28 oktober 2024  EERSTE NEDERLAAG EEN FEIT

Geplaatst op 28 oktober 2024 • 8:05 • NieuwsClubnieuws

De Tijd een uur terug dit weekend en dus kon iedereen uitgerust en fit de zondag doorlopen. Zo ook de voetballers van spelende clubs. Zondag 27 oktober, prachtig nazomer weer en een goed bevolkt sportpark Molenbroek in Gemert voor het duel, de derby, tegen Blauw Geel. De zwartwitten op een elfde plaats met 13 punten zijn wat wisselvallig. Afgelopen week liep men een 4-0 nederlaag op in ’s Gravenzande tegen de plaatselijk FC. Blauw Geel is de koploper met 26 punten en won afgelopen weekend met 4-1 van het Haagse Quick. Maar dit is een derby en daarbij zijn ranglijsten van ondergeschikt belang. Blauw Geel wil uiteraard graag winnen om de drie punten voorsprong op Hoek in stand te houden, Gemert staat in de middenmoot en kan relatief vrij uit voetballen met zes punten meer dan de plaats die voor nacompetitie voor klasse behoud zou gelden. Maar het seizoen is nog lang en ieder punt is er een. Winnen van de koploper is altijd leuk, vooral in een derby, en zeker ook als deze nog niet heeft verloren. Voor Blauw Geel betekend tegelijkertijd dat iedere wedstrijd dat er niet verloren wordt een nederlaag dichterbij komt…..

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag beschikken over een fitte selectie, op de uiteraard langer geblesseerde Wouter op den Camp na, en dus aan keuzes geen gebrek.

Tekst: Antoine van der Cammen
Foto’s: Gerard Beekmans & Ruud Schobbers

Blauw Geel verricht de aftrap nog niet vermoedend wat het allemaal zou meemaken deze zondag middag. Het spelbeeld is meteen duidelijk: eenrichtingsverkeer op het Gemertse doel. Het is echter pas de elfde minuut als er iets noemenswaardig valt te zien. Een inzet van Bram Eltink kan voor de doellijn van Gemert worden gekeerd. Blauw Geel blijft op de Gemertse helft dat er niet of nauwelijks uit komt. Echt gevaarlijk weet Blauw Geel echter ook niet te worden. In de 25e minuut een inschattingsfout van Jay van Boxtel die instapt waardoor Dylan van Diepen alle ruimte krijgt. Robin Voets moet ten kosten van een overtreding en gele kaart de aanvaller stoppen. De vrije trap is echter geen probleem voor Jordy Zielschot. In de 27e minuut een Veghelse corner waarbij de bal niet goed kan worden geraakt en doelman Tielemans de bal kan pakken. Zes minuten later weer een Veghelse corner waarbij de bal tegen en Gemertse arm lijkt te komen, Blauw Geel appelleert in ieder geval fel voor Hands maar scheidsrechter Verhoeve is gedecideerd en geeft aan doorspelen en een nieuwe corner rest. In de 36e minuut onderschept Ben van den Nieuwenhof een Gemertse breedte pass en bezorgt hij de bal in de vrije ruimte bij Dave De Meij. Helaas kan het schot van Dave door een verdediger en de doelman tot corner worden gewerkt. Vanuit de corner volgt een hachelijk moment voor Gemert maar de bal kan op de doellijn worden tegen gehouden en een nieuwe corner is het gevolg. Ook uit deze corner moet Gemert alle zeilen bij zetten om een doelpunt te voorkomen en weer is op de doellijn de redding waarna de bal vervolgens over het doel wordt geschoten. In de 38e minuut veert de Gemertse aanhang op. Lars Loermans gaat in de fout bij de zijlijn en Dylan van Diepen kan daarvan profiteren. Hij kan alleen op Jordy Zielschot af en de bal gaat vervolgens onder Jordy door naar het doel. De bal had gelukkig weinig vaart en Migiel Zeller kan de bal over de zijlijn werken. In de 39e minuut een goede afstandspoging van Lars Loermans maar de bal gaat rakelings over de kruising. In de 43e minuut gevaar namens Gemert maar Migiel Zeller kan de voorzet kolderiek vertragen waarna Jay van Boxtel de bal over de zijlijn kan werken. Beide ploegen gaan kort daarna rusten met de 0-0 stand.

Na de rust een zelfde spelbeeld: Blauw Geel valt aan en wil voetballen, Gemert plooit terug.

Maar het Veghelse aanvalsspel blijft traag en statisch. Voorzetten komen niet aan en de finesse ontbreekt. In de 59e minuut wel een prima aanval waarbij de bal naar Koen van der Zanden gaat. Hij speelt de al goed door op de vrije Ben van den Nieuwenhof maar Ben is nit in zijn doen vandaag. Hij raakt de bal niet goed, te slap, en is recht op de doelman die geen problemen kent. In de 60e minuut wederom een overtreding van de Gemertse Deben. Geel had zeker gegeven moeten worden maar de kaart blijft uit en daarmee spaart de leidsman de speler voor zijn tweede en dus rode kaart. Drie minuten (63e minuut: 15.18 uur) later overkomt Blauw Geel een drama. Gemert krijgt een corner waarbij een Gemertse speler had in botsing komt met de uitkomende en de bal stompende doelman Jordy Zielschot. De Gemertse speler gaat als eerst naar de grond en de roep om een penalty volgt!? Jordy Zielschot blijft echter ook liggen en al snel blijkt dat het spel moet worden stilgelegd a.g.v. een ernstige blessure van de Veghelse doelman. De spelers gaan naar binnen en de eerste berichten zijn dat de doelman zijn jukbeen heeft gebroken. Om 15.40 uur wordt de doelman onder luid applaus naar de inmiddels gearriveerde ambulance begeleid om naar het ziekenhuis te gaan.

Om 15.44 uur wordt het duel hervat om “gewoon” uitgespeeld te gaan worden. Allessio Budel is de vervanger van Jordy Zielschot en ook Koen va nder Zanden wordt gewisseld voor Hichem Haouat. Blauw Geel mag de toegekende vrije trap nemen boor aanvallen van de doelman binnen de 5 meter. In de 69e minuut gaat een harde inzet van Hicham Haouat voorlangs bij het Gemertse doel. In de 72e minuut lijk de ingevallen Jannes Mulders, op anspelen van Hidde van Dijk, te gaan scoren maar doelman Tielemans denkt daar anders over ne met kunst en vliegwerkt rest Blauw Geel slechts een corner. In de 78e minuut gaat een bal gevaarlijk voorlangs bij het Veghelse doel waarna in de 83e minuut de Veghels nederlaag wordt ingeluid. Uit een corner is het Gijs Vercoelen die de bal binnen kopt: 1-0. In de 88e minuut kan Jannes Mulders nog hard uithalen maar ook zijn inzet wordt gepakt. In de 89e minuut volgt de 2-0 voor Gemert als de ingevallen Wout Barten een voorzet over Alessio Budel tikt. Daarmee is de eerste nederlaag een feit. Dat een nederlaag een keer zou volgen was aannemelijk alleen jammer dat het in een derby gebeurd.

Blauw Geel speelde uitgerekend vandaag misschien wel de slechtste wedstijd van dit seizoen. Het tempo leek te traag om het massaal verdedigende en super defensieve Gemert te kunnen verrassen. Aanvallend was men vandaag onmachtig en dus kon de meest scorende ploeg van deze divisie geen doelpunt laten noteren. Daarbij leek de thuisclub feller en dat was misschien wel mede te danken aan teksten/uitspraken in de lokale media dat er vast geschreven kon worden dat Blauw Geel nu eens in Gemert zou gaan winnen…. Uiteraard koren op de molen van Gemert en aan motivatie geen gebrek. Scheidsrechter Verhoeve floot een goede wedstrijd op een moment na dat hij Gemert speler Fabrizio Deben een (tweede) gele kaart had moeten geven en dat niet durfde, in ieder geval naliet waar het wel zeker op zijn plaats was geweest, en het afdeed met een vermaning.

Helaas lukte het niet om voor Jordy Zielschot een punt of de winst te pakken, jammer.

Wederom dus geen winst, erger, niet eens een punt in Gemert en dus is de “Gimmertse code” nog steeds niet gekraakt….

Dit betekend dat er op zaterdag 9 november niet alleen een topper wordt gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst om de koppositie, het is ook meteen het beslissende duel om de eerste periode titel. Daarbij hebben Blauw Geel en HSV Hoek evenveel punten maar is het doelsaldo van Blauw Geel 1 doelpunt beter. Een gelijkspel zou dus kunnen volstaan voor winst van de eerste periode.

Eerst komende woensdag nog een bekerduel in de KNVB Beker. Blauw Geel reist dan af naar Amsterdam voor het treffen met AFC. De Amsterdamse tweede divisionist is al decennia lang een vaste waarde in de top van het Nederlandse amateur voetbal. Ook nu weer staan ze hoog: een vijfde plaats met slechts 4 punten achter koploper Rijnsburgse Boys. Dit wekkend verloor men de topper in Katwijk tegen Quick Boys met 2-1. Het wordt een interessante krachtmeting met deze top ploeg en een mooie graadmeter voor Bauw Geel’s eigen kracht.

Een stuntje zou uiteraard mooi zijn!!!

Mannen SUCCES.

Misschien kunnen we voor Jordy dus zorgen voor een bekerstunt.

Jordy Zielschot heel veel Beterschap gewenst en een spoedig Herstel

Doel: Jordy Zielschot,

Achterhoede: Bram Eltink, Migiel Zeller, Robin Voets, Jay van Boxtel.

Middenveld: Wouter op den Camp, Hidde van Dijk, Mitchel van Rosmalen,

Voorhoede: Lars Loermans, Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. G. Verhoeve,

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Eimers en Dhr. B. Reijers

vv Gemert: 39e min. Fabrizio Deben, 70e min. Ed Craenen, 73e min. Max Crommentuijn, 80e min. Dylan van Diepen

sv Blauw Geel’ 38: 25e min. Robin Voets, 74e min. Bram Eltink, 86e min. Jay van Boxtel