16 augustus 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Kozakken Boys

Geplaatst op 16 augustus 2024 • 16:34 • NieuwsClubnieuws

Na een welverdiende zomerstop en een voorbereiding staat zaterdag alweer de eerste wedstrijd op het programma. Op ons eigen Prins Willem Alexander Sportpark komt voor de 2e keer in 3 maanden tijd Kozakken Boys op bezoek. We weten allemaal hoe vorig seizoen eindigde. Een derde plek, een periodetitel en een nacompetitie. Het seizoen duurde wat langer dan normaal met 2 mooie tegenstanders in die nacompetitie. We werden uitgeschakeld door Genemuiden (die een week later verloren van Excelsior Maassluis), maar daarvoor een fantastisch tweeluik tegen Kozakken Boys.

Dan Kozakken Boys. Jarenlang de hoogstgenoteerde Brabantse ploeg. Speelden sinds 2013 op het hoogste amateurniveau, tot dit seizoen dan. Kozakken gooide in de laatste jaren hoge ogen met grote namen. De bekendste naam is Royston Drenthe die een paar jaar voor de club uit Werkendam uit kwam. Zelfs de in Veghel geboren Theo Lucius kwam een half seizoen uit voor de Werkendammers. Maar goed, de Kozakken hebben maar 1 doel dit seizoen: Terugkeren naar de Tweede Divisie. En die reis begint voor hun bij ons.

We spraken met Maurice Verbunt

Normaal beginnen we iedere voorbeschouwing met een terugblik. Kun je eens terugblikken op je eerste seizoen Blauw Geel?
Om kort en krachtig te zijn denk ik dat je start niet florissant was. Ondanks het feit dat je de eerst wedstrijd wint, daarna hebben we, zeker in het resultaat, het een en ander laten liggen. Ondanks dat ik vond dat we het voetballend wel prima deden. En zeker na de winter gewoon in een flow gekomen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de nacompettie. En dan kun je uiteindelijk gewoon spreken over een geslaagd seizoen, waarin je nacompetitie in gaat, Kozakken Boys verslaat en vervolgens door Genemuiden er uit gaat middels penalty’s. Dus ik denk dat we kunnen terug kijken op ene fantastisch seizoen.

Nou waren er vorig jaar vanuit jouw kant wat klachten over de voorbereiding zelf. Was het dit jaar beter of is het haast niet te vergelijken omdat je vorige seizoen langer doorliep?
Ik moet zeggen dat de jongens er in ieder geval meer rekening mee hebben gehouden wat betreft hun vakanties. Dat is positief ten opzichte van vorig jaar. Alleen waar je nu mee te maken kreeg is dat je 2 weken langer nacompetitie speelden, waarin we in de 2 blokken waar we eigenlijk hadden kunnen trainen, je in het eerste blok nog niet voluit hebt kunnen trainen. Want je kwam natuurlijk uit die nacompetitie met blessures, pijntjes en oververmoeidheid. Dus nu hebben we alweer een korte voorbereiding, waarin het dan ook nog eens jammer is dat een tegenstander afzegt. Dus wat betreft ook een korte voorbereiding.

Ja. Kort, maar anders dan de vorige keer.
Ja, het positieve daarvan is dat de jongens daar mee rekening hebben gehouden met hun vakanties. Het nadeel is inderdaad alleen dat je niet de zes weken-cyclus hebt gehad die je zou willen.

Laten we dan maar vooruit kijken. Gelijk een pittige: Kozakken Boys thuis. Wat is jouw vooruitblik?
Je zegt het goed. Ik denk dat we gelijk een aardige tegenstander treffen. Ten opzichte van onze voorbereiding, kijken waar we zelf staan. Dat is altijd lastig na zo’n voorbereiding. Ik denk dat Kozakken Boys gelijk weer terug wil naar de Tweede Divisie. Dat hebben ze ook laten zien met hun aankopen die ze gedaan hebben. Gewoon een heel goed elftal. Het is aan ons om daar iets tegenover te stellen. Het zal niet makkelijk worden. Maar we gaan er weer van alles aan doen om er iets moois van te maken.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO