6 oktober 2024  Spannende pot eindigt in geringe winst

Geplaatst op 6 oktober 2024 • 20:26 • NieuwsClubnieuws

De beste verdediging tegen de beste aanval stonden op 5 oktober tegen over elkaar. Kloetinge bezette een 6e plek bij aanvang van de speelronde en Blauw Geel stond aan kop. De Zeeuwen hadden slechts 5 keer moeten vissen. Daar tegenover stond nog wel het weinig scorend vermogen van 8 doelpunten. Blauw Geel moest al 7 keer een tegendoelpunt incasseren. Daar tegenover stonden dan weer 23 doelpunten. De meest scorende ploeg trok uiteindelijk wel aan het langste eind.

Tekst: Freek Laurijssen
Foto’s: Ruud Schobbers

Een eerste kansje was voor Kloetinge. Gianni Vandepitte kon van afstand uithalen maar de bal hobbelde naast. Kort daarna viel de 0-1. Een aanval over links met Koen van der Zanden kwam via Lars Loermans bij Ben van den Nieuwenhof. De buitenspeler haalde uit en via een been van de Kloetinge verdediger hobbelde de bal achter Mitchell Braafhart. Geen al te mooi doelpunt maar deze tellen ook.

Kloetinge drukte door maar de kansjes waren voor Blauw Geel. Eerst een prachtig lange bal van Robin Voets op van den Nieuwenhof. Zijn voorzet werd via het been van Jeffrey Theunisse nog gevaarlijk. Iets later kreeg Mitchel van Rosmalen zijn kans, maar de vrije trap belandde op de paal. Tweede lange bal van Voets is op Dave de Meij. De spits neemt de bal goed mee maar raakt de bal maar half.

Ook Kloetinge kreeg wat kansjes. Vandepitte met een achterwaartse kopbal belandde naast de goal. Iets later Joël van Herwijnen met een kans maar Jay van Boxtel blokte het schot. De corner hieruit ging rakelings naast. Vlak voor rust probeerde van den Nieuwenhof het van afstand. Maar het schot werd moeiteloos opgepakt door Braafhart.

In de tweede helft zette Kloetinge wat meer druk op zoek naar de gelijkmaker. Na een kleine 10 minuten zagen de aanvallers hands maar de scheids ging er niet in mee en gaf geen penalty. Iets later kreeg Van Herwijnen een gevaarlijke kopkans na een goeie voorzet vanaf rechts. Zielschot hield echter z’n goal schoon. Kort daarna dacht Blauw Geel even aan een penalty, maar in plaats daarvan kreeg Koen van der Zanden geel voor een schwalbe.

Loermans kreeg wat later een kans nadat de ingevallen Hicham Haouat een aanval opzette op links. Het schot werd echter geblokt. Wat later kreeg Jay van Boxtel een kans maar hij wachtte te lang met een keuze te maken en het schot cq voorzet werd gepakt door Braafhart. Loermans kreeg 5 minuten later wederom een kans nadat een vorzet opgevangen werd en geschoten kon worden.

Kloetinge startte toen hun slotoffensief. Eerst Zenya Deurloo die 2 keer kon schieten maar 2 keer werd de bal gekeerd door Jordy Zielschot. Iets later kon Gianni Tiebosch ook nog schieten maar recht op Jordy Zielschot af, dus de sluitpost kon de bal oppakken. Kyle Doesburg was tot 2 keer toe nog gevaarlijk. Eerst met een hakje, daarna met een schot uit de draai, maar beide kansen vlogen er niet in. Tussendoor kreeg Jannes Mulders nog een kans nadat Jordy Zielschot de bal diep speelde maar zijns schot werd gepakt.

Een lastige pot in Zeeland werd dus uiteindelijk gewonnen. De ongeslagen reeks eindigt dus voorlopig nog niet. Na 8 wedstrijden heeft de ploeg van Maurice Verbunt 6 winstpartijen en 2 gelijke spelen. Als je zelfs doortelt naar afgelopen seizoen was de laatste nederlaag op 7 april. Uit bij Gemert. Een zeer opvallende maar knappe reeks. Deze reeks willen ze uiteraard doorzetten, maar moeten dat wel gaan doen tegen een ploeg waar nog nooit van werd gewonnen. Volgende week wordt er namelijk gespeeld tegen FC Lisse. Maar de eerste overwinning komt daardoor wel steeds dichterbij.