21 oktober 2024  MAKKELIJKE EN ZAKELIJKE WINST ZORGT VOOR GOEDE ZAKEN OP RANGLIJST

Geplaatst op 21 oktober 2024 • 8:12 • NieuwsClubnieuws

We gaan richting de beslissingen voor de eerste periode. Voor Blauw Geel nog drie duels te gaan vanaf vandaag de 20e oktober. Eerste van deze drie duels is voor Blauw Geel weer eens een wedstrijd in eigen huis op de zondagmiddag. Voor deze derde divisie B het enige nog te spelen duel. Alle andere duels waren gisteren en in het duel in Rosmalen hield OJC verrassend nummer twee van de ranglijst , HSV Hoek, op een 0-0 gelijkspel. Nummer drie Kozakken Boys ging op eigen veld zelfs onderuit tegen TOGB (0-2). Blauw Geel kan dus vandaag goede zaken doen mits het in eigen huis kan winnen van nummer zestien van de ranglijst, het Haagse Quick. De Haantjes beleefde afgelopen weekend een succesje door thuis met 4-3 te winnen van FC ’s Gravenzande. Daarop wil men natuurlijk graag op voortborduren on aansluiting te kunnen krijgen bij de brede middenmoot. Blauw Geel kende vorige week een lastige start op bezoek bij FC Lisse maar deed het tij keren als een geroutineerde koploper. Van 2-0 draaide men het resultaat naar een 2-3 overwinning. Maar hoe langer een nederlaag uitblijft komt een nederlaag ook wel weer dichterbij……

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag eigenlijk over een fitte selectie beschikken. Door omstandigheden had hij toch een wissel in het basiselftal. Jay van Boxtel was daarin vervangen door Sjoerd Schobbers.

Tekst: Antoine van der Cammen
Foto’s: Gerard Beekmans & Ruud Schobbers

Het duel begon rustig en het was toch even aftasten. Quick kreeg dan wel al in de tweede minuut een corner maar deze leverde geen gevaar op voor de defensie en doelman Jordy Zielschot. In de vierde minuut een eerst vloeiende Blauw Geel aanval. Aan het einde van de aanval een goede combinatie tussen Ben van den Nieuwenhof en Dave de Meij waarbij laatst genoemde de bal op doel schoot. De vuisten van doelman Zunderdorp voorkwamen een vroege Veghelse voorsprong. Daarna was het even een gezapig potje met vooral voetbal tussen de twee strafschopgebieden. Blauw Geel wel veel op de Haagse helft en eenrichtingsverkeer. In de 18e minuut levert dat eenrichtingsverkeer dan het eerst doelpunt op. Ben van den Nieuwenhof speelt de bal in de diepte op de over hem heen gekomen Sjoerd Schobbers. Sjoerd kan tot een voorzet komen waarbij de bal net te hoog is voor Dave de Meij om te koppen maar achter Dave is Koen van der Zanden die de bal in het net kan tikken: 1-0.

Vijf minuten later lijkt het duel al te worden beslist. Het is Sjoerd Schobbers die goed storend werk verricht, de bal bezorgt bij Ben van den Nieuwenhof die vervolgens de bal voorzet en wel zo dat Mitchel van Rosmalen de bal binnen kan koppen: 2-0. Het spel blijft eenrichtingsverkeer maar zonder dat Blauw Geel echt gevaarlijk kan worden. Een afstandsschot van Mitchel van Rosmalen in de 29e minuut beland via een stuit en de doelman tot corner en twee minuten later een afstandspoging van Ben van den Nieuwenhof die ook door doelman Zunderdorp tot corner wordt verwerkt. In de 35e minuut zowaar een gevaarlijke corner van de gasten maar de bal kan voor het doel door geen Haantje worden geraakt. In de 39e minuut wederom een goede poging van Mitchel van Rosmalen maar ook nu kan de doelman de bal tot corner verwerken, rakelings naast de paal. In de 42e minuut een scherpe voorzet van Ben van den Nieuwenhof maar Dave de Meij kan er net niet bij. De klok geeft ruim 46 minuten aan als de goed leidende scheidsrechter Ordelmans fluit voor het rustsignaal.

In de kleedkamer blijft Ben van den Nieuwenhof achter om te douchen, zijn vervanger is Hicham Haouat. We zijn ruim vijf minuten onder weg als een vloeiende Veghelse aanval is te zien. Lars Loermans geeft de bal voor naar Dave de Meij die ineens terug legt op de

vrijstaande Koen van der Zanden. Koen schiet op doel maar de bal gaat via een verdediger over de achterlijn. Tot schrik van alles en iedereen uit Veghel valt twee minuten later de 2-1. Een voorzet van de linkerflank van Quick wordt ongelukkig door Migiel Zeller over de doellijn getikt. Het kan zomaar de Hagenezen het moraal boosten en de indruk geven dat er nog iets te halen valt. Maar Blauw Geel lijkt nauwelijks van stuk te zijn. In de 57e minuut weer een prima Veghelse aanval maar helaas nog niet doeltreffend. Kort Daarna komt Blauw Geel weer in balbezit door goed jagen en storen en ditmaal komt Lars Loermans net te kort om af te kunnen ronden. In de 59e minuut wordt de marge weer twee. Weer een mooie en goede aanval waarbij Bram Eltink net niet tot afronden komt maar Dave de Meij uit de rebound de bal hoog tegen het dak ban het doel jaagt: 3-1. In de 66e minuut zowaar een noodzakelijk optreden van Jordy Zielschot. Hij voorkomt met een geweldige actie de hernieuwde Haagse aansluitingstreffer. Drie minuten later wordt het duel definitief beslist. Hicham Haouat geeft af op Dave de Meij waarna de bal via Bram Eltink en Hicham Haouat voorkomt. Lars Loermans staat geheel vrij en kan de bal via de doelman in het doel werken: 4-1. In de 75e minuut een gevaarlijk aanval van Quick waarbij Sidney Thomas Victorino Kasteneer in ht strafschop gebied kan doordringen maar hij zijn bal via Robin Voets op het dak van het doel ziet vallen. In de 78e minuut is het Jordy Zielschot die met gevaar voor eigen lijf en lede erger voorkomt en even behandeld moet worden evenals de Quick aanvaller. In de 81e minuut wordt de 5-1 verhinderd door de Quick defensie als zijn inzetten van Robin Voets en Lars Loermans worden geblokt. In de 87e minuut nog een redding van Jordy Zielschot maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Blauw Geel wint gemakkelijk en zakelijk van het Haagse Quick. Met vlagen met briljant voetbal en mooie aanvallen waarbij het zelf eigenlijk niets weg gaf. Door deze winst is de koppositie verstevigd en heeft men drie punten voorsprong op nummer twee HSV Hoek. Met nog twee duels te gaan, maar dat zijn niet de minste: uit naar vv Gemert en thuis tegen… HSV Hoek, waarbij dat laatst duel een echte finalewedstrijd kan worden. Daarbij tussendoor nog een zware bekerwedstrijd tegen AFC Amsterdam, een tweede divisie topclub.

Maar nu eerst even genieten van deze overwinning en de blik op de ranglijst. Daarna het vizier op volgende week de zware uitwedstrijd in Gemert bij vv Gemert. De zwart/witten zijn een beetje wisselvallig tot nu toe. Afgelopen week werd met liefst 4-0 verloren in ’s Gravenzande bij de plaatselijke FC en het duel werd met 10 man geëindigd. Na tien duels heeft men dertien punten, dertien doelpunten gemaakt en zestien doelpunten tegen. Maar het is een derby en daarin gelden andere wetten. Vorig seizoen leed Blauw Geel ook twee keer een nederlaag tegen Gemert dus de stand op de ranglijst is voor een derby niet van belang wie favoriet is of wordt geacht favoriet te zijn. Beide ploegen hebben veel voor te spelen en dus kan het een zeer boeiend duel worden. Gemert zal geband zijn op revanche voor de geleden nederlaag bij FC ’s Gravenzande en wat zou voor de gastheren mooier zijn dan de koploper vloeren met een eerste nederlaag……

Aan Blauw Geel de schone taak om als koploper een keer te winnen in Gemert want voor de competitie is dit al meerdere decennia niet meer gelukt….