27 september 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – FC ‘s-Gravenzande

Geplaatst op 27 september 2024 • 8:38 • NieuwsClubnieuws

Een volle week met een doordeweekse wedstrijd naar Volendam. Daar kon Blauw Geel zich meten met een Tweede Divisionist. Dankzij een gelijkspel speelde de Veghelse formatie 30 minuten extra. En met succes. Dankzij een rake kopbal van Robin Voets plaatste Blauw Geel zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. We wachten in spanning af welke club er zaterdagavond (om 23:00 bij de Eretribune op ESPN) gekoppeld wordt aan Blauw Geel. 

Dan nu de nieuwe shirtjes die we zaterdag mogen aanschouwen. FC ‘s-Gravenzande komt op bezoek. De ploeg aan de kust bestaat nog niet heel lang. In 2010 werd de fusie tussen de ‘s-Gravenzandse SV en de ‘s-Gravenzandse VV compleet en werd de FC geboren. De club speelde tot nu toe voornamelijk in de 1e klasse en Vierde Divisie. Tot nu toe 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 3 nederlagen. Het zorgt voor een 13e plek op de ranglijst. 

We spreken vooraf met Maurice Verbunt. 

Ik denk dat de uitslagen van de wedstrijd de lange dagen wel weer goed maken, zoals de wedstrijd bij bijvoorbeeld Volendam.
Die maken zeker heel veel goed. Op ’t moment dat je, en dat geldt voor de spelers ook, een halve dag vrij moet pakken en midden in de nacht thuis komt, dan is dat lekkerder met een overwinning dan met een nederlaag. 

Het was ook wel een spannende wedstrijd dinsdag tegen Volendam. Kun je je gevoel zo eens beschrijven gedurende de wedstrijd?
Ik vond met name de eerste helft het gelijk opgaand. Ik had nou niet het gevoel dat we echt werden weggespeeld. Wij krijgen wat kleine kansjes, zij krijgen wat kleine kansjes. Net voor rust, ik denk dat dat wel een klotemoment was, komen zij op 1-0 voor. Dan ga je vervelend de rust in. Je geeft dan wel aan dat we moeten blijven doorvoetballen, want nogmaals: Ik vond niet dat we weggespeeld werden. En dan zie je een 2e helft die je domineert en waar je kansen krijgt. Bal binnenkant paal, schot van Dave (de Meij red.) dat geblokt wordt. Dan krijg je in ieder geval 3 kansen waarin je de 2-1 moet maken. Die maak je dan niet, en dan krijg je hem op de deksel in de 84e minuut. Dat was wel een moment om te denken: “Gaan we nu hier zo van het veld af?” Dan is ’t fantastisch dat je nog met de bank kan spelen, Robin (Voets) nog naar voren toe en maakt. 

Nou is het scorend vermogen dit seizoen eigenlijk niet echt een probleem.
We zitten inderdaad nu in een flow waarin we gemakkelijk scoren en niet eens 1 of 2 jongens maar ook verschillende spelers die aan ’t scoren komen. Dus dat is alleen maar een plus. 

Komt zaterdag FC ‘s-Gravenzande op bezoek. Weer een onbekende tegenstander. Heb je ze al goed kunnen uitpluizen?
‘s-Gravenzande is vooral een fysiek sterke ploeg. Een ploeg die het moet hebben van het collectief. Hard werken. Hebben de puntjes toch bij elkaar gesprokkeld. Ook daar moeten we ons op voorbereiden en datgene doen wat we de afgelopen weken aan het doen zijn. 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO