21 oktober 2024  Peter’s corner 8

Geplaatst op 21 oktober 2024 • 19:20 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner 8

Ons trotse vaandelteam pakte zondag tegen laagvlieger Quick uit Den Haag de achtste competitiezege. Hulde aan het team dat zondag naar Gemert gaat. Een knoert van een uitglijder van JO 23 dat met 5-2 verloor bij rode lantaarndrager AWC. De vrouwen Blauw Geel’38 blijven ongeslagen en staan oppermachtig aan kop. Zondag gaat de tijd weer terug naar de wintertijd. De klok gaat dus in de nacht van zaterdag 26 oktober naar zondag 27 oktober één uurtje terug. Dus een uurtje langer slapen.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo was zondag torenhoog favoriet, maar dat moet je elk week dan toch maar weer waar maken. De brede selectie van Maurice V is nu van onschatbare waarde. 2-0 met de rust en uiteindelijk, naar gezien de krachtsverhoudingen, een iets te magere 4-1 eindzege. Het klinkt wat hautain en we moeten ook niet met onze borst vooruit gaan lopen. Maar de bluetooth power box na afloop in de Veghelse kleedkamer produceerde er geen decibelletje te minder om. Zondag naar sportpark Molenbroek waar Gemert meer naar onderen aan het kijken is dan naar boven. De stormbal is daar ongetwijfeld gehesen. De Molenbroekers leunen op het rotsvaste vertrouwen dat wij daar nog nooit gewonnen hebben. Voormalig trainer Niels van Casteren zou hebben gezegd wat heb ik aan statistieken? Dat kan, maar ik heb van de diverse media al verschillende vragen hierover gehad en naar behoren kunnen antwoorden. Tot 1960, vanaf die datum start mijn database van Blauw Geel’38, is dat het vaandelteam nooit gelukt. Wel verschillend malen gelijk, maar winst heeft er nooit ingezeten. Dus zondag kunnen de mannen historie schrijven na 64 jaar.  Blauw Geel’38 is favoriet want het is tenslotte de koploper die naar Molenbroek komt. Adel verplicht ga zondag zelf kijken en vele handen schudden bij deze mooie club met dito sportpark.

Voetbal senioren
Het werd de tweede nederlaag oprij voor JO 23 afgelopen zaterdag en wat voor een na een 4-0 stand met de rust. Uiteindelijk werd het 5-2 voor AWC. Bjorn: “Het lijkt een mentale kwestie. Wederom geen beleving, geen energie, geen strijd. Dat is de basis, daarna komt het voetbal pas. Daar zou onze kwaliteit moeten liggen, maar dat komt er nu al weken niet uit. Dat frustreert. Er wordt goed getraind. Maar op zaterdag is het slappe hap. De invallers zorgden in ieder geval voor een beetje beleving. Jamy en Aybars waren de doelpuntenmakers.” Wellicht dat de teamavond na het duel wat los heeft gemaakt en keert het optimisme terug. Volgende week uit naar Zeist waar Jonathan de tegenstander is.  De vrouwen-1 zijn de ongeslagen koploper en versterkte die positie afgelopen zondag door Vianen/HBV-2 met 3-0 te kloppen. Volgende week uit naar Achilles Reek/DAW we zijn trots op jullie.

Voetbal jeugd jongens
JO 13-1  verloor uit bij UDI’19 met 2-0. Volgende week thuis tegen Volharding/Sambeek combinatie. JO 13-1 staat zesde op dit moment. JO 15-1 verloor thuis van koploper Sparta Nijkerk met 1-3. Het team staat voorlaatste en speelt volgende week uit naar GJS uit Gorinchem. JO 17-1 liet geen spaan heel van het bezoekende Sarto uit Tilburg. Met een zevenklapper van 7-1 werd het voor Jop en Jordi en natuurlijk het team een heerlijke middag. JO 17-1 staat vijfde op drie punten van koploper Zwaluw VFC en laat dat nu op 2 november de volgende tegenstander zijn in Vugt. Eerst nog is er volgende week een bekerduel uit bij BZS in Beusichem en dat ligt ergens in Gelderland. JO 19-1 kwam op de Sportpark De Potacker in Someren niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de club met dezelfde naam. Met een middenmoot plek treft het volgende week in Veghel ‘us-mvv-veeke” dus MVV. De club smijt met doelpunten en klopte zaterdag Gemert dat boven Blauw Geel’38 staat met  8-1. Het zou een stunt zijn om daar een puntje vanaf te snoepen.

Voetbal junioren meisjes
MO 13-1 won uit bij Bavos met 0-10 en staat of eindigt met 21 punten boven aan de ranglijst. De KNVB geeft geen verdere wedstrijden ook niet voor MO 15-1 en MO 20-1

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO