30 mei 2024  BOEIEND VOETBALGEVECHT EINDIGT IN OVERWINNING

Geplaatst op 30 mei 2024 • 9:54 • NieuwsClubnieuws

BOEIEND VOETBALGEVECHT EINDIGT IN OVERWINNING

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO –  Kozakken Boys (0-1) 2-1.  Woensdagavond 29 mei de vele regen van de afgelopen dagen heeft vanavond geen vervolg en onder een stralend zonnetje kan het eerst duel in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie/degradatie voor een plaats in de tweede divisie gespeeld worden. Een Brabants onderonsje tussen Veghel en Werkendam. Blauw Geel ontvangt Kozakken Boys op het Prins Willem Alexander Sportpark. Veel publiek en naar schatting een dikke 1500 toeschouwers omzomen het veld. De Werkendammers werden veroordeeld tot nacompetitie voor klasse behoud door hun 17e positie in de tweede divisie. Blauw Geel eindigde een divisie lager als winnaar van de derde periode en als derde in de eindrangschikking. De zaterdagclub speelt al heel erg lang op het hoogste amateurniveau en beschikt over ruime budgetten. Kozakken Boys onder leiding van Edwin Grunholz zal koste wat het kost zich dus willen handhaven en moet dan over twee duels de sterkste zijn tegen Blauw Geel. Afgelopen zaterdag won men het laatste competitie duel in Scheveningen met 0-1 van sv Scheveningen. Blauw Geel’s zegereeks kwam middels een 0-0 uit in Berkel en Rodenrijs bij TOGB tot een einde. Grootste verschil in deze clash: Kozakken Boy MOET om zich te handhaven, Blauw Geel MAG maar er is bij verlies in dit twee luik geen man overboord…..

Trainer Maurice Verbunt begon vandaag weer met Ben van den Nieuwenhof in de basis en dat ging ten koste van Dave de Meij. Verder de vertrouwde elf.

Kozakken Boys verricht om 20.00 uur de aftrap en probeert direct om Blauw Geel de wil op te leggen. Dit resulteert in de vijfde minuut in een vrije trap vanaf de rechterflank waarbij de inzet van Rick Wouters door Jordy Zielschot over de lat moet worden getikt. De daaruit volgende corner levert echter geen gevaar op. Drie minuten later is het de felle Jay van Boxtel die met een perfecte sliding een afronding van Kozakken Boys voorkomt. Blauw Geel komt deze eerste tien minuten meteen onder druk en in de 9e minuut kan Kevin Rook tot een inzet komen maar heeft Jordy Zielschot daar geen probleem mee. In de 13e minuut een eerste dreiging namens de gastheren. Ben van den Nieuwenhof weet een gevaarlijk voorzet af te leveren maar Koen van der Zanden kan er net niet bij. Vier minuten later aan de andere zijde een kopbal van Coen Maertzdorf maar Jordy Zielschot kent geen problemen. Tot dan toe wel de beste kans van de wedstrijd. In de 21e minuut een bijna te korte terugspeelbal van de Boys defensie op doelman Bryan Janssen die onder druk van de aanstormende Koen van der Zanden de bal over de zijlijn moet knallen. Twee minuten later wordt een overtreding op Mitchel van Rosmalen niet gefloten en Kozakken Boys schakelt razendsnel door. Gelukkig zonder verdere gevolgen voor Blauw Geel want de inzet gaat toch ver naast. In de 24e minuut een goede schietkans van Ben van den Nieuwenhuizen op de rand van het zestienmetergebied maar de bal gaat hoog over. In de 31e minuut weer een goede Blauw Geel aanval. Het is aan hei einde van de aanval dat Bram Eltink een mooie voorzet in huis heeft richting Koen van der Zanden ter hoogte van de penaltystip maar helaas krijgt Koen de bal niet onder controle om tot een goede afronding te komen. Een minuutje later is het Ben van den Nieuwenhof die op de flank was aangespeeld en de bal goed terug legde op de inkomende Mitchel van Rosmalen.

Helaas gaat de inzet van Mitchel hoog over het doel bij de Kozakken doelman. Quasi dezelfde minuut krijgt Kozakken Boys nog een vrije trap Mario Bilate zet goed voor maar ook de Boys komen niet tot een goede afronding. Toch komen de gasten nog voor de rust op voorsprong. Het is drie minuten voor de rust, een zeer ongunstig tijdstip voor een achterstand voor Blauw Geel, maar Railly Ignacio, de oudste speler op het veld, weet een voorzet perfect af te ronden: 0-1. Het is niet onverdiend want de Kozakken waren de eerste helft de spelbepalende ploeg met het meeste gevaar en dreiging.

Geen wissels in de rust en Blauw Geel trapt af voor de tweede helft. Vanaf het begin lijkt het direct een ander duel te worden. Blauw Geel grijpt het initiatief. In de 50e minuut een eerste corner waarbij de bal in de kluts helaas net niet goed valt en Kozakken Boys kan ruimen. Twee minuten later aan de ander kant wel ook een grote kans voor Kozakken Boys maar de vrije kop kans wordt niet benut en Jordy Zielschot pakt de inzet. Een minuut later veert alles en iedereen van Blauw Geel een eerst keer op. Lars Loermans besluit tot het schieten van afstand vanaf de flank maar de bal krult net naast de verkeerde kant van de tweede paal over de achterlijn. Blauw Geel drukt nu door en het heeft in de 56e minuut succes. Een prima pass op Ben van den Nieuwenhof ligt aan de basis van het doelpunt. Ben kan vervolgens op  maat voorzetten voor Koen van der Zanden en die tikt de bal beheerst binnen: 1-1. Blauw Geel bepaald nu meer het spelbeeld maar het blijft op passen voor de sluwe Boys aanvallers. In de 66e minuut een voorzet van Mitchel van Rosmalen maar ben van den Nieuwenhof is net te laat zodat de Kozakken Boys doelman de bal kan pakken. Toch is het in dezelfde minuut nog raak voor Blauw Geel . Koen van der Zanden stoort goed achterin bij Kozakken Boys, Ben van den Nieuwenhof kan vervolgens de bal onderscheppen en schuift de bal vanaf net binnen de zestienmeterlijnen beheerst voorbij doelman Bryan Janssen. Het Prins Willem Alexander Sportpark ontploft: 2-1. Vier minuten later verstuurd Robin Voets van achteruit de bal  naar voren, Mitchel van Rosmalen kopt goed door maar Koen van der Zanden lijkt net iets te laat gestart zodat de Kozakken defensie de bal nog kan uitschieten. In de 78e minuut weer een prima voorzet van Ben van den Nieuwenhof maar de defensie van Kozakken Boys kan ruimen voordat Mitchel van Rosmalen kan afronden. Kort daarna kan een goede afstandspoging van Hidde van Dijk door de doelman worden gepakt. Kozakken Boys wil nog wel maar kan niets gevaarlijks meer produceren. In de 86e minuut een verre ingooi van Jay van Boxtel waarna de bal door Lars Loermans goed koppen wordt verlengd en de bal via Bram Eltink voor de voeten komt van Mitchel van Rosmalen. Helaas is zijn inzet recht op de doelman. Het is de 90e minuut al Kozakken Boys een 100% kans op de gelijkmaker laat liggen. Uit een voorzet wordt de bal voor opendoel gemist en ontsnapt Blauw Geel. De vierde official geeft vijf minuten extra speeltijd aan en in die tijd gaat een afstandspoging van Kozakken Boys nog ver naast en krijgt Blauw Geel nog een kans maar voordat Ben van den Nieuwenhof doeltreffend kan afronden kan een Boys verdediger de bal nog net van richting veranderen waarbij het meer geluk dan kunde leek.

Blauw Geel wint het eerste duel met 2-1. Een boeiend voetbal duel, een duel met twee gezichten waarbij voor de rust Kozakken Boys duidelijk het spelbeeld bepaalde en ook de meeste dreiging liet zien. Na de rust een ander spelbeeld waarbij Blauw Geel duidelijk van zich deed spreken en niet onverdiend op voorsprong kwam die men dan ook wist vast te houden. Blauw Geel boekt een mooie overwinning in eigen huis waarin beide ploegen het publiek een spannend duel voorschotelden. Een Geweldige opsteker en mooie prestatie: Klasse!!!!

Zaterdag 1 juni het tweede duel in dit tweeluik. Dan is Kozakken Boys gastheer voor Blauw Geel op sportpark De Zwaaier. Blauw Geel verdedigd dan een 2-1 voorsprong maar zal een hete ontvangst krijgen want Kozakken Boys zal wil het tweede divisie schap zeker niet zomaar afstaan. Het wordt hoe dan ook weer een zeer boeiend duel waarin Blauw Geel hopelijk ook veel steun mag verwachten vanuit Veghel.

Aftrap in Werkendam is dan om 15.00 uur waarna twee helften de ploeg bekend zal zijn die een ronde verder mag.