11 oktober 2024  Voorbeschouwing FC Lisse – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 11 oktober 2024 • 8:41 • NieuwsClubnieuws

De koppositie blijft in handen van Blauw Geel na een spannende wedstrijd in Kloetinge. Vroeg op voorsprong en een Kloetinge wat vol druk zette op zoek naar de gelijkmaker. Door het goede verdedigen en het solide keepen werd de 0 gehouden en gingen er dus 3 punten mee de bus in naar Veghel. De eerste periode ligt op de loer. 

Maar daarvoor is FC Lisse een horde. Door Kliknieuws gebombardeerd als angstgegner en die logica is een beetje te volgen. Nog nooit won Blauw Geel van FC Lisse. 3 keer gespeeld, 2 keer was het dicht bij elkaar maar alsnog werd er 3 keer verloren. Maar resultaten uit het verleden zeggen niets over prestaties in de toekomst. We spraken met Maurice Verbunt 

Afgelopen zaterdag een krappe 1-0 overwinning op Kloetinge. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Nou zijn we de afgelopen weken verwend met grote overwinningen, maar krappe overwinningen vind ik net zo lekker als ruime overwinningen. Aan de andere kant is dit wel de wedstrijd waar we het minste gespeeld hebben dit seizoen. 

Het was inderdaad wel een spannende wedstrijd. Je kwam vroeg op voorsprong. Heb je dan liever een vroege voorsprong of pas op het einde van de wedstrijd?
Dat maakt me uiteindelijk niks uit. Je zult toch je wedstrijden moeten winnen. En of je hem nu in de 3e minuut maakt of in de 87e. En uiteindelijk hebben we een moeilijke uitwedstrijd gewonnen en ik denk dat dat het belangrijkste was. 

Nu wordt de tegenstander van komende zaterdag door Kliknieuws bestempeld als angstgegner. Hoe kijk jij daar tegen?
Ja daar kan ik niks mee. Want op de eerste plaats heb ik daar als trainer slechts 1 keer tegen gespeeld. In een wedstrijd waarvan ik vond dat we het niet eens zo verkeerd deden en die wedstrijd daar net zo goed gelijk hadden kunnen spelen of hadden kunnen winnen. Voor de rest heeft Blauw Geel er 3 keer tegen gespeeld. Als je dan 3 keer verliest, is het dan gelijk een angstgegner? Wij zullen daar in ieder geval het voetballende gedeelte beter moeten oppakken dan afgelopen week. En ik denk ook wel dat Lisse zo’n ploeg is die gedacht heeft om zo snel mogelijk weer terug te gaan richting die 2e Divisie. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar angstgegner… 

Is het dan ook niet het veld dat meespeelt?
Dat weet ik niet. Toen we daar vorig jaar speelde was het een prima veld. Het is alleen voor ons dat het iets zal zijn waar de jongens niet aan gewend zijn.  

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO