15 februari 2016  MOEIZAAM GELIJKSPEL

Geplaatst op 15 februari 2016 • 9:15 • Senioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – D.E.S.O.  (0-1) 1-1. Het was koud en winderig met natte sneeuw deze zondag de 14e februari maar gespeeld zou er worden. Blauw Geel mocht thuis DESO ontvangen. Uit werd met liefst 5-0 verloren van de ploeg van trainer Niels van Casteren. De DESO trainer die volgend seizoen het voor het zeggen heeft bij Blauw Geel. Daar waar Blauw Geel na de winterstop al weer twee keer in actie was gekomen was DESO nog niet de wei in geweest. Met zestien punten uit dertien wedstrijden stonden zij 10e, twee plaatsen onder Blauw Geel dat met 19 punten uit 15 wedstrijden 8e stond. Zaak dus voor Blauw Geel om drie punten in eigen huis te houden. Trainer Erwin v Breugel had een wijziging in de basisopstelling t.o.v. het duel tegen DOSKO. Gerke vd Akker keerde na een schorsing terug waardoor Desley Schilders op de bank begon. Slechts een paar honderd toeschouwers trotseerden het weer voor dit duel en zij zouden een hele matige eerste helft zien van Blauw Geel.

DESO begon sterk aan het duel en heerste vanaf de eerste minuut. Al in de 4e minuut was men dreigend maar de inzet ging over het doel en zeven minuten later ging een inzet voorlangs. In de 20e minuut krijgen een paar DESO spelers de bal voor de voeten maar de bal niet over de doellijn en dat was maar goed ook want er was ook buitenspel geconstateerd. Drie minuten later brengt de paal uitkomst voor Blauw Geel bij een kleine scrimmage en is doelman Vendrig ook attent. Twee minuten later krijgt DESO uit een corner een vrije kopkans en ook die gaat verloren en de bal gaat voorlangs. Blauw Geel stelt er aanvallend gezien niets tegenover en achterin wankelt het meer dan eens. In de 37e minuut komt de Osse ploeg dan ook geheel terecht op voorsprong. Edwin Huibers kan geheel vrij opduiken voor Jeffrey Vendrig en schiet de bal beheerst binnen: 0-1. Het lijkt bij menig Blauw Geler aan felheid te ontbreken en degene die wel felheid tentoonspreidde, Stijn de Looijer, moest in de 42e minuut gewisseld worden. Hij greep kort daarvoor in een sprintduel naar zijn hamstring en werd in die 42e minuut vervangen door Freek Langermans. Blauw Geel keek met de rust tegen een verdiende 0-1 achterstand aan en mocht van geluk spreken dat DESO de score niet al had opgevoerd.

Rudy Pelhan bleef na de rust in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Emiel vd Sanden. Blauw Geel pakte de zaken nu iets feller aan maar in eerste instantie leverde dat nog niet veel op. Scheidsrechter Peeters moest dat ook doen en kon de kaarten niet op zak houden. In de 62e minuut was het Danny Verbakel met een strakke voorzet maar helaas kon Emiel vd Sanden de bal vlak voor het doel niet raken. In de 68e minuut de eerste echte kans voor Blauw Geel. Danny Verbakel had een prima voorzet in huis op Emiel vd Sanden. Hij controleerde de bal ook goed maar kreeg de bal met onvoldoende vaart voorbij de doelman die de bal nog kon raken zodat een mede speler de bal op tijd voor de doellijn kon wegwerken. Twee minuten later zowaar een klein opstootje. De altijd hard werkende Sten v Vessem maakte een overtreding op Angelo Simone en hij greep richting de keel van Sten. Of hij hem raakte was moeilijk te zien maar Scheidsrechter Peeters stond er kort bovenop en toonde direct de rode kaart aan de DESO aanvoerder. DESO kreeg overigens wel de vrije trap. Zou Blauw Geel gebruik kunnen maken van de overtal situatie? In de 75e minuut was men dicht bij de gelijkmaker maar noch Sten v Vessem, Gerke vd Akker en Brian Peters krijgen de bal wel voor de voeten uit een vrije trap maar niet over de doellijn. De grootste kans op de gelijkmaker was dit misschien wel tot dan toe. In de 88e minuut valt dan toch de gelijkmaker, ietwat gelukkig misschien maar hij telt evengoed. Emiel vd Sanden legt een voorzet met de borst terug op Gerke vd Akker. Hij was al geruime tijd als extra storm ram naar voren gedelegeerd. Gerke wilde uithalen maar raakt de bal totaal verkeerd waardoor deze voor de voeten valt van de geheel vrijstaande Murat Korkmaz en hij schiet vervolgens de bal hoog in het dak van het doel binnen: 1-1. Zit er nog meer in… nee helaas niet. Wel krijgt er nog een speler van DESO een gele/rode kaart. Bij een aanval van DESO zou een Blauw Geel speler hands habben gemaakt bij een hoge bal, net binnen of net buiten het strafschopgebied. Te heftig protesteren levert de dan met aanvoerdersband lopende Tobi Steeg een tweede en dus rode kaart op. Helaas dus vallen in deze verder sportieve wedstrijd toch nog behoorlijk wat kaarten maar eindigt het duel door twee doelpunten in een gelijkspel. Daar schieten beide teams niet veel mee op.

Na twee prima overwinningen houd Blauw Geel via deze vooral in de eerste helft slechte wedstrijd toch nog een puntje over. Een moeizaam gelijkspel dus. Het leek de ploeg vooral voor de rust aan felheid te ontbreken en het spelbeeld was van een te laag niveau, iets wat we vanuit de voorgaande wedstrijden niet herkenden. Feit is wel dat men na de winterstop nog ongeslagen is. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Op bezoek komt dan VC Vlissingen. Uit werd daar het eerste competitie punt behaald middels een 2-2. Dit weekend won Vlissingen na een 0-1 achterstand in eigen huis met 3-2 van Baronie. Voor Blauw Geel zaak om deze in thuiswedstrijd de drie punten in eigen huis te houden zodat de ploegen onder hen op afstand blijven.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Stijn de Looijer ( 42e min. Freek Langermans)

Middenveld: Murat Korkmaz, Mustafa Guler, Chamel Ramadan (78e min. Desley Schilders),

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters, Rudy Pelhan (46e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Mevr. V. Peeters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. van Rijnsbergen en Dhr. M. Pijnenburg

sv Blauw Geel’ 38: 46e min. Sten v Vessem

D.E.S.O: 46e min. Angelo Simone, 51e min. Tobi steeg, 80e min. Edwin Huibers