25 oktober 2024  Voorbeschouwing Gemert – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 25 oktober 2024 • 20:52 • NieuwsClubnieuws

Een simpele 4-1 overwinning op Quick was afgelopen zondag het resultaat van speelronde 10. Het bracht Blauw Geel’38/JUMBO op 26 punten, 31 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen. Leuk feitje: In de laatste 9 competitiewedstrijden voor beide ploegen scoorde Blauw Geel vaker dan landskampioen PSV. Maar dat betekent nog niet dat er zomaar even gewonnen wordt in en van Gemert.

Gimmert dan. Dé derby in de Derde Divisie voor Blauw Geel. Vooral omdat UDI er niet meer in zit. Peter Kuijpers en Gerard Beekmans doken in de cijfers en het bleek dat in de 86-jarige historie Blauw Geel nog nooit een competitiewedstrijd won in Gemert. Zelfs in het kampioensjaar in 2016/2017 werd het daar 1-1. Blauw Geel werd een week eerder wel kampioen. De Zwart Witten bezetten een huidige 11e plek en presteert wisselvallig. In de beker werden ze ook al uitgeschakeld. Maar derby, andere krachten, u kent het wel.

We spraken op donderdagavond met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag weer een gemakkelijke overwinning. Weer 4 verschillende doelpuntenmakers. Dat moet zeker wel fijn zijn.
Dat is zeker fijn. Ik denk weer een dikverdiende overwinning, en we hebben de afgelopen wedstrijden ook laten zien dat we verschillende jongens hebben die kunnen scoren. Dus het is zeker fijn dat je niet afhankelijk bent van 1 of 2 mensen.

Ik zag inderdaad dat de topscorers van het elftal 5 doelpunten hebben gescoord (Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof). Fijn in de weken die komen met eerst Gemert en daarna AFC. Nu is van de week naar voren gekomen dat Blauw Geel er nog nooit heeft gewonnen in de competitie. Maar dat zegt jou niet zo veel, of wel?
In die zin dat het me weinig zegt dat ik daar niet zo heel veel onderdeel van ben geweest. Alleen het zegt wel iets dat je nog nooit in de clubhistorie hebt gewonnen in en van Gemert. Dat zegt wel iets.

Ik denk dat het je wel meer zegt dat onze laatste verloren partij ook toevallig in Gemert was?
Dat klopt, dat klopt. Ik heb zelf ook wel vaker tegen Gemert gespeeld. Ook met andere clubs. Toen ik bijvoorbeeld trainer was bij Groene Ster. Toen hadden wij het daar ook nooit makkelijk. Dus ik denk dat het wel een hele lastige wedstrijd gaat worden.

Daarna AFC uit. Ook een hele lastige, of is dat voor jou meer een potje ‘hier valt niks te verliezen’?
Ik denk dat je beide aansnijdt. Het is gewoon een hele lastige tegenstander. Gewoon een vervelende loting die we hebben getroffen. Wij zijn de underdog en hebben daar niks te verliezen. Aan de andere kant wil je daar ook goed voor de dag komen. Het is alleen wel top 2e Divisie. Ik denk wel dat er een niveauverschil is.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO