25 september 2024  HOOFDTOERNOOI KNVB BEKER BEREIKT: WINST OP TWEEDE DIVISIONIST

Geplaatst op 25 september 2024 • 13:06 • NieuwsClubnieuws

Dinsdagavond 24 september, tweede kwalificatie ronde voor de KNVB beker en Blauw Geel moest afreizen naar de boorden van het IJsselmeer. In Volendam stond de confrontatie met tweede divisionist RKAV Volendam geprogrammeerd in het Hein Koning Stadion. De plaatselijke amateurtrots was in de eerste voorronde vrij geloot geweest daar waar Blauw Geel vierde divisionist vv Heerjansdam had uitgeschakeld. De oranjehemden waren afgelopen seizoen gepromoveerd en zijn stroef begonnen aan de competitie in de tweede divisie. Maar uit de laatste drie duels werden inmiddels vier punten gehaald, allen in thuiswedstrijden. Afgelopen weekend werd met 1-1 thuis gelijk gespeeld tegen vv Noordwijk. Blauw Geel prachtig begonnen in de competitie won afgelopen weekend met overmacht de derby in Rosmalen van OJC (1-4) en dus toog men vol vertrouwen naar Volendam wel met de wetenschap dat de gastheren favoriet waren maar ook alles mogelijk is……

Trainer Maurice Verbunt gooide de basis elf op twee plaatsen om t.o.v. het duel met OJC. Hidde van Dijk en Dave de Meij kregen nu de voorkeur boven Hicham Haouat en Jannes Mulders en verder kon hij vandaag beschikken over een complete selectie.

Tekst: Antoine van der Cammen

Het duel begon exact om 20.00 uur en in het begin was er sprake van aftasten aan beide zijde. Eerste dreiging was er namens de gastheren als in de vierde minuut een gevaarlijke voorzet wordt afgeleverd maar er niemand voor het doel deze bal kan raken. Drie minuten later een eerste gevaar namens Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof komt door via de flank en kan de bal bezorgen bij Dave de Meij. Helaas krijgt Dave de bal niet onder controle voor afronding. In de 10e minuut is het Jay van Boxtel die geweldig doorzet en daardoor in balbezit komt. De pass van Jay op Koen van der Zanden is ook goed maar helaas kan Koen het geen doeltreffend vervolg geven. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd zonder grote kansen te creëren. In de 17e minuut wederom Jay van Boxtel die in balbezit komt en de bal snel doorspeelt op Koen van der Zanden. De Volendam defensie is genoodzaakt een corner te moeten weggeven. Halverwege de eerste helft is RKAV weer dreigend met een voorzet vanaf de flank maar ook deze bal zeilt aan iedereen voorbij. Twee minuten later het een eerste bal die tussen de palen zou kunnen verdwijnen namens Volendam. Het was Nick Runderkamp die op doel kon schieten uit een voorzet maar Jordy Zielschot kende geen probleem. Drie minuten later wil Blauw Geel een tegenaanval inzetten als Koen van der Zanden aan de zijlijn wordt getorpedeerd. Daar waar een rode kaart gegeven had moeten worden is er slechts geel en mogen de gastheren met zijn elven verder. Een minuutje later leid Migiel Zeller een snelle tegen aanval in met een slechte pass, zou deze avond niet zijn enigste slechte pass zijn waardoor de gastheren gevaarlijk konden worden, maar is het te danken aan Mitchel van Rosmalen die in extremis met een perfecte sliding binnen het strafschopgebied erger voorkomt. In de 38e minuut een prima Blauw Geel aanval waarbij Mitchel van Rosmalen de bal goed voorzet maar Koen van der Zanden de bal niet kan raken. Een minuut later een tweede zware overtreding van RKAV Volendam. Dit maal is Jay van Boxtel het slachtoffer, hij komt na de rus dan ook niet meer terug, maar nu geeft scheidsrechter Dorst onder het toeziend oog van een rapporteur helemaal geen kaart. Het venijn zit in de staart van de eerste helft. In de 44e minuut een voorzet van Koen van der Zanden waarbij de bal koppend door Dave de Meij wordt verlengd. Lars Loermans kan in vrije positie op doel koppen maar ziet de doelman redden en een vlagsignaal voor buitenspel. In de 45e minuut is het dan wel raak aan de andere kant. Uit een corner kan uiteindelijk Stef Schokker de bal binnen schieten: 1-0.

Zuur en geheel onnodig zo vlak voor de rust dit tegendoelpunt want een 0-0 ruststand had recht gedaan aan de verhoudingen. Blauw Geel moet na de rust in de achtervolging wil men de volgende ronde gaan halen. In de 49e minuut laat Blauw Geel al gevaar zien. Sjoerd Schobbers heeft een verre ingooi in huis waarbij Ben van den Nieuwenhof de bal verlengd naar Lars Loermans. In kansrijke positie schiet Lars de bal rakelings over de kruising. Vijf minuten later wederom een hoofdrol voor scheidsrechter Drost al hij een zuiver handsbal van RKAV Volendam niet honoreert met de penalty voor Blauw Geel die daarvoor staat. Buiten de vele kleine beslissingen vallen ook grotere beslissingen in het nadeel van Blauw Geel uit. In de 59e minuut leid slordig balverlies op het midden veld wederom een dreigende RKAV aanval op maar red Jordy Zielschot. Een minuut later is het raak voor Blauw Geel. Dave de Meij bezorgt de bal snel bij Ben van den Nieuwenhof die dit keer zijn duel met de directe tegenstander wint en een geweldige voorzet in huis heeft. Koen van der Zanden tikt de bal ter hoogte van de tweede paal binnen: 1-1. Blauw Geel drukt nu door en kort daarna zwijnt de thuisploeg. Nu is het net anders om en speelt Koen van der Zanden Ben vanden Nieuwenhof aan. De vleugelaanvaller snijd naar binnen en schiet de bal voorbij de doelman. De bal eindigt echter op de binnen kant van de paal en via de doellijn weer uit het Volendamse doel tot ontsteltenis van alles en iedereen uit Veghel. Blauw Geel heeft het duel nu volledig onder controle en het lijkt wachten op de Veghelse voorsprong. In de 74e minuut een gevaarlijk voorzet van Ben van den Nieuwenhof die helaas door Dave de Meij net niet kan worden afgerond en twee minuten later een prima bal van Ben van den Nieuwenhof op Sjoerd Schobbers. Zijn voorzet komt bij Dave de Meij die de bal ineens neemt, helaas zonder succes., de bal gaat naast. In de 79e minuut nog een gevaarlijk afstandsschot van Azzedine Sout maar Jordy Zielschot red bekwaam. Ondanks de sterke tweede helft waarbij Blauw Geel duidelijk de bovenliggende partij is komen de gastheren in de 83e minuut op voorsprong. Weer een individuele fout en geknoei leid dit doelpunt in. Roy Tol is de doelpunten maker voor RKAV Volendam: 2-1. Uitschakeling lijkt nu naderbij. Het wordt nu pompen of verzuipen voor Blauw Geel met als risico een derde doelpunt van de gastheren. In de 86e minuut veert de Volendamse aanhang dan ook op maar de kopbal van Daan Sier zoeft langs. Een minuut later nog een afstandspoging van Lars Loermans maar de bal gaat via en verdediger over de achterlijn.

Een onnodige nederlaag met uitschakeling lijkt aanstaande ondanks een hele sterke tweede helft maar te vele individuele fouten en passes in combinatie met arbitrale beslissingen.

Het is de 94e minuut als Blauw Geel op eigen kracht loon naar werken krijgt. Het is Robin Voets wordt een voorzet van Lars Loermans wordt onhoudbaar binnen gekopt: 2-2.

Blauw Geel sleept er een verlenging uit

Blauw Geel trapt af voor de eerste verlenging. Het is RKAV Volendam dat de eerste kans krijgt en waarbij Blauw Geel ontsnapt aan een nieuwe achterstand. Nick Runderkamp schiet de bal op de buitenkant van de paal waarna deze over de achterlijn gaat. Dat was in de derde minuut van de verlenging. Twee minuten later profiteert Blauw Geel bijna van een foutje van de Volendamse doelman maar de bal valt net niet goed voor een mooie afronding. Uit de corner van Hicham Haouat valt de bal bij de tweede paal op de lat. In de 8e minuut is het wel raak. Hicham Haouat legt de bal bij de tweede paal waar Robin Voets de bal binnen kopt. Blauw Geel blijft het duel nu controleren en de gastherren produceren geen gevaar meer. De tweede verlening wordt hoofdzakelijk gekenmerkt met nog gele kaarten o.a. voor Bram Eltink voor tijdrekken terwijl zware overtredingen eerder in het duel niet of niet goed werden bestraft. Twee minuten voor het einde nog een gevaarlijk kopbal namens de gastheren maar de overwinning en daarmee doorgaan naar het KNVB beker hoofdtoernooi komt niet meer in gevaar.

Blauw Geel wint volkomen verdiend van de Tweede divisionist met een gedegen eerste helft en sterke tweede helft. Blauw Geel werd alleen in verlegenheid gebracht door toedoen van eigen slordigheden en foute passes.

Nu de loting (deze is zaterdagavond om 23:00 op ESPN bij de Eretribune) afwachten om te kijken welk affiche er geschreven mag worden. Laten we hopen op een thuiswedstrijd met veel publiek. Mocht het onverhoopt weer een uitwedstrijd worden dan vertrouwen we op de Kip met Rijst van Manuela !!!

Komende zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd voor de competitie tegen FC ’s Gravenzande. Aanvang van het duel 18.00uur.

MANNEN SUCCES!!!!

Doel: Jordy Zielschot,

Achterhoede: Bram Eltink, Migiel Zeller, Robin Voets, Jay van Boxtel (46e min. Sjoerd Schobbers),

Middenveld: Lars Loermans, Mitchel van Rosmalen, Hidde van Dijk (73e min. Hicham Haouat),

Voorhoede: Koen van der Zanden, Dave de Meij (77e min. Jannes Mulders), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. D. Drost,

Ass. Scheidsrechters: Mevr. C. Overtoom en Dhr. D. van Grieken

Kaarten: Geel:

RKAV Volendam: 29e min. Tom Smit, 108e min. Timo Schokker, 115e min. Lex Veerman

sv Blauw Geel’ 38: 22e min. Migiel Zeller, 29e min. Hidde van Dijk, 115e min. Bram Eltink