4 oktober 2024  Voorbeschouwing Kloetinge – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 4 oktober 2024 • 8:42 • NieuwsClubnieuws

Een keurige 4-1 overwinning op ‘s-Gravenzande zorgde er voor dat Blauw Geel afgelopen zaterdag de koppositie pakte. Het zorgde ook eens voor een wervelende 23 doelpunten voor. Ruim 3 per wedstrijd. Zelfs bijna 4 als je je beseft dat de eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een 0-0 (geen saaie 0-0 overigens). 

Dan zaterdag. Uit naar Kloetinge. De minst gepasseerde verdediging. Slechts 5 keer hebben ze moeten vissen. Tegen slechts 3 ploegen: Rijnvogels (3 keer), SteDoCo en ‘s-Gravenzande. Vorig jaar wonnen we in Zeeland met 2-4. Met rust stond het al 0-3 en kort na rust kwam zelfs de 0-4 op het bord. Maurice Verbunt zal zich vast willen houden aan die wedstrijd, maar ook aan de huidige vorm van de ploeg. Als enige nog ongeslagen in de competitie. 

We spraken op donderdagavond met Maurice Verbunt. 

Na die 120 minuten in Volendam een zeer makkelijke overwinning tegen FC ‘s-Gravenzande moet jou goed doen.
Jazeker doet mij dat goed. Zeker omdat je niet weet hoe je na die 120 minuten uit de wedstrijd bent gekomen. Denk dat het ook wel helpt dat we vrij vroeg op voorsprong zijn gekomen. En uiteindelijk een vrij makkelijke en zeer terechte overwinning. 

En je hoefde natuurlijk niet op de volle 100% te spelen, wat ook wel te merken was langs de lijn.
Ik vond met name na de 2-0 dat we het een beetje lieten lopen, maar dan zie je wel dat als je dan niet 100% geeft, dat je het dan wel makkelijk weggeeft. En zij komen eigenlijk weer terug in de wedstrijd door ons eigen doen. 

Hebben we ondertussen ook de loting gehad voor de KNVB Beker. AFC uit. Je had hem slechter kunnen treffen, maar dan was het affiche mooier geweest. Wat vind jij van de loting?
Het is uiteindelijk teleurstellend. Je had gehoopt op een Eredivisionist of een aannemelijke tegenstander gewoon thuis. Waar ik in ieder geval niet op had gehoopt is een Tweede Divisionist top 6 uit en die heb je wel geloot. 

 Ja en het is niet zo’n verkeerde ploeg. Ze wonnen afgelopen zaterdag nog van Spakenburg (de huidig kampioen) en niet zo’n beetje ook.
Het is gewoon een aannemelijke club in Nederland. Dan is het balen dat je daar naar toe moet. 

Nou gaan we zaterdag naar Kloetinge toe. 1 van de minst gepasseerde verdedigingen van de competitie. Samen met Hoek. Baart je dat zorgen of heb je al een aanvalsplan klaar?
Wij zullen gewoon moeten doen wat we de laatste weken doen. Dan zie je ook dat wij makkelijk aan scoren komen. Het is alleen wel wat je zegt. Het is een goedvoetballende ploeg die weinig ruimte en weinig kansen weg geeft. Dan is het aan ons om geduldig te zijn en goed met de kansen om te gaan. 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO