15 september 2024  PRIMA THUISOVERWINNING

Geplaatst op 15 september 2024 • 20:10 • NieuwsClubnieuws

Zaterdag 14 september, prima voetbalweer dit derde weekend van september als in Veghel ook de traditionele kermis weer draait. Blauw Geel mag dit weekend thuis aantreden tegen een onbekende club. Nog nooit eerder speelde beide clubs tegen elkaar. Op bezoek het Katwijkse FC Rijnvogels. Het is voor de derde club uit Katwijk het derde seizoen in de Derde divisie waarin men in voorgaande seizoenen respectievelijk vierde en tiende werd. Dit seizoen was men goed begonnen maar werd afgelopen weekend een eerste nederlaag geleden thuis tegen FC ’s Gravenzande(1-4). Blauw Geel verslikte zich vorig weekend in nummer laatste vv Smitshoek maar haalde in extremis nog een punt binnen waardoor het nog steeds zonder nederlaag is. Beide willen dus vandaag winnen om het puntverlies van vorig weekend weg te kunnen spoelen. Om in de bovenste regionen mee te blijven spelen is winst in eigen huis een must dus weet Blauw Geel wat het te doen staat.

Tekst: Antoine van der Cammen

Trainer Maurice Verbunt moest vandaag noodgedwongen aanpassingen doen in de opstelling. Dave de Meij kon niet starten en zijn vervanger was Jannes Mulders. Wouter op den Camp, hij zal langer uit de running zijn werd vervangen door Hidde van Dijk.

Blauw Geel startte overdonderend. In de 3e minuut opende men al de score. Het is Koen van der Zanden die een pass op maat in huis heeft op Ben van den Nieuwenhof. Met zijn snelheid kan hij vanaf de flank op de Rijnvogels doelman af waarbij het vervolgens de bal tussen de benen door in het doel schiet: 1-0. Een betere start is bijna niet denkbaar. Maar Rijnvogels lijkt niet onder de indruk. Een minuut later weten de gasten dan ook direct dreigend voor het Veghelse doel te verschijnen. Eerst gaat een voorzet gevaarlijk voor het doel langs en een eventuele rebound wordt door Mitchel van Rosmalen op tijd onschadelijk gemaakt. Het spel golft vervolgens op en neer. In de 13e minuut ziet het publiek een mooie pass van Mitchel van Rosmalen voor Ben van den Nieuwenhof. Ben kan de doelman ontwijken maar moet te ver naar buiten om af te kunnen ronden. Wel bezorgt hij de bal nog bij Lars Loermans die geheel vrijstaat op de rand van het zestienmeter gebeid. Zijn inzet wordt met een hoofd van een verdediger geblokt. FC Rijnvogels krijgt de bal vervolgens niet weg en in dezelfde minuut krijgt Jannes Mulders een mooie kans maar raakt hij de bal helaas totaal verkeerd en de bal verdwijnt dan ook met een afzwaaier over de achterlijn. Blauw Geel is soms erg slordig in de passing. Zo ook in de 24e minuut al er een twee tegen twee situatie ontstaat. Helaas is de pass van Ben van den Nieuwenhof op Koen van der Zanden niet goed en kan doelman Pim van de Plas de bal pakken. Twee minuten later moet aan de ander kant Jordy Zielschot handelend optreden en tikt hij de bal op tijd weg waarna Bram Eltink voor verdere opruiming zorgt. In de 31e minuut speelt Hidde van Dijk de bal diep op Ben van den Nieuwenhof. De bal wordt door een Rijnvogels verdediger niet goed gecontroleerd zodat Ben in balbezit kan komen. Vanuit een scherpe hoek schiet hij op doel maar weet de doelman de bal te keren. In de rebound komt de bal voor de voeten van Jannes Mulders die echter de bal niet onder controle kan krijgen. Een minuut later weer een overtal situatie voor Blauw Geel. Nu stomen vier Veghelse aanvallers op tegen drie Rijnvogels verdedigers. Ook deze situatie wordt niet goed uitgespeeld. Hier had ook meer in gezeten. In de 44e minuut een vrije trap voor Blauw Geel bij de zijlijn. Jay van Boxtel neemt de bal en de inzet moet door de doelman worden verwerkt om niet binnen te vallen. Vlak voor het rustsignaal nogmaals een vrije trap voor Blauw Geel waarbij de bal in de kluts valt en FC Rijnvogels de inzet voor de doellijn kan ruimen. Een magere maar verdiende 1-0 voorsprong is de ruststand.

Direct na de rust krijgt Blauw Geel weer meteen een goede mogelijkheid. Hidde van Dijk speelt de bal op Jannes Mulders maar Jannes zijn schot is niet hard genoeg om de Rijnvogels doelman te verontrusten. Een minuut later gevaar namens FC Rijnvogels. Anthony van Dongen komt in kansrijke positie maar doelman Jordy Zielschot laat zich niet verrassen in de kort hoek waarna de Veghels defensie de klus verder klaart. In de 49e minuut lijkt het duel te worden beslist. Robin Voets heeft een geweldige pass in huis voor Ben van de Nieuwenhof. Ben zet voor en Koen van der Zanden kan geheel ongehinderd binnen tikken. Helaas gaat het feest niet door want de grensrechter heeft buitenspel gezien en voorkomt met zijn vlagsignaal een grotere voorsprong voor Blauw Geel. In de 57e minuut is het weer Robin Voets aan de basis van een geode aanval. Hij stoort goed en fel en zorgt daarmee dat de bal bij Jannes Mulders komt. Jannes verlengd direct door naar Koen van der Zanden maar dit maal is het vizier niet scherp en de bal gaat huizenhoog over. In de 59e minuut voorkomt Jordy Zielschot een doelpunt van FC Rijnvogels. Hij tikt de bal uit een vrije trap van Peer van Paasen over de lat. Een minuut later juicht alles en iedereen van FC Rijvogels want de Katwijkers lijken de gelijkmaker te scoren. Een voorzet wordt door de complete Blauw Geel defensie gemist. De intikker ziet echter ook geen genade want ook nu is een vlagsignaal voor buitenspel de doelpunt bederver. In de 65e minuut weer een aanval van Blauw Geel waarbij Ben van den Nieuwenhof de bal lijkt binnen te houden maar de complete staf en bank van Rijnvogels de bal over de zijlijn zag. De aanval mag door en lijkt te worden afgeslagen. Als FC Rijnvogels vervolgens de bal niet goed weg kan krijgen komt Jannes Mulders is balbezit en hij rond beheerst af: 2-0. Uiteraard tot woede van Rijnvogels want kort daarvoor leek voor hen de bal over de zijlijn maar greep men vervolgens niet goed in. FC Rijnvogels geeft echter nog niet op en in de 69e minuut gaat een ziedend schot maar rakelings naast het doel bij Jordy Zielschot. Vijf minuten later een schot van Maxim van der Meer van de FC wat ook maar weer net naast het doel gaat en weer vijf minuten later een kopbal uit een corner die wordt naast gekopt. In de 81e minuut een overtreding op de ingevallen Hicham Haouat. Hij neemt zelf de vrije trap. De bal wordt in het zestienmetergebied verlengd en komt bij de gehele vrijstaande Bram Eltink. Helaas schiet Bram de bal hoog over. In de 84e minuut had Blauw Geel de score verder moeten opvoeren. Jay van Boxtel komt in balbezit en stoomt op om op tijd af te geven aan Ben van de Nieuwenhof. Ben zet voor op Koen van der Zanden die daarmee geheel vrij opduikt voor de Katwijkse doelman. Helaas krijgt hij deze 100% kan niet verzilverd tot doelpunt want hij schiet de bal recht op de doelman. Een minuut later is het Ben van den Nieuwenhof die opstoomt maar ook zijn inzet is een prooi voor de Rijnvogels doelman en de bal die terug het veld in komt heeft niemand op gerekend. In de 88e minuut krijgen de Vogels een penalty. De bal springt ongelukkig tegen de omhoog gestoken arm van Jay van Boxtel. Scheidsrechter Kuijntjes is onverbiddelijk en Kasper Michel voltrekt het vonnis: 2-1. Rijnvogels wil nu nog even aanzetten en iedereen wordt naar voren gedirigeerd. In de 90e minuut levert dat al een Blauw Geel kans op maar Lars Loermans ziet de doelman als overwinnaar. Een minuut later krijgt Rijnvogels niet de Gladiolen maar de Dood. Een heel mooi uitgevoerde Veghelse aanval wordt door Ben van den Nieuwenhof afgerond uit een voorzet van Lars Loermans: 3-1. Direct daarna volgt het eindsignaal.

Blauw Geel wint verdiend deze thuiswedstrijd. Het gaf zelf weinig weg en kon wel kansen creëren. Als het nog iets secuurder zou zijn had men het duel eerder kunnen beslissen. Soms kan en moet de passing beter maar daar kan aan gewerkt worden. Deze drie punten zijn weer binnen en door de resultaten van andere wedstrijden schuift men door naar de tweede plaats.

Volgende week wederom een duel op zaterdagavond, 18.00 uur. Niet tegen een zaterdagclub maar de derby in Rosmalen tegen OJC. Afgelopen seizoen verloren de rood/zwarten twee keer van Blauw Geel. In Veghel met 2-1 en eerder dat seizoen met 1-4 werd men in eigenhuis vernederd. Ze zullen gebrand zijn op revanche en om nu de punten op De Groote Wielen te houden. OJC speelde dit weekend met 1-1 gelijk in ’s Gravenzande bij de plaatselijke FC maar zijn in tegenstelling tot afgelopen seizoen goed begonnen. Het wordt vast en zeker een heel interessant duel!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Hidde van Dijk,  Mitchel van Rosmalen,  Lars Loermans

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Jannes Mulders ( 75e min. Hicham Haouat),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. W. Kuijntjes,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. S. Aboujid en Dhr. M. Kwaytaal

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  51e min. Ben van den Nieuwenhof