12 september 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Rijnvogels

Geplaatst op 12 september 2024 • 21:07 • NieuwsClubnieuws

De zware week afgelopen week zat er op, en er volgde een week rust voor Blauw Geel’38/JUMBO. In 6 dagen tijd werd er gespeeld tegen UNA (6-0 overwinning), Heerjansdam (1-4 overwinning) en Smitshoek (een 1-1 gelijkspel). Dat laatste was wat teleurstellend. Smitshoek stond namelijk laatste, en Blauw Geel stond op de andere uiterste van de ranglijst. Weliswaar nog vroeg in de competitie dus niks over te zeggen.

Dan zaterdag. Rijnvogels. De 2e club uit Rijnsburg, na 2e Divisionist Rijnsburgse Boys. De ploeg speelt voor een derde jaar op Derde Divisie niveau. In 2016/2017 een jaar, en daarna heeft huidige Quick Boys-trainer Thomas Duivenvoorde de club weer teruggebracht. Dit jaar zitten ze in het zuidelijke gedeelte van de Derde Divisie en treffen we de club voor het eerst dus. Dit seizoen zijn ze goed begonnen, al werd er wel een verlies geleden afgelopen zaterdag. Er werd met 1-4 verloren van FC ’s-Gravenzande.

We spraken met Maurice Verbunt vooraf de donderdagavond-training.

We hebben denk ik duur puntverlies geleden afgelopen zaterdag tegen Smitshoek?
Vooraf hoop je natuurlijk dat je die wedstrijd winnend afsluit. Alleen als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat we in de eerste helft wat moeite hadden om er tussendoor te spelen. Dan kom je er wel 3 keer goed doorheen, maar dan moet je 1 van die 3 kansen die je krijgt benutten om op 0-1 te komen. Dan moeten zij ook wat meer komen. Dat gebeurt niet en dan weet je dat een tegenstander ook wel eens een kans krijgt. Tweede helft denk ik dat we ook goed geprobeerd hebben om op 1 helft te spelen en te kijken of we die kansen kregen. Ik moet daar wel zeggen dat we niet echt uitgespeelde kansen hebben gehad. En dan krijg je op een gegeven moment een corner tegen. Dan laten we ons een beetje piepelen op de achterlijn. Die bal komt terug en krijg je 1-0 tegen. En dan weet je dat het tegen zulke ploegen gewoon heel erg moeilijk wordt. En dan kun je op het laatst nog van geluk spreken dat je nog met een punt naar huis toe gaat.

Nu is er van de week een artikel met Koen van der Zanden online gekomen. Geven de uitspraken die daar in staan geen extra druk op de spelersgroep?
We hebben natuurlijk een doelstelling gecreëerd vanuit de groep. Ik zou het inderdaad niet zo publiekelijk vertellen, om te zeggen dat we voor promotie gaan. We hebben vorig jaar ook gezien dat er meerdere factoren belangrijk zijn om dat te gaan halen. Ten eerste zal je heel moeten blijven met de groep. Je ziet dat we deze week al personele problemen hebben. Wouter (op den Camp red.) die lange tijd gaat missen, Dave (de Meij) die niet helemaal fit is. Dus ja, het heeft met meerdere factoren te maken of je gaat mee doen ja of nee. Ik heb ook al gezegd dat de competitie een stuk zwaarder is geworden, waarin je ook realistisch moet zijn. En dat de jongens een doelstelling uitspreken, dat is prima, dat je ergens voor wil werken. Maar het is niet vanzelfsprekend.

Dan krijgen we komende zaterdag Rijnvogels op bezoek. Zijn er spelers waar we voor uit moeten kijken?
Goed voetballende ploeg. Vooral aan de bal, positiespel, eigenlijk met alle dingen die wij ook doen. Ze hebben natuurlijk ook geen slechte start gehad. En hebben natuurlijk ook een uitglijder gehad vorige week. Dat zullen ze ook wel willen revancheren. Dus het zal denk ik wel een open wedstrijd worden. Op zich is dat wel een leuk affiche. Maar we zullen zelf ook wel behoed moeten zijn voor hun kwaliteiten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO