1 december 2019  Een thuiswedstrijd met een terechte uitslag

Geplaatst op 1 december 2019 • 21:29 • NieuwsClubnieuws

Een thuiswedstrijd met een terechte uitslag

Een maand met maar 1 thuiswedstrijd is ten einde. Na de uitwedstrijden tegen DEM en FC Lienden en een vrij weekend stond Groene Ster op de planning. Groene Ster speelde vorig jaar nog in de Hoofdklasse en doet het als promovendus goed. De ploeg werd vorig jaar kampioen. Toen hadden ze ook nog oud-prof en rasoptimist Nathan Rutjes er in zitten, die het einde van het seizoen miste in verband met opnames voor het populaire programma Wie is de Mol?.

Door: Freek Laurijssen

De eerste helft was vooral voor beide ploegen een afwachtende helft. Groene Ster kon als eerste schieten, maar vanaf ongeveer 25 meter ging de bal ver naast. Het eerste echte kansje was voor Blauw Geel. Van der Zanden werd diep gespeeld en kon de bal voorgeven op Van Schoonhoven, die de geblesseerde Wouters verving in de basis. Later was Van Schoonhoven weer dichtbij nadat hij een corner over kopte. De kansjes waren voor Blauw Geel, maar konden deze niet goed genoeg afwerken. Dobbelsteen werd diep gestuurd en kon de bal aannemen in het strafschopgebied. Tot een schot kwam het net niet, want hij leek onderuit getrokken te worden, maar scheidsrechter Timmer zag er niks in. Sjaak Egmond en Van der Zanden kwamen nog tot twee maal toe aan een schotkans, maar deze gingen er beide niet in. De grootste kans voor Blauw Geel kwam op naam van Moghal. Na een goede aanval kreeg hij de bal rond de penaltystip maar hij schoot deze hoog over. Groene Ster begon daarna door te drukken. De grootste kans van de eerste helft was ook voor hun. Echter stond Vos met een puike redding in de weg.

De tweede helft begon gunstig voor ons. Na 4 minuten wees Timmer naar de stip. Wederom Dobbelsteen die in het penaltygebied kwam en onderuit werd gehaald. Rerimassie schoot de penalty prima binnen en de 1-0 voorsprong was binnen. De tweede helft was wederom een strijd op het middenveld. Verschillende kansjes leidde tot niets. Van Schoonhoven kreeg bijvoorbeeld ook nog een kans, maar hij kwam er net niet aan en er was dus weer een goede mogelijkheid verkeken. Plots uit het niets was de gelijkmaker. Dylan Zwartjes schoot vanaf ongeveer 40 meter en Vos zat mis. De bal viel zo in de lange hoek. Er volgde een fase waarin Groene Ster de gevaarlijkste was. Ze konden verschillende kansen creëren maar het vizier stond niet scherp genoeg of Vos had nu wel de bal. De laatste 10 minuten waren wel voor Blauw Geel. Verbakel en van Schoonhoven hadden een paar goede kansen maar kopten beide over. Van Schoonhoven schoot tussendoor ook nog te hoog. In de slotseconde was het nog Mustafa Guler die recht op de keeper schoot waardoor een doelpunt uit bleef.

Geen drie punten maar 1 voor Blauw Geel. Gezien de wedstrijd was dat ook niet meer dan terecht. Blauw Geel verdiende niet meer, maar ook niet minder. Door dit gelijke spel komt Blauw Geel na deze speelronde op een 4de plek. Volgende week treft Blauw Geel thuis weer een promovendus. De rode lantaarndrager Hoogland komt dan op visite.

Opstelling Blauw Geel’38: Vos, Moghal, Dekkers, Rerimassie, Sjaak Egmond, Dobbelsteen, van Kessel, Sander Egmond (’81 Hellstern), van den Nieuwenhof (’64 Verbakel), Van Schoonhoven, Van der Zanden (’71 Guler)