17 december 2023  Winnend de winterstop in

Geplaatst op 17 december 2023 • 23:47 • NieuwsClubnieuws

Winnend de winterstop in

Nadat de wedstrijd vorige week tegen TEC is afgelast, treft Blauw Geel’38/JUMBO op zondag TOGB. Dankzij gunstige uitslagen op de zaterdag, wist de selectie van Maurice Verbunt dat ze een goede slag konden slaan op de zondag. Op verliespunten 1e in de periode en op verliespunten 3e in de competitie. Even nog op verliespunten omdat TEC – Blauw Geel’38/JUMBO werd afgelast vorige week in verband met een onbespeelbaar veld. De periode is goed gestart voor Blauw Geel. 7 goals voor en 0 tegen. 3 overwinningen op rij. Het moest tegen de Berkel en Rodenrijzers wel aantreden zonder de nog geblesseerde Dave de Meij en de zieke Ben van der Nieuwenhof. Daar werd er vlak voor de winterstop nog 1 aan toegevoegd.

Door: Freek Laurijssen

Het duel begon wat afwachtend met vooral TOGB die goed aan de wedstrijd begon. Toch was het eerste gevaar voor de thuisploeg. Uit corners kon er geen schot op doel gelost worden. Voor het einde van het eerste kwart nog wel een kans van Koen van der Zanden. Een voorzet van Yassin Nasser kon hij niet binnen tikken. In de rebound nog Lars Loermans maar ook zijn schot werd gekeerd door Moreno Zwarteveld. Ondanks de meerdere kansen van Blauw Geel kwam TOGB op voorsprong. In de opbouw speelde Wouter Op Den Camp een slechte bal naar Jordy Zielschot die de bal niet onder controle kreeg. Anthony Slierendrecht was attent en maakte de 0-1.

Blauw Geel zocht naar de gelijkmaker en kon snel weer gevaarlijk worden. Nasser gaf voor maar Lars Loermans kreeg de zijn voet niet aan de bal. Tegen het einde van de eerste helft pas kwam het echte gevaar. Kai Koreniuk, die Ben van den Nieuwenhof verving, kon de bal controleren en wegdraaien. De aanvaller werd onderuit gehaald maar de scheids gaf geen penalty. Kort daarna een opstootje waar het leek alsof een verdediger van TOGB een slaande beweging maakte. Zowel scheidsrechter als zijn assistent hadden dat niet waargenomen en daardoor bleef het bij een gele kaart. De eerste helft was nog niet goed van Blauw Geel, maar er lagen zeker kansen op meer.

De tweede helft begon goed voor Blauw Geel. Binnen 10 minuten kreeg Blauw Geel een vrije trap aan de rechterkant. Een goede voorzet van Bram Eltink kwam op het hoofd van Koreniuk. Hij kopte de bal achter de doelman van TOGB. Nog geen 10 minuten later stond de thuisploeg alweer op voorsprong. Een voorzet van Jay van Boxtel kwam uit bij Loermans die af kon werken door de benen van Zwarteveld. Ook TOGB bleef nog aandringen. Een aanval konden ze snel opzetten nadat ze een vrije trap meekregen aan de linkerkant. De bal ging uiteindelijk naast. Kort daarna een kopkans voor Merick Heintjes maar deze ging naast. Ook Blauw Geel ging voor meer. Nasser wederom met een voorzet die niet uit kwam bij Van der Zanden. Later nog een corner voor Blauw Geel, maar Voets kopte naast.

Uiteindelijk toch de beslissing. Van Boxtel kon opbouwen en daar Koen van der Zanden vinden. De Rooise aanvaller draaide open en kon richting goal dribbelen. Zijn schot passeerde Zwarteveld en belandde in de goal. Het was nog even spannend, maar het was voornamelijk Blauw Geel dat de overhand had. Nasser kon uithalen na een aanval over rechts. Zijn schot ging net naast. Een slotfase zonder grote kansen volgde, maar er kwam ook geen doelpunt meer in het duel.

Na een ietwat slordige eerste helft waardoor Blauw Geel op achterstand kwam uiteindelijk toch nog een 3-1 overwinning. De ploeg van Maurice Verbunt toonden veerkracht en dat was mooi om te zien. Hierdoor blijft de maximale score in de 2e periode staan. Als men het inhaalduel nog wint tegen TEC staan ze zelfs 3e. Dat is een puike prestatie met de sterkere zaterdagploegen in de competitie. Nu is het even tijd voor rust. Na de jaarwisseling staan er weer enkele vriendschappelijke wedstrijden op het programma. En dan de thuiswedstrijd tegen Kloetinge.

Vanuit deze plek willen wij, Antoine van der Cammen en Freek Laurijssen, de verslaggevers van Blauw Geel’38/JUMBO, u bedanken voor het volgen van het eerste elftal van het eerste elftal dit kalenderjaar. Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond en een sportief 2024.