19 september 2024  Voorbeschouwing OJC ROSMALEN – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 19 september 2024 • 21:00 • NieuwsClubnieuws

Speelronde 6 begint komende zaterdag en op die dag zelf speelt de formatie van Maurice Verbunt de derby in Rosmalen. Blauw Geel’38/JUMBO sloot vorig jaar af met 1-4 bij OJC, maar moet niet gelijk gaan denken dat het deze zaterdag net zo makkelijk zal worden. OJC beleefde namelijk een goede start. In de podcast  van topamateurvoetbal.com wordt de formatie van Willem Leushuis zelfs gebombardeerd tot ‘dark horse’ in de titelstrijd.

Een niet geheel fitte selectie komende zaterdag. Wouter op den Camp zal nog even de wedstrijden vanaf de tribune moeten volgen, en Dave de Meij zal ook nog niet 100% fit zijn. Maar zelfs tegen Rijnvogels was dat geen probleem. Rijnvogels die toch een subtopper in de competitie is. Blauw Geel won afgelopen zaterdag met 3-1 tegen de Rijnsburgers. Door een snelle goal kon de formatie ook rustig de wedstrijd uitspelen.

We spraken op donderdag met trainer Maurice Verbunt.

Als ik kijk naar afgelopen zaterdag, thuis tegen Rijnvogels, heb je het slippertje denk ik goed hersteld, of zie ik dat verkeerd?
Het is wat je een slippertje noemt. Als jij dat een slippertje noemde hebben we hem inderdaad goed hersteld.

Het slippertje tegen Smitshoek bedoel ik dan inderdaad. Maar je speelde een prima wedstrijd tegen Rijnvogels, of zie je dat anders?
Nee ik denk zeker dat we een prima wedstrijd speelden. We komen natuurlijk heel snel op de 1-0. Spelen dan ook een stuk makkelijker. Ik vond het daarna een gelijkopgaande wedstrijd waar we wel zelf de betere kansen hadden en voor rust we eigenlijk al op 2-0 hadden moeten komen. Na rust maken we ook snel de 2-0. Ik denk dat we daarna zelf ook vergeten om de wedstrijd heel snel op slot te gooien. Die kansen hadden we namelijk ook. En dan wordt het nog 2-1 en dan weet je dat het nog in die laatste 5 minuten gaat spoken. Alleen dan maken we ook wel redelijk snel de 3-1. Ik denk ook wel dat over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning.

Al eerder benoemd maar zeker gezien de afgelopen tijd dat het we gunstig is dat je een brede selectie hebt, nu met de blessures. Maar wordt dat niet alsnog krap met 2 wedstrijden (OJC uit en Volendam uit) in de komende week?
Ja dat wordt zeker krap. Hoe meer blessures je hebt hoe krapper je selectie wordt. Dat zag je al met het uitvallen van Wouter (op den Camp) en Dave (de Meij), dat wordt er niet dikker op.

Ga je ook anders kijken naar wissels de komende week in het duel met OJC?
Nee ik denk dat je gewoon van wedstrijd tot wedstrijd moet gaan kijken. En ik denk dat elke wedstrijd gewoon heel belangrijk is.

Kun je al vooruit kijken naar de wedstrijd? Hoe zal de wedstrijd gaan verlopen denk je?
OJC heeft een fantastische start gemaakt. Ook wel 1 verloren, dus ik denk wel dat we gewaarschuwd zijn dat we niet zomaar die wedstrijd winnend gaan afsluiten. En dus moeten we doen wat we moeten doen om ook daar weer een resultaat neer te zetten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO