29 september 2024  Volle week afgesloten met volle winst

Geplaatst op 29 september 2024 • 15:48 • NieuwsClubnieuws

Na de 4-1 in Rosmalen en de 3-2 in Volendam stond de volgende wedstrijd al weer op het programma. Promovendus FC ’s-Gravenzande kwam op bezoek en probeerde in Veghel de doelpuntenmachine van Maurice Verbunt af te stoppen. Zelf had men nog maar 7 punten verzameld. Dus de favorietenrol lag bij de thuisploeg. Blauw Geel maakte die rol waar.

Tekst: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans & Ruud Schobbers

Al na anderhalf minuut werd er voor het eerst gejuicht door de thuisploeg. Mitchel van Rosmalen kon Dave de Meij schitterend diep steken. De spits kwam 1 op 1 en tikte de bal in de lange hoek. Kort daarna een mooie aanval over links. Koen van der Zanden tikte terug op Bram Eltink die Lars Loermans vond. Zijn schot cq voorzet werd met moeite verwerkt door Tijn Stehmann. De bal schampte nog wel de lat maar uiteindelijk werd het slechts een corner.

Ben van den Nieuwenhof heeft een gevaarlijke voorzet in huis met een vrije trap maar meer dan een corner werd het niet. Die corner bleek wel gevaarlijk want uit de corner kwam de bal op het hoofd van Robin Voets, die deze week al 2 maal trefzeker was met het hoofd. Hij kon daar een derde keer aan toevoegen, want de bal belandde in de goal.

Na een klein half uur spelen kon ook ’s-Gravenzande juichen. Echter, de snelle counter werd teruggefloten voor buitenspel. Tussendoor kregen we nog een kansje voor Migiel Zeller maar ook dit werd een corner. De eerste helft werd door Blauw Geel wat gemakzuchtig uitgespeeld waardoor ’s-Gravenzande er steeds beter uit leek te komen. Vlak voor rust was dan daar het moment voor de aansluitingstreffer. Een corner kwam op het hoofd van Sil van Ooijen en die scoorde de 2-1. Nog net daarna een kans voor De Meij en van Rosmalen maar beide inzetten vonden het netje niet.

In de tweede helft zocht Blauw Geel naar uitbreiding van de score. Loermans kon de Meij vinden maar het schot ging over. Wat later kreeg de Meij de bal bij buitenspeler Ben van den Nieuwenhof die naar binnen dribbelde en uit kon halen, maar die belandde in de handen van Stehmann. Wat later een snelle vrije trap van Mitchel van Rosmalen die ons deed denken aan de vrije trap tegen Genemuiden. Dit keer tikte Stehmann de bal fantastisch uit de goal. Van den Nieuwenhof was nog gevaarlijk nadat hij de bal kreeg van Koen van der Zanden, maar zijn schot was niet gevaarlijk genoeg.

Na wat wisselingen voorin kregen Hicham Haouat en Jannes Mulders de kans voorin. Dat leverde direct een goal op. Mulders kon de bal bij Loermans geven, die naar voren dribbelde. Loermans vond daarop weer de voet van Mulders die de bal binnen kon schuiven. Haoaut bracht ook nog gevaar nadat een schot van hem niet te pakken was voor Stehmann. De rebound voor de ook ingevallen Sjoerd Schobbers ging net naast. Het slotakkoord / toetje van de wedstrijd kwam op naam van de andere back Jay van Boxtel. De rechtervleugelverdediger dribbelede op en kon met buitenkant voet uithalen. De bal belandde in de kruising en zo kwam de eindstand op 4-1 te staan.

Volle week met bekervoetbal er bij. En het resultaat is bekend: 6 punten, een koppositie nadat Hoek thuis verloor van UNA én plaatsing voor het hoofdtoernooi van de beker. Die tegenstander is overigens ook bekend: Op 29, 30 of 31 oktober speelt Blauw Geel’38/JUMBO uit tegen AFC in Amsterdam. Maar Maurice Verbunt kan, kijkend op het voetballende aspect, trots terugkijken op deze week. Tegen OJC en ’s-Gravenzande deed men wat men verplicht was en tegen Tweede Divisionist RKAV Volendam toonde men aan een partij te kunnen bieden aan een klasse hoger. Ook kan de trainer terugblikken op fantastische doelcijfers. Na 9 officiële duels staat de teller op 30 goals voor en 10 goals tegen. Volgende week de uitwedstrijd naar Zeeland. Kloetinge is dan de tegenstander. Die partij won dit weekend met 1-0 in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH