19 mei 2024  PERIODETITEL VAKKUNDIG VOLKOMEN VERDIEND OPGEEIST.

Geplaatst op 19 mei 2024 • 17:22 • NieuwsClubnieuws

PERIODETITEL VAKKUNDIG VOLKOMEN VERDIEND OPGEEIST.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  sv T.E.C. (2-0)  3-0. Nog twee duels te gaan en de competitie seizoen 2023-2024 is ten einde…. Tenminste als men geen nacompetitieverplichtingen heeft. Deze laatste twee duels worden allen op een zaterdagavond gespeeld en dus ook vandaag zaterdag 18 mei, 18.00 uur. Blauw Geel treft het Tielse TEC in een topper en rechtstreekse confrontatie voor plaats drie die recht geeft op nacompetitie voor promotie omdat beide koplopers StedoCo en Barendrecht al in bezit zijn van een periode. Het weer was prima het er was veel publiek op de been. Twee maanden geleden op 20 maart speelden beide in Tiel tegen elkaar en kwam er geen winnaar uit het boeiend duel dat eindigde in 0-0. TEC verloor afgelopen weekend punten in de strijd om plaats drie want in eigen huis kwam men niet verder dan een 3-3 tegen medekoploper Barendrecht. Doordat Blauw Geel de dag erna met liefst 0-3 wist te winnen in Heerlerheide van Groene Ster werd de marge drie punten. Echter het doelsaldo van de ploeg uit Tiel is beter dus verlies vandaag thuis tegen TEC zou de Tielse ploeg weer op plaats drie brengen op basis van het doelsaldo. Blauw Geel leidt echter ook de dans om periode drie met drie punten voorsprong op twee ploegen die nog geen periodetitel op zak hebben namelijk het Haagse Quick en Gemert. Zelf winnen is dus het enige wat telt, de rest van de uitslagen kunnen mee helpen voor het bereiken van het beoogde doel. Kortom de telramen kunnen op meerdere fronten erbij worden gepakt na de uitslagen van vandaag…..

Trainer Maurice Verbunt besloot vandaag om Ben van den Nieuwenhof op de bank te laten plaatsnemen. Ben kwam vorige week hard in aanraking met een doelpaal en ondervond daarvan toch nog te veel last. Wouter op den Camp wilde ondanks wat pijnen toch heel graag spelen en stond derhalve wel in de basis.

Door: Antoine vdn der Cammen

Voor aanvang van het duel was er een minuut stilte. Op 16 mei was Frans van Breugel overleden. Hij was o.a. 10 jaar lang samen met Jan Gooijaarts elftalleider geweest van Blauw Geel. Frans was goedlachs en een zeer gewaardeerd vrijwilliger. De indrukwekkende minuut stilte was in het bijzijn van vrouw Mia en dochter Suzanne.

Blauw Geel greep vanaf de aftrap het initiatief en maakte direct duidelijk dat er maar 1 ploeg met de punten van het veld zou stappen. In de derde minuut was het onze rechtsback Jay van Boxtel die mee was opgekomen en een voorzet afleverde. Helaas ging deze bal nog in niemandsland. Twee minuten later was het echter al wel raak. TEC was achterin nogal onhandig bezig en het was uiteindelijk aanvoerder Jeffrey Ket die zich verslikte in de bal en door Koen van der Zanden werd afgetroefd. Alleen voor de Tielse doelman ronde hij beheerst af: 1-0. Vijf minuten later heeft Lars Loermans een mooi pass in huis op Koen van der Zanden. De uitkomende doelman ziet de bal passeren maar ook dat deze voorbij het lege doel gaat omdat Dave de Meij net iets te laat anticipeerde op de situatie. TEC lijkt van de eerste schrik bekomen en in de 14e minuut ontsnapt Blauw Geel nadat een paar keer de bal in de kluts komt en Fabian Sid Serrarens zijn inzet via een verdediger naast ziet gaan. Twee minuten later ontsnapt TEC’er Adil Lechkar op de flank aan ieders aandacht en snijd de vleugel aanvaller naar binnen zijn inzet stuit op de reactie van Jordy Zielschot. Weer twee minuten later moet de lat redding brengen voor Blauw Geel.

Anderson Lopez schiet de bal vanaf de zijkant op de bovenkant van de lat waarna de bal op de ander flank beland maar TEC geen vervolg kan geven aan de aanval. In de 19e minuut voorkomt de Jeugdige TEC doelman een tweede Blauw Geel doelpunt want de voorzet van Lars Loermans had zomaar binnen kunnen vallen bij de eerste paal. In de 21e minuut wordt de bal diep gespeeld op Dave de Meij en hij lijkt alleen op de TEC doelman af te kunnen. Aanvoerder Ket maakt een professionele overtreding op wat lijkt een doorgebroken speler maar scheidsrechter Oosting doet het af met een gele kaart. Naast de aanvoerder waren nog enkele TEC verdedigers en de afstand tot het doel was ook nog behoorlijk ver. De ploegen houden elkaar daarna in evenwicht zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Na een korte drinkpauze wordt het spel hervat en kort daarna staat de klok op de 33e minuut als Blauw Geel de marge verdubbeld. Dave de Meij heeft een geweldige voorzet in huis op Hidde van Dijk die vervolgens beheert afrond: 2-0. Daarbij leek in eerste instantie de aanval te stokken want Dave had een beetje ruzie met de bal en kreeg deze niet geheel gemakkelijk onder controle. TEC lijkt nu geslagen maar heeft in eerdere wedstrijden wel vaker vanuit zo’n positie alsnog gestunt. In de 42e minuut ziet het publiek voor de tribune een geweldige actie van Mitchel van Rosmalen langs de zijlijn. Hij passeert kinderlijk eenvoudig een paar TEC spelers maar daarna is helaas de eindpass net niet goed en kan TEC de bal tot corner verwerken. De klok staat inmiddels op 45 minuten maar door de drinkpauze wordt er nog gespeeld en kan Lars Loermans de bal nog richting doel sturen. Zijn inzet gaat maar rakelings over het doel.

Geweldige actie met spandoeken door jeugd en wasdames

Afscheid spelers en Man of the Match

De tweede helft wordt een furieus startend TEC verwacht. Dat blijft echter uit. De ploeg uit Tiel probeert het wel maar Blauw Geel blijft onverwacht gemakkelijk overeind. In de 50e minuut krijgt TEC een vrije trap en is het goaltjes dief Bo van Essen. Hij krijgt de bal wel voorbij de muur maar is echter geen probleem voor doelman Jordy Zielschot. In de 51e en 52e minuut weer gevaar voor het Tielse doel. Bram Eltink speelt Koen van der Zanden aan maar deze komt in een te scherpe hoek zodat de bal naast het doel verdwijnt. Een minuutje later haalt Jay van Boxtel goed uit, grabbelt de Tielse doelman en moet lossen, maar kan Dave de Meij de geloste bal niet intikken omdat hij voldoende wordt gehinderd waarbij menigeen denkt aan een penalty. Scheidsrechter Oosting is gedecideerd en wuift de korte reclamaties weg. In de 59e minuut moet doelman Jordy Zielschot handelend optreden. Quentin van Veenendaal heeft een prima schot in huis maar de bal kan door de Veghelse doelman over de lat worden getikt tot corner. In de 64e minuut zet Lars Loermans de bal prima voor waar bij de tweede paal Mitchel van Rosmalen de bal recht in de handen van doelman Bart van Dee schiet. Twee minuten later ligt de bal wel achter de Tielse doelman.

Daar gaat een mooie pass van Hidde van Dijk aan vooraf op Mitchel van Rosmalen die de bal vervolgens voorzet naar Koen van der Zanden. Koen tikt de bal binnen maar een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter zorgt ervoor dat het doelpunt niet wordt gehonoreerd. De wedstrijd kabbelt voort zonder noemenswaardige hoogtepunten. TEC is niet bij machte om Blauw Geel te verontrusten, Blauw Geel gelooft het wel. Toch komt er nog een doelpunt bij op het scorebord. In de 90e minuut krijgt Blauw Geel nog een corner en het is Migiel Zeller die zorgt voor het slot akkoord. Hij kopt de bal uit de corner via de grond tegen het dak van het doel: 3-0.

Blauw Geel wint volkomen terecht met 3-0 van naaste concurrent TEC en is daarmee minimaal zeker van de derde plaats op de ranglijst en heeft daarmee de zekerheid van overname van een periodetitel van of Barendrecht of SteDoCo, wie dan ook de kampioen wordt. Maar als de uitslagen binnen druppelen via twitter etc etc blijkt dat Blauw Geel ook zeker is van het winnen van de Derde Periode. Zowel de Quick, als Gemert, die bij winst nog kans konden maken op de derde periode, laten het beide afweten en verliezen beide hun thuisduels.

Blauw Geel zet eigenhandig de kroon op het werk!!! Wat een prestatie met allerlei records voor deze groep, zowel technische staf als spelers.

Een Klasse prestatie hoe het verder dan ook mag aflopen want theoretische kan men zelfs nog kampioen worden. Mocht Barendrecht volgend weekend onverhoopt verliezen, SteDoCO onverhoopt niet tot winst komen en Blauw Geel onverhoopt winnen dan zou het kampioenschap een feit zijn. Niemand die rekening zal houden met het feit dat Barendrecht en/of SteDoCo de Titel niet zullen pakken maar ook niets is onmogelijk……

Feit is dat men zeker nacompetitie mag gaan spelen en dus er een toetje volgt als het kampioenschap uitblijft. Hoe geweldig is dat al!!

SUCCES KOMENDE ZATERDAG, WE GAAN MEEMAKEN HOE DEZE APOTHEOSE UIT PAKT.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Mitchel van Rosmalen (86e min. Yassin Nasser),   Hidde van Dijk,

Voorhoede:  Koen van der Zanden (90+2 min. Mathijs Haeve) ,  Dave de Meij (78e min. Ben van den Nieuwenhof),  Lars Loermans.

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. L. Vos en Dhr. S. van Doren

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen