10 september 2023  Tweede verlies op rij

Geplaatst op 10 september 2023 • 21:41 • NieuwsClubnieuws

Tweede verlies op rij

3 wedstrijden, 4 punten. Het verhaal van beide ploegen aan de start van deze speelronde. Blauw Geel’38/JUMBO op plek 9 en Sportlust’46 uit Woerden op plek 10. Sportlust is een ploeg die voor het 3e jaar op rij in de Derde Divisie speelt, maar eindigde wel steeds in de subtop. Een gevaarlijke kracht op voorhand dus. Het veldspel in de voorgaande wedstrijden van de Veghelaren is wisselend. 1 helft vaak goed, bij de andere helft worden vaak de ruimtes te groot. Was vandaag minder het geval, maar het verlies was niet af te wenden.

Door: Freek Laurijssen

Vrij snel in de wedstrijd moest Maurice Verbunt een wissel toepassen. Dave de Meij had na een duel z’n schouder uit de kom. Dat gooide vrij snel roet in het eten van de Limburgse oefenmeester. Het eerste kansje was wel voor de thuisploeg. Migiel Zeller probeerde een bal door te koppen maar een verdediger blokte. De rebound kon de centrale verdediger nog wel schieten maar niet hard genoeg om Romero Antonioli te passeren. De bezoekers kwamen wel op voorsprong. Er werd een schot gelost op het doel van Jordy Zielschot. Die kon de bal niet klemmen en de bal kwam voor de voeten van Remco de Weerd. De spits kon de bal in het hoekje plaatsen. Wat later was het Martijn Jansen die vrijuit in de 16 kon komen maar de lat raakte. Ondanks het kansenoverwicht van Sportlust was het veldspel van de Veghelaren ook niet verkeerd. Ze kwamen alleen niet tot kansen waar de kansen van Sportlust gelijk heel gevaarlijk werden.

Vlak voor de drinkpauze kreeg Blauw Geel nog een kans. Bram Eltink kon een vrije trap voorzetten en Robin Voets kreeg z’n hoofd er tegen. De Erpse verdediger kopte net naast. Ongeveer een kwartier later pas weer de volgende kans. Nu was het vanaf links Koen van der Zanden die voor kon geven op spits Lars Loermans. Loermans leek niet meer op de bal te rekenen, zeker niet op die snelheid en kreeg de bal dus niet genoeg onder controle. De Weerd tekende voor de laatste kans voor rust, maar zijn volley werd gepakt door Jordy Zielschot.

Na rust drong de thuisclub toch meer aan voor de gelijkmaker. Van der Zanden kwam goed voor z’n man, maar kon ook de voorzet niet juist verwerken en schampte de bal. Dat was jammer, want Van der Zanden stond slechts 5 meter voor goal. Wat later Voets weer met een kopkans na een vrije trap van Eltink, maar zijn kopbal ging ruim over. 20 minuten voor tijd toch nog de verdiende gelijkmaker. Hidde van Dijk kon opstomen en de bal bij Koen van der Zanden brengen. Hij gaf voor op Ben van den Nieuwenhof en de aanvaller kon met een volley de bal in de goal krijgen en de stand op 1-1 brengen. Er leek een gloed van hoop te vormen binnen het team, maar Sportlust kwam er vrij snel uit. Ahmed Abdallah al Mahdi kopte de bal voorlangs.

Jay van Boxtel probeerde het ook nog maar eens nadat hij opstoomde via rechts maar zijn schot viel in de handen van Antonioli. Niet lang daarna kon Sportlust weer op voorsprong komen. Door het centrum werd het snel 1-2. Wesley Muit kon als laatste zijn voet er tegen aan zetten. Blauw Geel probeerde nog wel, en kreeg een kans via Van der Zanden, maar de stand bleef steken op 1-2.

Puntverlies tegen toch wel een sterke tegenstander. Al gaf het wel hoop dat Blauw Geel niet zijn niveau haalde en dat de helften dichter bij elkaar lagen. Volgende week gaat de selectie van Maurice Verbunt en zijn staf naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen Quick. De Hagenaren zijn waarschijnlijk op moment van lezen nog bezig met de wedstrijd tegen Barendrecht. De scheidsrechter kon daar niet meer verder en de wedstrijd is gestaakt. Wanneer er hervat wordt is op dit moment niet bekend. Quick staat voor met een 0-1 stand.