28 november 2016  WEER THUISWINST OP GEMERT

Geplaatst op 28 november 2016 • 13:22 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Gemert   (2-2)  4-3. Op zondag 27 november ontving Blauw Geel vv Gemert. Het was de zevende thuiswedstrijd en buiten het feit dat het een derby was wast het ook nog eens een topper in de hoofdklasse B want Blauw Geel stond voor aanvang van het duel eerste, Gemert vierde met een verschil van vijf punten. Voor Blauw Geel was winst noodzakelijk om koploper te kunnen blijven, Gemert moest winnen om het gat te verkleinen. Gemert had twee weken geleden met 3-1 gewonnen van RKAVV en afgelopen week voor de beker met 1-5 van derdeklasser Margriet. Blauw Geel had twee weken geleden een opdoffer gekregen in Den Haag tegen Quick, 3-0, en was afgelopen week met 5-0 te sterk geweest voor vierdeklasser MULO in de districtsbeker. De afgelopen jaren had Blauw Geel de drie punten telkens in eigen huis kunnen houden en dus voor Gemert een extra motivatie om in die statistieken eens bij te stellen. Trainer Niels van Casteren kon beschikken over alle spelers en koos voor de basisopstelling van de afgelopen weken, geen verassingen dus in de opstelling. Dennis Dekkers van Gemert kon buiten de geblesseerden ook geen beroep doen op de nog geschorste Mark van Dijk. Ondanks het affiche van een topper en derby waren slechts 800 toeschouwers aanwezig op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Blauw Geel begon eigenlijk zoals we gewend zijn van de ploeg, zeker in de thuiswedstrijden, probeert men het initiatief meteen naar zich toe te trekken. Toch duurde het even voor het duel op gang wilde komen en was er sprake van aftasten. Toen dat voorbij was barste het duel ook volledig open. Het was de 12e minuut als Mustafa Guler halverwege de eigen helft een vuurpijl lijkt te produceren. De bal gaat hoog de lucht in maar wordt op de helft van Gemert door Joey Hellstern koppend verlengd naar voren, richting Alexander Mols. Deze kan vanaf de rechterkant quasi alleen op doelman Sven v Ommeren af en hij rond de aanval prima af: 1-0. In de 17e minuut wordt Alexander Mols weer aangespeeld maar helaas krijgt hij de bal nu niet goed onder controle en de Gemertse doelman kan de bal nu gemakkelijk oprapen. Een minuutje later is het wel raak aan de ander kant. Martijn van Loon en Mark Dobbelsteen grijpen halverwege eigen helft niet goed in als Jasper Lalisang de bal krijgt aangespeeld. Hij zet even een versnelling in en laat uiteindelijke Brahim Zaari ook kansloos: 1-1. Blauw Geel kon dus niet lang genieten van de voorsprong. Maar ook Gemert kon niet lang genieten van de gelijkmaker. In de 21e minuut komt Blauw Geel op een nieuwe voorsprong. Sander Egmond onderschept de bal bij het eigen strafschopgebied, kaatst vervolgens met Danny Verbakel, en kan over de rechterflank weg. Hij behoud het overzicht en ziet in het midden de goed mee gelopen en geheel vrijstaande Alexander Mols en geeft hem een pass op maat. Voor Alexander een koud kunstje om zijn en Blauw Geel’s tweede binnen te schuiven: 2-1.

In de 33e minuut een als voorzet bedoelde bal van Mustafa Guler die rakelings bij de tweede paal voorlangs gaat en een minuutje later namens Gemert een afstandspoging van Vincent Buijssen die een prooi is voor Brahim Zaari. In de 38e minuut krijgt Gemert een vrijetrap op de punt van de zestienmeter nadat de Blauw Geel defensie niet goed ingrijpt en Sten v Vessem een obstructie maakt. De vrije trap wordt gelukkig huizenhoog over geschoten. Toch komt de gelijkmaker nog voor de rust op het scorebord. Ook nu weer grijpt de Blauw Geel defensie halfhartig tot niet in als Jasper Lalisang op de rand van het strafschopgebied wordt aangespeeld. Met een hele mooie actie zet hij eerst Martijn van Loon en Sten van Vessem te kijkt om vervolgens met buitenkantje voet een geweldige lob te plaatsen over Barhim Zaari: 2-2. In de 44e minuut is er nog een kleine scrimmage voor het doel van Gemert nadat Joey Hellstern wel goed was door gegaan maar hij de bal net niet kon bezorgen bij de vrijstaande Alexander Mols. Die krijgt de bal nog wel voor zijn voeten maar ziet de inzet geblokt waarna Gemert de bal kon ruimen. Een vermakelijke eerste helft wordt afgesloten met 2-2.

Beide trainers hebben nog geen reden tot wisselen en sturen dezelfde elf terug het veld in. De eerste doelpoging na vijf in de tweede helft is voor Gemert maar levert Barhim Zaari geen probleem op. In de 53e minuut is er meer gevaar voor het doel van Saven van Ommeren. Goed gecombineerd op de linkerflank bezorgt Sander Egmond de bal bij de inkomende Mark Dobbelsteen die niet twijfelt en uithaalt maar de pech heeft dat hij de bal tegen een Gemertse rug op schiet zodat de bal hoog over de achterlijn gaat. Een minuutje later is het weer alle hens aan dek in de Gemertse defensie. Ook nu weer op komt Blauw Geel over de linkerflank. Sander Egmond legt nu de bal naar buiten richting de achterlijn waar Sten v Vessem werd gevonden. Sten legt nu goed af op Alexander Mols die jammer genoeg de bal niet goed genoeg kan controleren en in een kluwe van Gemertse verdedigers de bal verliest. In de 65e minuut valt dan toch de 3-2. Mustafa Guler mag een vrije trap nemen op de linkerflank en zet de bal in richting tweede paal. Sten v Vessem staat daar geheel vrij en plaatst de bal richting de eerste paal. Helaas is er geen doellijn technologie maar de bal lijkt (ook op de camerabeelden van skyline TV) over de doellijn te zijn geweest als hij wordt weggewerkt. Een scrimmage volgt terwijl scheidsrechter van de Werff al naar zijn grensrechter kijkt en het Danny Verbakel is het die dan nog de bal (weer) over de doellijn werkt. Scheidsrechter van der Werff heeft dan al gerageerd of krijgt het signaal van zijn grensrechter en wijst naar de midden stip. Gemertse protesten volgen niet en Blauw Geel leid dan weer. Zes minuten later lijkt het duel te worden beslist. Een Gemertse aanval wordt door Mark Dobbelsteen en Ymanuel Hurkmans gestopt waarbij laatst genoemde de bal inspeelt bij Tresor Shema. Tresor speelt de bal verder naar Sander Egmond die lijkt even te worden gestopt maar heeft geluk dat de bal vanaf een Gemertse verdediger weer in de voeten komt van Ymanuel Hurkmans. Hij ziet de op snelheid liggende Alexander Mols over de rechterflank en speelt de bal in een tijd door. Nu is het Alexander Mols die goed het overzicht houd en ziet dat in het midden Sander Egmond geheel vrij staat. Hij speelt de bal goed aan en Sander kan de bal voorbij doelman van Ommeren schuiven: 4-2. Toch wordt het nog spannend. In de 77e minuut een onbeholpen actie van Desley Schilders die voor scheidsrechter van der Werff reden is voor een penalty. Een pass van Gemert vanaf de rechterkant gaat naar de linkerflank. Desley Schilders staat even verkeerd opgesteld en loopt zijn tegenstander een beetje onhandig in de rug: penalty is het gevolg. Joost Habraken voltrekt het vonnis: 4-3. In de 90e minuut nog een mooie aanval van Blauw Geel als Alexander Mols op de rechterflank kan opstomen. Helaas is zijn pass voor Tresor Shema net te kort en doelman Svan van Ommeren kan de bal oppikken.

Blauw Geel wint ook zijn zevende thuiswedstrijd en behoud daarmee een 100 procent score. In een attractieve open wedstrijd met veel doelpunten was het een promotie voor het voetbal en de thuisblijvers deze middag kregen geen gelijk voor hun beslissing. Blauw Geel heeft zich ook goed hersteld van de nederlaag bij Quick in Den Haag. Op de winst valt verder weinig af te dingen maar wel leek het defensief wat minder stabiel dan in de wedstijden daarvoor. En die stabielere achterhoede zal men volgende week heel hard nodig hebben als men voor de kraker afreist naar mede koploper Nuenen. Zeker wel prettig was de prestatie van Alexander Mols deze middag, met twee doelpunten en een assist was hij de man van de wedstrijd. Nog een heugelijk nieuwtje deze middag: Niels van Casteren en Blauw Geel gaan nog twee seizoenen met elkaar verder: Proficiat is op zijn plaats voor Niels en ook voor Blauw Geel.

Volgende week dus de kraker in deze hoofdklasse B tussen het verassende Nuenen dat als promovendus gewoon eerste staat. Door de 1-5 winst van deze speelronde in Hendrik ido Ambacht bij IFC is men op doelsaldo nu eerste. Een prestatie van formaat en ondanks dat men bij aanvang van het seizoen hele ander doelstellingen zal hebben gehad wil men nu natuurlijk koploper blijven. Thuis wist men zes keer te winnen en alleen Gemert sloop met de winst weg…. Blauw Geel is dus gewaarschuwd!!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond (90e min. Stijn de Looijer), Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (63e min. Tresor Shema), Alexander Mols, Danny Verbakel (84e min. Stefano Verburg),

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff uit Drunen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Moerkerk en Dhr. J. Geurts

sv Blauw Geel’ 38: 35e min. Mark Dobbelsteen, 62e min. Joey Hellstern, 81e min. Danny Verbakel.

vv Gemert: 52e min. Yoeri Vissers, 66e min. Joost Habraken