8 september 2024  Doelpunt in extremis voorkomt hele grote slipper

Geplaatst op 8 september 2024 • 13:14 • NieuwsClubnieuws

Op een zonnige zaterdag stond de uitwedstrijd naar Smitshoek op het programma. De nummer laatst die de nummer 1 ontvangt. De Smitshoeker haalde nog geen punt. Net als ASWH maar de ploeg uit Hendrik-Ido Ambacht had een beter doelsaldo. Los daarvan blijkt het team van Maurice Verbunt een ware doelpuntmachine. In de afgelopen 3 wedstrijden werd er 15 keer het net gevonden. Dat zijn zekere 3 punten die de Veghelaren zullen halen, zullen de meeste supporters en Derde Divisie B-volgers hebben gedacht. Niets bleek minder waar te zijn.

Hidde van Dijk begon in de basis. In de warming up bleek Dave de Meij namelijk niet fit genoeg om te starten. Lars Loermans begon hierdoor in de punt van de aanval.

Tekst: Freek Laurijssen
Foto’s: Ruud Schobbers

Blauw Geel begon welvarend en op zoek naar de voorsprong. Mitchel van Rosmalen was tot 2 keer toe gevaarlijk. Zijn eerste schot vloog naast, en iets later na een goede counter was het wederom Van Rosmalen die naast krulde. De aanvallen hielden niet op, want iets later kon Lars Loermans koppen. Zijn kopbal ging echter over.

Maar ook Smitshoek ging op zoek naar hun eerste punten dit seizoen en zette ook de aanval in. Een voorzet van Tim Eekman kwam uit bij oud-prof Mario Bilate. De spits kopte echter in de handen van Jordy Zielschot. Een minuutje later kwam Wouter op den Camp aan gedribbeld en kon uithalen. Michael Termijn kon deze makkelijk oppakken. Ondanks de beschreven kansen kwam Blauw Geel nog niet echt in haar eigen spel en had moeite met de speelwijze van Smitshoek. Verdedigend stond het echter wel goed.

Zo’n 10 minuten voor tijd zat Mario Bilate doelman Jordy Zielschot net iets te ver voor z’n goal staan en probeerde het met een stiftje. De doelverdediger kon de bal over tikken zodat er geen doelpunt viel. Iets later kon Hidde van Dijk ook opdribbelen en uithalen. Wederom was het Termijn die zijn goal schoon hield. Vlak voor rust kon Smitshoek juichen. Een voorzet van de achterlijn werd binnen geschoten. De grensrechter vlagde echter al voor een achterbal waardoor het doelpunt niet doorging. Het bleek niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Van Rosmalen kreeg de bal in de diepte aangespeeld en kon een verdediger en de doelman omspelen. De echte trekker overhalen duurde alleen net te lang waardoor zijn schot door een verdediger van de lijn gehaald kon worden.

In de tweede helft begon Hicham Haouat in plaats van Koen van der Zanden. Kort daarna viel ook nog eens Wouter op den Camp uit. Een botsing en ongelukkig rollen zorgde er voor dat z’n sleutelbeen uit de kom raakte en de spieren daaromheen gescheurd waren. Wouter, vanuit hier sterkte met je herstel.

Snel kwamen e kansen er weer aan. Eerst werd een schot van Loermans geblokt, en de rebound voor Van Rosmalen vloog over. Wat later een aanval over links. Een voorzet van Loermans kwam net niet aan. De druk van Blauw Geel werd langzaam opgevoerd en er werd makkelijker gevoetbald dan in de eerste helft. Van Dijk kon van afstand schieten maar de bal vloog net naast. Smitshoek kreeg nog een grote kopkans, maar Jordy Zielschot kon hier redding op brengen. Wat later viel er toch een doelpunt. Een corner werd niet geklemd door zielschot en de bal belandde bij een aanvaller van Smitshoek. Die vond zijn teamgenoot Quinten van der Ent en die kon de 1-0 maken.

Blauw Geel bleef op zoek naar op zijn minst de gelijkmaker. Een goede aanval over links bezorgde de bal uiteindelijk bij Loermans. Die legde terug op Van Rosmalen en die kon uithalen. Maar wederom werd er naast gekruld. Wat later een counter van Smitshoek over links, maar Sam van de Kreeke mikte naast. Haouat kreeg nog een kopkans na een voorzet van de ingevallen Sjoerd Schobbers. Maar de kopbal viel in de handen van Termijn. Na wat kleine kansjes nog voor Smitshoek en Blauw Geel kon in extremis toch nog Veghel gejuich gehoord worden. Migiel Zeller gaf een lange bal op Haouat die de bal over de doelman kreeg. Robin Voets gaf de bal een laatste zetje en zo kon er toch nog 1 punt mee naar huis genomen worden.

Een gelijkspel wat voelt als een nederlaag. Waar het precies aan lag is lastig te zetten. Onderschatting van de tegenstander? Druk van de koppositie? De speelwijze van Smitshoek? Een mooie uitdaging voor de staf om dit uit te zoeken. Want volgende week komt Rijnvogels op bezoek in Veghel. De Bollenstreek-bewoners verloren met maar liefst 1-4 van ’s-Gravenzande dus hebben ook wat recht te zetten. Om 18:00 wordt er afgetrapt op het Prins Willem Alexander Sportpark.