24 februari 2014  Overwinning naar stand

Geplaatst op 24 februari 2014 • 0:25 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Bekkerveld 1  3-0 (1-0)

Zondag 23 februari ontving Blauw Geel het uit Heerlen afkomstige Bekkerveld. De ploeg van trainer Dominik Vergoossen had vorig weekend met 0-2 gewonnen in Valkenswaard en is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld met De Valk en Nuenen. Ieder punt is dus belangrijk en welkom. Blauw Geel won afgelopen weekend met minimale cijfers in en tegen Deurne. Het werd 0-1. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op Gerke vd Akker. Hij kreeg tegen Deurne een gele kaart en dat betekende een wedstrijd schorsing. Zij vervanger was logischerwijze de jonge Desley Schilders en hij zou een puike wedstrijd spelen. De overige posities konden ongewijzigd worden bezet. Blauw Geel had nog wat goed te maken tegen de Heerlenaren want in Heerlen werd het slechts 0-0.

Blauw Geel opende voor zo’n 250 toeschouwers matig. De ploeg trok weliswaar het heeft naar zich maar kon de tegenstander niet imponeren. De grootste kan was er dan ook al vrij snel voor de gasten. Erik v Loon stond niet goed t.o.v. zijn tegenstander, Ruben Henssen, en deze kwam in een gevaarlijke positie richting Sander Maas. Erik herstelde zijn fout echter op prima wijze en kon de inzet van de Bekkerveld aanvaller nog op tijd blokken zodat het slechts ten koste van een corner ging. In de 17e minuut is het dan aan Blauw Geel om de score te openen. Maar tot ontzetting van alles en iedereen bij Blauw Geel schuift Emiel vd Sanden oog in oog met de Bekkerveld doelman, op zo’n 9 meter voor het doel, de bal simpel in diens handen. Emiel was al koppend op maart bediend door Danny Verbakel. Pas in de 28e minuut kan Blauw geel de score openen. Dat gebeurt dan ook meteen op prachtige wijze. Desley Schilders stuurt de bal op maat naar de sprintende Danny Verbakel. Hij komt tussen twee man in maar weet de bal alsnog met een halve draai buitenkantje voet over de te ver voor zijn goal staande Bekkerveld doelman te sturen. De bal valt via de onderkant van de lat binnen: 1-0. Vier minuten later kan Blauw Geel de wedstrijd al in het slot gooien maar de paal verhindert een grotere voorsprong en vervolgens werkt de Bekkerveld defensie de bal vlak voor de doellijn weg. Daaraan vooraf ging een prima aanval over Murat Korkmaz, Mustafa Guler en Emiel vd Sanden waarbij laatst genoemde de inzet dus op de paal deed belanden. In de 36e minuut botst Emiel vd Sanden op zo’n elf meter tegen Uri Lens, de Bekkerveld doelman aan. Hij zag de doelman niet komen maar voor scheidsrechter Gerrets was dit voldoende voor een gele kaart. Emiel werd zeer zwaar gestraft en is daardoor weer geschorst voor de volgende wedstrijd. Scheidsrechter Gerrets die zwaardere en echte overtredingen van Bekkerveld spelers bijna altijd onbestraft liet. Blauw Geel had in aanvallend opzicht van de gasten niets te vrezen en ging met een minimale voorsprong rusten.

Twee ongewijzigde teams keerde terug vanuit de rust en daar waar vorige week Deurne begreep dat het met een 0-1 achterstand niets op schoot en dus anders ging spelen daar koos de tegenstander van vandaag voor het handhaven van dezelfde speelstijl. Misschien in de hoop een goede counter te kunnen plaatsen. Blauw Geel kreeg binnen 10 minuten twee kansen uit vrije trappen. In de 49e minuut deed Mustafa Guler een bal bij de eerste paal belanden waarbij Guus Peters de bal ineens via buitenkant voet net over de lat deed belanden. In de 54e minuut kopt een Bekkerveld verdediger de bal net langs tot corner. In de 57e minuut speelt Guus Peters Danny Verbakel aan binnen het strafschop gebied. Helaas voor Danny schiet hij de bal vanuit de draai niet hard genoeg en recht in de handen van de doelman. In de 62e minuut mist Murat Korkmaz nog een mooie kans voor open doel maar een doelpunt zou toch niet erkend zijn want hij stond volgens de grensrechter in buitenspelpositie. In de 65e minuut wordt het pleit voor de gasten bezegeld. Erik v Loon kopt de bal snoeihard vanuit een corner tegen het net: 2-0. Zeven minuten later komt, naar later zal blijken, de einduitslag op het scorebord. Danny Verbakel sprint met de bal aan de voet naar de achterlijn en geeft vervolgens prima voor. Ditmaal mist Emiel vd Sanden niet en tekent hij met een bekeken schot voor 3-0. Wat volgt zijn nog vijf wissels en een schot op doel bij Sander Maas. Maar dat is voor de Blauw Geel doelman geen enkel probleem.

Blauw Geel wint zoals het moest doen en het aan haar stand verplicht was. Het was niet groots en zeker voor de rust zal trainer Erwin v Breugel genoeg dingen gezien hebben die beter moesten en konden. Desley Schilders speelde samen met Erik v Loon een prima partij in het hart van de defensie. Het middenveld lijkt het zorgenkindje voor de trainer w3ant dat zag er niet altijd in balans uit. Maar deze overwinning staat, wederom zonder tegen doelpunten, en telt weldegelijk mee.

Volgend weekend dus geen Koning Voetbal maar Prins Carnaval die het wekend zal beheersen. De week daarna reist Blauw Geel naar Dongen voor het treffen met de plaatselijke vv. Voor Blauw Geel altijd lastig en vv Dongen verloor vandaag met 1-0 in Deurne. Eerst volgt echter Woensdag 26 februari een treffen tegen TOP-klasser JVC Cuijk in het kader van de Districtsbeker. Inzet is een plaats in de kwartfinale. Misschien is men in staat om voor een stunt te zorgen en dat zou heel mooi zijn…… Mannen proficiat met de winst, SUCCES woensdag!!!!!

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Desley Schilders,  Erik van Loon,  Sander v Weert,  Middenveld:  Murat Korkmaz,  Guus Peters,  Mustafa Guler (84e min. Sten v Vessem),
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden (77e min. Nick Scheepers),  Brian Peters (84e min. Bryan v Deursen),

Scheidsrechter: Dhr. L. Gerrets
Ass. Scheidsrechters: Mevr. F. Hoogendijk en Dhr. J. v Pommeren
Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 36e min. Emiel vd Sanden,  51e min. Sander v Weert

Bekkerveld:  16e min. Jimmi Calgiu