13 oktober 2024  Eerste winst tegen FC Lisse na vroege achterstand

Geplaatst op 13 oktober 2024 • 11:55 • NieuwsClubnieuws

Al 3 keer eerder trof Blauw Geel’38/JUMBO FC Lisse. 3 keer was het in de voorronde van de KNVB Beker. 3 keer werd er verloren. Eerst met 3-1, waar Blauw Geel leuk meevoetbalde, de tweede keer met 2-1 waar de verhoudingen dichter bij elkaar lagen, maar Lisse toch een maatje te groot bleek. En de laatste keer, vorig jaar, werd er met 1-0 verloren waar de uitslag ook andersom had kunnen zijn. Maar ditmaal ging Blauw Geel naar Lisse toe als koploper, met het volste vertrouwen. Een haast niet te stoppen machine. Dat laatste werd wel gedacht aan het begin van de wedstrijd, maar uiteindelijk ging de winst naar de Veghelaren.

Tekst: Freek Laurijssen
Foto’s: Ruud Schobbers

De eerste kans was voor Blauw Geel. Een counter werd ingeluid over rechts. Jay van Boxtel speelde Ben van den Nieuwenhof diep aan. Die gaf weer voor op Koen van der Zanden. Van der Zanden z’n inzet was niet goed genoeg. Ook nu werd er in een wedstrijd van Blauw Geel vroeg gescoord. Met zo’n 5 minuten op de teller, kreeg uiteindelijk Jaap Zwetsloot de bal en kon op doel schieten. Het netje bolde voor het eerst deze wedstrijd. Nog geen minuut later verdubbelde Danny Bakker de voorsprong voor FC Lisse. Een aanval kwam uit bij de aanvaller en ook hij kreeg de bal in het netje.

Ondanks de vroege achterstand gaf Blauw Geel niet op. Een kleine 10 minuten na de 2-0 kreeg Blauw Geel alweer een kansje. Een voorzet van Van den Nieuwenhof kwam uit bij Lars Loermans in het strafschopgebied. In de kluts raakte hij de bal kwijt. Iets later kon Van Boxtel nog uithalen maar zijn schot werd geblokt. Uiteindelijk een verdiende aansluitingstreffer van Dave de Meij. De spits werd diep gestuurd door rechtsback Jay van Boxtel en de spits maakte koel af. 2-1 voor de rust. Blauw Geel bleef wel druk zetten via Van den Nieuwenhof die nog een schotkans kreeg. Tussendoor kon Zwetsloot ook nog inkoppen, maar beide leverde geen echt gevaar op, dus bleef de ruststand 2-1.

Ondanks de achterstand heerste het goede gevoel bij de Veghelaren. Voetballend kon men zichzelf de betere noemen van het spel, maar FC Lisse bleek behoorlijk effectief te zijn. In de tweede helft waren dan ook de kansen voor de Veghelaren. Eerst een voorzet van Van Boxtel maar deze kwam bij niemand aan.  Wat later viel een afgeslagen corner voor de voeten van Mitchel Van Rosmalen. Zijn schot was niet goed maar belandde bij Lars Loermans. Die kon in de haast de bal niet op goal krijgen.

Uiteindelijk viel de verdiende 2-2. De ingevallen Hicham Haouat kon inspelen op de Meij, die weer doorspeelde op Van den Nieuwenhof. Zijn schot was net meer te pakken voor Sven Verswijveren en de Veghelaren konden juichen. Niet veel later kon de Meij zelf weer uithalen, maar zijn schot werd verwerkt tot corner. Geen onbelangrijke, want de corner viel nu goed voor Robin Voets. Met een prachtige kopbal viel de bal in de goal en stonden de Veghelaren voor. Veel gebeurde niet meer in het restant waar Jannes Mulders nog wel wat kansjes had, maar deze niet tot echt groot gevaar werden gebombardeerd. Ook had Lisse nog wat kansjes maar hun vizier stond ook niet meer op scherp.

Een eerste overwinning tegen FC Lisse. Het maakt de busreis er toch een stuk prettiger van. Met deze overwinning blijft men koploper. Er is zelfs een gatje geslagen met nummer 3 Kozakken Boys die met 1-1 gelijkspeelden tegen promovendus ASWH. Volgende week weer een belangrijke pot. Dan komt Quick uit Den Haag op bezoek. Zij wonnen dit weekend met 4-3 van FC ’s-Gravenzande. De wedstrijd is ouderwets weer op zondag.