2 september 2024  Half dozijn goals in een Brabants onderonsje

Geplaatst op 2 september 2024 • 9:26 • NieuwsClubnieuws

Op een zonnig Prins Willem Alexander Sportpark stond de ontmoeting tussen Blauw Geel’38/JUMBO en UNA op het programma. Vorig seizoen ook vroeg in het seizoen, maar toen in Zeelst. En toen werd er met 2-1 verloren door de mannen van Maurice Verbunt. Ook toen hadden de Veghelaren 4 punten uit 2 duels. Maar Blauw Geel heeft ambitie en dan zou winst dus wenselijk zijn. Blauw Geel beschikte over een fitte selectie, dus de basis was hetzelfde als vorige week tegen VVSB. Die werd ook gepakt. 

Tekst: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans & Ruud Schobbers

Vrij vroeg was het al wel UNA die de eerste kansen kreeg. Eerst schoot Dylan Zwartjes op doel, maar Jordy Zielschot kon redding brengen. De rebound was echter voor Brian Boogers. Daar kwam slechts een corner uit. Iets later aan de kant van UNA een kans voor de Veghelaren. Ben van den Nieuwenhof dribbelt naar binnen en kan uithalen. Keeper Petar Stoskovic kon redding brengen op dit schot. Wat later weer een goede aanval over links. De bal komt uiteindelijk weer uit bij van den Nieuwenhof, die kon schieten. Uit de corner die volgde kon Robin Voets nog koppen, maar ook daar een corner uit. Dit keer zonder gevaar. 

Vrij kort daarna volgde de 1-0. Mitchel van Rosmalen kon met een prachtige steekbal Koen van der Zanden bedienen. De aanvaller kwam 1 op 1 en kon de bal achter Stoskovic krijgen. Vrij kort daarna was het de opgekomen Bram Eltink die diep gestoken werd en de bal ook achter Stoskovic kon krijgen. In rap tijd dus snel naar 2-0. 

Blauw Geel bleef doordrukken. Via Koen van der Zanden en Dave de Meij kreeg men nog een kans. En wat later kreeg Lars Loermans nog een kans uit een voorzet van Ben van den Nieuwenhof, maar beide werden niet verwerkt tot goal. Voor rust was het nog Mourad Hassan met een  bal in ’t zijnet en Lars Loermans met een schot die voorlangs ging, maar ook hier geen goal. 

Na rust was het vooral Blauw Geel in de aanval. Een prachtige aanval via rechts, opgezet door Jay van Boxtel, kwam weer terug bij de rechtsback die het strafschopgebied in dribbelde. Het schot belandde in het doel. Iets later UNA met haar grootste kans. Brian Boogers kon schieten maar Jordy Zielschot kon het schot keren. De rebound kwam voor de voeten van Juul Respen, en het leek een zeker doelpunt te zijn, maar uiteindelijk hield Jordy Zielschot zijn doel schoon. Iets later nog een kans voor Jimmy Vijgen, maar zijn schot ging er onderkant lat uit. 

Kort daarna kon Blauw Geel haar voorsprong uitbreiden. Een voorzet van Ben van den Nieuwenhof kwam uit bij Koen van der Zanden die een niet te missen kans toch miste. De rebound werd door Lars Loermans wel binnengeschoten. De ingevallen Jannes Mulders kreeg wel ook nog een kans maar kwam net te kort. Uiteindelijk viel toch de 5-0 nadat Hicham Haouat van der Zanden diep kon sturen. Zijn stift belandde achter Stoskovic. 

Uiteindelijk kon Koen van der Zanden zijn hattrick compleet maken.De aanvaller werd wederom diep gestuurd en maakte z’n 3e van de middag waardoor de eindstand ook nog op het bord kwam: 6-0. Het laatste wapenfeit ging er ook niet meer in. Een schot van Alex Smeins belandde op de paal. 

Een ruime overwinning en met die overwinning staat de Veghelse ploeg minimaal een week op de 1e plek. Volgende wedstrijd die op het programma staat is het bezoek bij Heerjansdam voor de KNVB beker. De ploeg won vorige week met 5-1 van Halsteren, maar ging deze week de bietenbrug op door met 4-1 van Zwaluwen te verliezen. Aftrap op Sportpark de Bolenwei is om 20:00. 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO