15 oktober 2023  EERSTE THUISWINST EEN FEIT en HOOG VERDIEND

Geplaatst op 15 oktober 2023 • 8:58 • NieuwsClubnieuws

EERSTE THUISWINST EEN FEIT en HOOG VERDIEND

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  HSV  Hoek  (1-0) 2-0.  Twee gelijke spelen, dus slechts twee punten, was het resultaat uit vier gespeelde thuiswedstrijden. Uitermate teleurstellend mogen we wel stellen, tijd voor een eerste winst. Na het bezoek van zaterdagclub Barendrecht vorig weekend stond er vandaag, zaterdag 14 oktober, weer een thuiswedstrijd op de planning tegen een traditionele zaterdagclub. Het Zeeuws Vlaanderse HSV Hoek kwam op bezoek op het Prins Willem Alexander sportpark. Twee weken geleden verraste het toenmalig koploper Barendrecht door met 3-4 er te winnen in blessuretijd, vorig weekend werd in eigenhuis met 2-2 gelijkgespeeld door een late tegentreffer van de gasten TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Met 21 doelpunten is men de meest productieve ploeg samen met SteDoCo, echter krijgt men ze ook gemakkelijk tegen. In dienst van HSV Hoek de topscoorder uit deze divisie Steve Schalkwijk met al negen treffers op zijn naam. Blauw Geel speelt met enige regelmaat prima voetbal maar beloond zich zelf nog te weinig. Zo ook afgelopen weekend toen men koploper Barendrecht liet ontsnappen door met 2-2 gelijk te spelen en daar kwam de koploper nog het best mee weg. Het ander behaalde punt was thuis tegen AWC. Je zou het niet zeggen met 17 gemaakte doelpunten maar Het Scorend Vermogen mag tegen Hoek toch echt omhoog….

Trainer Maurice Verbunt had valk voor het duel een tegenvaller. Emre Gurcuoglu moest alsnog geblesseerd afhaken. Zij vervanger was Hidde van Dijk. Verder geen opmerkelijk heden in de opstelling.

Door: Freek Laurijssen

Blauw Geel trapt af en trekt ook onmiddellijk het initiatief naar zich toe. Een eerst wapenfeit dan ook al in de 6e minuut. Hidde van Dijk met een mooie pass in de diepte op Koen van der Zanden. Zijn voorzet bij de eerste paal word door Dave de Meij naast getikt. Vier minuten later gaat een inzet van Lars Loermans van net buien het zestienmeter gebied rakelings naast het Hoekse doel. Blauw geel blijft druk zetten en twee minuten later een snelle interceptie bij Hoeks balbezit, waarbij Lars Loermans de bal geeft op Ben van den Nieuwenhof, die ineens doorspeelt naar Dave de Meij. Helaas gaat zijn inzet net naast het doel. Een minuut later een hele mooie actie met voorzet van Jay van Boxtel, waarbij Dave de Meij i.p.v. de bal eerst aan te nemen ineens op zijn slof neemt. Hij stond geheel vrij en had wat tijd meer nu ging de bal huizenhoog over het doel. In de 19e minuut ontsnapt Hoek pas echt. Een mooi opgezette aanval waarbij uiteindelijk Ben van den Nieuwenhof een goede scherpe voorzet kan afleveren maar een intikker van Dave de Meij blijft helaas uit. In de 21e minuut zowaar een doelpoging van de gasten maar het slappe schot is geen probleem voor Jordy Zielschot. Het überhaupt heel erg pover wat Hoek op de mat legt en er gaat heel erg veel fout bij de gasten. Twee minuten later verdedigd Blauw Geel even te slap en krijgen de gasten een quasi vrije schietkans. De bal gaat rakelings naast het doel. Even valt er wat minder te beleven maar Hoek blijft slordig en slecht voetballen, Blauw Geel blijft het spelbeeld bepalen zonder echt gevaarlijk te worden. In de 30e minuut een vrije trap van Bram Eltink waarbij de bal richting de tweede paal gaat, maar Koen van der Zanden staat ook weer buitenspel. Een minuut later weer een goede Blauw Geel aanval waarbij uiteindelijke Dave de Meij van de rand strafschopgebied uit stand de bal snoeihard op doel schiet. De Hoekse doelman kan de bal ternauwernood over de lat tikken. De verdiende voorsprong voor Blauw Geel komt toch nog voor de rust op het scorebord. Wederom is de opbouw in deze aanval prima en snel verzorgt. Uiteindelijk heeft Koen van der Zanden goed oog voor de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof en laatst genoemde schuift de bal beheerst binnen: 1-0. Daarmee is gelijk het laatste wapenfeit van voor de rust vermeld en volgt er dus een rust met een minimale voorsprong.

Geen veranderingen in het team na de theepauze. Binnen twee minuten zowaar een corner voor Hoek maar die levert verder niets op. In de 49e minuut moet Jordy Zielschot weer eens handelend optreden. Een inzet vanaf de flank naar de verre hoek is gelukkig een prooi voor de Veghelse doelman. In de 50e minuut een opmerkelijk dingetje. Wouter op den Camp probeert een Hoek counter middels een overtreding te stoppen maar wordt ook onmiddellijk duidelijk nagetrapt. Geel voor Wouter en de te heftig protesterende Robin Voets, maar ook slechts geel voor Rik Impens daar waar rood op zijn plaats zou zijn geweest. Overigens een verder sportief duel met een verder prima leidende scheidsrechter Ordelmans. In de 56e minuut gelukkig weer iets vermeldenswaardig m.b.t. een kans. Lars Loermans krijgt de bal aangespeeld door Ben van den Nieuwenhof. De inzet van Lars Loermans had beter verdiend maar de Hoekse doelman staat er niet voor niets en kan de bel net over de lat tikken. Een minuut later de sterk spelende Hidde van Dijk die met een flinke solo op de helft van Hoek opstoomt om vervolgens met Koen van der Zanden te kaatsten en wil afronden maar de bal ook naast het doel ziet verdwijnen. In de 61e minuut laat Blauw Geel weer een 100 procent kan onbenut. Dave de Meij wort goed aangespeld na prima balverovering door Hidde van Dijk. De voorzet van Dave is scherp maar bij de tweede paal komt Koen van der Zanden net te kort om de bal in het vrijwel lege doel te tikken. Vijf minuten later is wederom Hidde van Dijk belangrijk in de opbouw en komt de bal bij Ben van den Nieuwenhof zijn doelpoging doelman Lars Knipping tot corner boksen. Maar de voorsprong is minimaal dus blijft het alert zijn. In de 79e minuut is Jordy Zielschot dat gelukkig en een Hoekse inzet kan het hij tot corner verwerken. De beslissing valt in de 84e minuut. Koen van der Zanden stoort goed en een te korte terugspeelbal kan door de ingevallen Kai Koreniuk worden onderschept. Hij omzeilt de uitkomende doelman en schuift de bal in het lege doel: 2-0. Vak voor tijd nog een kansje voor Kai Koreniuk maar doelman Knipping stopt in de korte hoek en Kai’s rebound is recht in de handen van de doelman.

De eerste thuiswinst is een feit en hoog verdiend. Het veldspel was goed en tegenstander Hoek kon geen enkel moment een vuist maken. Het had hooguit drie doelpogingen en was erg slordig. Natuurlijk ging bij Blauw Geel ook wel eens wat mis maar het was spelbepalend en kreeg legio kansen. De 2-0 is een schrale afspiegeling van de krachtsverhouding deze avond. Het Scorend Vermogen was deze avond met twee doelpunten genoeg maar het zeker hoger kunnen en mogen uitvallen.

Volgend weekend geen voetbal. De week daarna wederom een duel op zaterdag. Niet tegen een zaterdagclub maar een derby tegen OJC in Rosmalen. Zij verloren dit weekend met 3-0 in Barendrecht en staan slechts 16e met 7 punten maar daardoor is het duel zeer belangrijk want verlies in Rosmalen maakt het gat met de onderste weer kleiner. Ook van onderschatting mag geen sprake zijn en OJC uit is altijd al lastig……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Hidde van Dijk,  Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Lars Loermans, Dave de Meij (81e min. Kai Koreniuk), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. J. Ordelmans

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. L. van der Brugge en Dhr. N. Oppedijk

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  11e min. Koen van der Zanden, 50e min. Wouter op den Camp en Robin Voet, 67e min. Hidde van Dijk