26 mei 2024  PUNTENDELING IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Geplaatst op 26 mei 2024 • 22:20 • NieuwsClubnieuws

PUNTENDELING IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

sv T.O.G.B.  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO   0-0. Wedstrijddag 34, zaterdag 25 mei. Blauw Geel moet afreizen naar Berkel en Rodenrijs voor het treffen met TOGB. Theoretisch heeft Blauw Geel nog een kans on kampioen te worden maar dan moeten twee andere clubs punten laten liggen. BVV Barendrecht moet verliezen bij Kloetinge en SteDoCo mag niet verder komen dan een gelijkspel bij UNA. Blauw Geel moet dan zelf tot winst komen. Alles is mogelijk in het voetbal maar dit scenario, afhankelijkheid van twee andere clubs lijkt niet waarschijnlijk. Het seizoen waardig afsluiten en rekening houdend met de nacompetitie is reëler. Het duel zou een half uur later aanvangen omdat de spelersbus in de file terecht was gekomen. De A2 was vanaf Den Bosch afgesloten dus al het verkeer richting Randstad moest via twee andere drukke wegen. Door allerlei oorzaken waren deze ook overvol en door Files geteisterd dus het aanvangstijdstip van 18.00 uur werd niet gehaald. Daarom ook kwam al snel het bericht binnen dat Barendrecht binnen vijf minuten met 0-1 in Zeeland de leiding ha genomen…. Eerder in het seizoen had Blauw Geel met 3-1 in eigenhuis gewonnen van TOGB en het enige duel eerder gespeeld op de thuishaven van TOGB was vorig seizoen met hangen en wurgen met 0-1 gewonnen. De thuisclub stond nu 8e met 49 punten en dat was een evenaring van vorig seizoen dus ieder puntgewin zou betekenen dat men de prestatie zou verbeteren met een nieuw puntentotaal. Blauw Geel heeft de records al gebroken maar kan het nog ophogen.

Trainer Maurice Verbunt begon weer met Ben van den Nieuwenhof op de bank en verder de vertrouwde elf.

Door de vroege voorsprong van Barendrecht in Kloetinge was de hoop op een stunt natuurlijk al snel uit velen gedachten. Toch begon Blauw Geel driegend aan het duel. In de eerste minuut kon Lars Loermans alleen gestopt worden middels een overtreding en de vrije trap was net buiten het strafschopgebied. Helaas leverde het voor TOGB geen gevaar op. In de 8e minuut een prima pass van Wouter op den Camp voor Koen van der Zanden en TOGB moet in extremis een corner weggeven om een doelpunt te voorkomen. Uit de corner komt de bal bij Dave de Meij die de bal kop klaar legt voor Wouter op den Camp. De bal gaat helaas recht in de handen van de TOGB doelman. In de 19e minuut kan een TOGB aanvaller alleen op doelman Jordy Zielschot af maar de betrouwbare Veghelse sluitpost weet de bal met de voeten te keren ook omdat deze slecht is ingeschoten. Daaraan ging een foutje en ogenschijnlijke handsbal van Migiel Zeller vooraf waardoor de aanvaller door mocht a.g.v. de voordeel regel die werd toegepast. In de 23e minuut een mooie steekbal van Mitchel van Rosmalen op Jay van Boxtel. De voorzet vanaf de achterlijn van Jay was goed maar Dave de Meij kon er net niet bij. Vier minuten later een dreigende voorzet van Dave de Meij maar ook hier komt geen doelpunt uit voort. In de 28e minuut kan Mitchel van Rosmalen vanaf de rand 16 meter uithalen maar de bal gaat net naast het doel. En weer een minuutje later ziet Hidde van Dijk zijn bal recht in e handen van de Berkelse doelman belanden. In de 31e minuut een handsbal de TOGB defensie en de bal op de rand van het zestienmetergebied. Bram Eltink neemt de vrije trap maar de TOGB defensie werkt weg. In de 36e minuut een gevaarlijk aanval van de gastheren maar quasi voor opendoel weet de aanvaller de bal niet te raken. De uitgelezen kans om op voorsprong te komen voor TOGB wordt niet benut. Kort daarna wordt een voorzet bij de eerste paal ook weer net naast het Veghelse doel gewerkt. In het restant van de eerste helft weten beide ploegen niets gevaarlijks meer te produceren laat staan te scoren dus is de ruststand 0-0.

Als de rust voorbij is dan staat BVV Barendrecht inmiddels met 0-2 voor, SteDoCo staat nog op 0-0. Ja en wat doe je dan met het oog op de nacompetitie en het inmiddels bekende schema. Wordt je tweede dan speel je tegen Harkemase Boys, in Friesland, uit de derde divisie A, wordt je derde dan speel je tegen tweede divisionist Kozakken Boys. Voor Blauw Geel en SteDoCo is laatst genoemde qua afstand het aantrekkelijkst, qua bereiken van de volgende ronde misschien juist weer niet. Maurice Verbunt wisselt in de rust. Hij vervangt middenvelder Hidde van Dijk voor aanvaller Ben van den Nieuwenhof. Tweede worden is ook nog altijd mooier dan derde worden en UNA houd SteDoCo nog altijd op een gelijkspel. In de 48e minuut geeft Ben de bal goed mee aan de opgekomen Jay van Boxtel. De voorzet van Jay is prima maar de TOGB doelman keert met zijn voeten. In de 50e minuut geeft Mitchel van Rosmalen de bal goed diep op Ben van den Nieuwenhof die de bal daarna goed geeft op Lars Loermans.

Lars wordt met een bodycheck binnen de beruchte lijnen omvergekegeld en scheidsrechter Kraak wijst direct naar de stip. Dave de Meij mag het vonnis voltrekken maar ziet zijn inzet door de doelman gestopt. Als het bericht doorkomt dat SteDoCo, met al een beter doelsaldo, op 0-1 is gekomen in Veldhoven worden in Berkel en Rodenrijs wijze beslissingen genomen. Jay van Boxtel en Robin Voets worden gewisseld, stonden op scherp en met het oog op de nacompetitie een juiste beslissing. In de 64e minuut weet ben van den Nieuwenhof de TOGB doelman nog te testen maar de inzet kan tot corner worden gewerkt. Twee minuten later is het de ingevallen Yassin Nasser die twee keer kan aanleggen in kansrijke positie maar evenzoveel keer wordt de bal geblokt door een TOGB speler. In de 73e minuut een TOGB counter maar de bal wordt wederom niet goed geraakt op het moment suprême en de bal gaat weer naast het doel. Daarna wordt er meer gewisseld door de trainers dan nog gevoetbald en zijn er nog maar twee noemenswaardig heden te vermelden. In de 81e minuut een goede voorzet van Yassin Nasser maar de kopbal van Lars Loermans gaat rakelings naast. In de 88e minuut nog bijna de drie volle punten voor TOGB maar de bal vliegt huizen hoog over bij Jordy Zielschot.

Blauw Geel beëindigd het reguliere seizoen met een 0-0 en dus nog een puntje winst. Het komt daarmee op een hele mooie Derde plaats in de eindrangschikking. Een punten record van 67 door 20 overwinningen, 7 gelijke spelen en slechts 7 nederlagen. 67 doelpunten gemaakt en 35 tegen. Op eigen kracht een periodetitel gepakt en dus kunnen we spreken van een zeer geslaagd seizoen: EEN GEWELDIGE PRESTATIE VAN staf en spelers.

Blauw Geel is daarmee na tweede divisionist Kozakken Boys de beste Brabantse amateurclub.

Vorig seizoen geschreven in mijn verslag van de laatste wedstrijd (OSS’20 uit):

Onze nieuwe Trainer Maurice Verbunt krijgt samen met zijn team voor volgend seizoen een mooie nieuwe uitdaging om te proberen deze prestaties te evenaren: Grote schoenen om te vullen….

Ik kan nu met trots schrijven dat die schoenen meer dan gevuld zijn, ze waren misschien wel te klein.

Nu op naar de nacompetitie.

Woensdag 29 mei het eerste duel in de tweeluik met Tweede divisionist Kozakken Boys. Zij wisten Fc Lisse onder zich te houden. Dit weekend won men met 0-1 bij svv Scheveningen. De gerenommeerde club uit Werkendam speelt al sinds 1992 eerste klasse of hoger en sinds 2013 op het hoogste amateurniveau. Daar wil de club uiteraard actief blijven en dus zal men eerste moeten afrekenen met Blauw Geel. Wij hebben niets te verliezen en kunnen alleen maar winnen, Kozakken Boys heeft dus alles te verliezen.
Uitschakeling door Blauw Geel betekend dan al degradatie voor de Werkendammers, winst op Blauw Geel houd de kansen op klasse behoud nog in leven…..
Ongeacht de uitslag over de komende twee duels is het seizoen voor Blauw Geel meer dan geslaagd. Het kan alleen maar nog mooier worden.
Het wordt ongetwijfeld een boeiend tweeluik. Eerst dus woensdag 20.00 uur in Veghel, zaterdag 1 juni, 15.00 uur, in Werkendam.

Laten we dus hopen op veel publiek en steun in eigen huis voor ONS Blauw Geel.

Het Team heeft dit meer dan verdiend!!!!!