13 augustus 2023  EERSTE KWALIFICTIERONDE ZONDER PROBLEMEN GENOMEN

Geplaatst op 13 augustus 2023 • 14:50 • NieuwsClubnieuws

EERSTE KWALIFICTIERONDE ZONDER PROBLEMEN GENOMEN

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  S.V.O.D. ‘22  (4-1) 5-1. Twaalf augustus, heel Nederland zit nog volop in de vakantiemodus en bij ons in het zuiden is men net halverwege. Koning Voetbal claimt echter weer zijn tijd. De voorbereiding is geweest en vriendschappelijke potjes zijn reeds gespeeld vanaf nu gaat het weer ergens om. Vandaag de eerste kwalificatie ronde voor de KNVB beker. Blauw Geel had geluk met de loting het mocht thuis spelen en als tegenstander kwam uit de bus SVOD’22 uit Oostkapelle/Domburg. De fusie club zal dit seizoen zijn opwachting maken in de tweede klasse na de degradatie van afgelopen seizoen. Maar pas op… het speelt hier vandaag n.a.v. de goede prestaties in de districtsbeker van Zuid I van afgelopen seizoen. Daarin reikte men tot de halve finale waarin met slechts 1-0 het onderspit dolf bij vierde divisionist Nuenen. Daarvoor had men wel al gewonnen bij de vierde divisionist Unitas’30 (2-5).

Blauw Geel staat in de steigers. Met een nieuwe hoofdtrainer, de ervaren Maurice Verbunt, en een paar nieuwe spelers is het weer even wennen. De voorbereiding was nou zeker nog niet je van het. Maar door de vakanties geldt dat voor iedere club en kan een trainer zeker nog niet trainen met een voltallige selectie. Desalniettemin zou dit duel tegen een tweedeklasser “gewoon” gewonnen moeten worden om niet af te gaan en de volgende ronde te bereiken.

Door: Antoine van der cammen

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag nog geen beroep doen op vaste waarden van vorig seizoen Robin Voets en Jay van Boxtel omdat zij nog op vakantie waren. Doelman Jordy Zielschot is geblesseerd en kon dus ook niet op het opstellingsformulier. Het was dus weldegelijk ook weer puzzelen voor de trainer.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en had binnen de minuut al een tot een afronding kunnen komen. Dave de Meij speelt de bal door op Lars Loermans maar Lars besluit tot het breed leggen van de bal in plaats van afronden vanuit een kansrijk ogende positie. De pass komt niet aan. In de 7e minuut is rechtsback Hadi Barglan goed mee opgekomen maar helaas is zijn voorzet niet op maat. Vijf minuten later een mooie aanval waarbij de afstandspoging van Lars Loermans rakelings naast gaat. De gasten doen weldegelijk iets terug want in de 13e minuut gaat een kopbal rakelings naast het doel van Brahim Zaari. In de 15e minuut wordt een inzet van ben van den Nieuwenhof klasse gepareerd door SVOD doelman Dion Aerssens. De bal komt vervolgens voor de voeten van Koen van der Zanden maar hij raakt de bal slecht zodat deze voor het doel langs gaat. In de tegenaanval is SVOD dreigend. Jens kamphort komt oog in oog met Brahim Zaair, maar gelukkig raakt hij de bal niet vol en kan Brahim de bal oprapen. Vijf minuten later was het wel raak voor de Zeeuwen. Een verre ingooi werd door Jens Kamphorst achterwaarts de bal gekopt waardoor deze met een boog bij de tweede paal in het doel viel: 0-1. Blauw Geel moest nu een tandje bij gaan schakelen want het veldoverwicht voor dit doelpunt had nog tot niets geleid. Blauw Geel zet ook meteen aan en in de 22e en 23e minuut is men al dreigend, maar laat de afronding nog te wensen over. In de 28e minuut weet Koen van der zanden een voorzet van Lars Loermans binnen te tikken maar het vlagsignaal (bal was over de achterlijn) van de assistent scheidsrechters voorkomt de gelijkmaker. Daarna gaat het snel.

30e minuut: voorzet Ben van den Nieuwenhof, Dave de Meij tikt binnen: 1-1

33e minuut: Mooie aanval over de flank waarbij Hadi Barglan de bal meegeeft aan Lars Loermans waarna Lars de achterlijn kan halen en de bal panklaar legt voor Dave de Meij: 2-1.

Twee minuten later na een mooie aanval een voorzet van Ben van den Nieuwenhof op Hidde van Dijk waarbij Hidde de bal rakelings over het doel schiet. In de 38e minuut valt dan tocht de 3-1. Uit een voorzet kegelt Dave de Meij  de bal met een halve omhaal de bal via de onderkant van de lat snoeihard binnen. Een Hattrick voor de spits en tevens lijkt het duel nu gespeeld. Zeker als in de 40e minuut wederom Dave de Meij de 4-1 op het scorebord brengt. Ben van den Nieuwenhof stoorde vroeg op de rand van het strafschopgebied en ontfutselt de bal van een SVOD verdediger om vervolgens een voorzet op maat af te leveren. Drie minuten later een wel erg knullig moment. Blauw Geel met eigenlijk de vijfde noteren. Koen van der Zanden gaat na een pass van Ben van den Nieuwenhof alleen op doelman Aerssens af en weet de uitkomende doelman ook goed te omzeilen. Hij komt schuin voor het lege doel en moet de bal binnen tikken, maar deponeert de bal op de paal waardoor hij over de achterlijn gaat. In de 45e minuut speelt Koen van der Zanden de bal kort op Hidde van Dijk die met een slim steekballetje Ben van den Nieuwenhof bediend. Helaas stuit de inzet van Ben op de vuisten van de doelman.

In de rust vind er een dubbel wissel plaats in beide teams. In de 51e minuut een prima Blauw Geel aanval maar de inzet van Dave de Meij stuit op de doelman en de rebound van Ferhat Coskun wordt voor de doellijn gekeerd. In de 54e minuut is het diezelfde Ferhat Coskun die het net dan wel weet te treffen: 5-1. Het duel bloed nu langzaam maar zeker dood. SVOD is niet bij machte om nog veel uit te richten, Blauw Geel  gelooft het bij deze stand wel. In de 64e minuut gaat een kopbal van Lars Loermans bij de eerste paal via een verdediger nog in het zijnet. Door een slordigheid bij Blauw Geel achterin krijgt SVOD nog een schietkans in de 69e minuut maar de inzet gaat ver voorlangs. Uit een corner, 70e minuut, kan de ingevallen Halil Murt koppen maar de bal gaat net naast en in de 72e minuut gaat een inzet van de ingevallen Yassin Nasser onder de doelman door maar via de paal over de achterlijn. Meer valt er niet meer te beleven deze tweede helft.

Blauw Geel bereikt eenvoudig de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. De wedstrijden staan gepland voor 19,20 en 21 september en dus zal er voor dei tijd nog geloot gaan worden. Afwachten dus wat er uit de koker komt. Maar voor die tijd begint de competitie nog. Voor Blauw Geel is dat aanstaande zaterdag al de verre uitwedstijd naar Zeeland. Kloetinge is dan de tegenstander. De Zeeuwen wonnen vandaag, ook in de kwalificatieronde, van BOL (Broek op Langedijk, 4e divisie) met liefst 6-0. Meteen een zware wetstrijd voor Maurice en zijn mannen, SUCCES.

Doel:  Brahim Zaari,

Achterhoede:   Bram Eltink, Emre Gurcuoglu (62e min. Bram Besems),  Migiel Zeller,  Hadi Barglan.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Lars Loermans,  Hidde van Dijk (46e min. Yassin Nasser),

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Dave de Meij (62e min. Halil Murt), Ben van den Nieuwenhof (46e min. Ferhat Coskun).

Scheidsrechter: Dhr. M. Pijnenburg,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. S. van Doren en Dhr. J. Adu Boahen

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen