23 september 2012  Derby eindigde in gelijkspel

Geplaatst op 23 september 2012 • 20:44 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  U.D.I.’19/ BB      2-2     (0-1)

Zaterdagavond 22 september en op het competitieprogramma het duel tussen sv Blauw Geel’ 38/ JUMBO en U.D.I.’ 19 Beter Bed. Altijd ontmoetingen met wat extra’s. Beide hadden afgelopen weekend een nederlaag moeten incasseren. UDI’19 toch wel verrassend in eigen huis tegen het goed aan de competitie gestarte sv Deurne: 1-3, Blauw Geel verloor in Nuenen met 10 man het duel eindigend met 4-2.

UDI kon op volle oorlogssterkte aantreden, Trainer Francois Gesthuizen van Blauw Geel miste doelman Sander Maas en aanvaller Alexander Mols door langdurige  blessures, Dirk Kroon met een blessure en Mustafa Guler vanwege een schorsing, Enis Genc begon op de bank en ook Desley Schilders zat met een polsbrasse weer op de bank. Verder was in de achterhoede een positiewisseling zichtbaar en speelde de rechtsback van de laatste wedstrijden, Rik v Griensven, in het centrum van de defensie op de plaats van Stefan Dekkers en hij nam de back positie in. Het opgekomen publiek viel toch iets of wat tegen deze avond en naar schatting 1500 toeschouwers omzoomden het veld, daar waar in het recent verleden gemakkelijk 2000 toeschouwers of meer aanwezig waren, is de sjeu er een beetje vanaf??!!

UDI mocht de aftrap verrichten en deelde de eerste spelde prikken uit. In de 3e minuut een afstandsschot wat naast ging bij doelman Jeroen Janssen, vier minuten later een voorzet van de rechterflank die door niemand kon worden getoucheerd. Pas in de 15e minuut de eerste corner van de wedstrijd en deze was voor de gasten uit Uden. Zij namen overigens de eerste (3) corners kort, de vraag is waarom, maar waren daar absoluut niet gevaarlijk mee ja zelfs slecht uitgevoerd. Dat zou veranderen toen men ze direct, lang, zou nemen!!. Blauw Geels’ eerste gevaar is in de 28e minuut als een doelpoging van Mounir Biyadat op het dak van het doel verdwijnt en slechts een corner resteert. Even later een diepe bal op de scherp staande Wesley Meeuwsen. Hij stond al dan niet net wel of net niet buitenspel maar werd door de grensrechter als buitenspel gegeven en door de scheidsrechter dus terug gefloten. Gelukkig voor UDI want Wesley was weg en had schade kunnen toebrengen aan de Udenaren. In de 34e minuut een lange corner van UDI en uit deze corner weet Kevin v Veen al koppend (achterwaarts) het doel te treffen mede doordat de bal door een mêlee aan spelers benen door rolt waardoor doelman Jeroen Janssen kansloos is: 0-1. Twee minuten later is diezelfde Kevein v Veen een plaaggeest voor Sten v Vessem maar gelukkig voor Blauw geel is zijn diagonale inzet te slap en kan doelman Janssen de bal keren, overigens wel moeizaam. In de 41e minuut nog een kansje voor Blauw Geel maar de inzet van Murat Korkmaz gaat hoog over het doel bij doeman van Hoeij. In de 44e minuut deelt scheidsrechter Verstappen voor het eerst geel uit en is Dimitri Cremers van UDI het slachtoffer. Na het rust signaal even een onnodig opstootje. Jeroen Minneboo krijgt aan de zijlijn een stevige duw in zijn rug/nek en valt neer. Volgens menigeen theatraal, anderzijds zag hij de duw niet aankomen en moet Kevin v. Veen ook gewoonweg zijn handen thuis houden. Gelukkig zonder kaarten deed scheidsrechter Verstappen dit af maar het ontsierde het overigens zeer sportieve duel even maar en de rust schudden beide elkaar dan ook weer sportief de handen. UDI ging met een 0-1 voorsprong dus de rust in.

Twee ongewijzigde team kwamen terug in het veld. Blauw Geel wilde de touwtjes meteen in handen nemen en probeerde de gasten onder druk te zetten. In de 47e minuut een gevaarlijke voorzet van de linkerflank van de opgekomen Sten v Vessem. Helaas was er geen diepe spits die de bal kon intikken. In de 52e minuut een vrije trap voor Blauw Geel op een gunstige plek, recht voor het doel op zo’n 22 meter. Het is Murat Korkmaz die de bal opeist en met succes want hij heeft een sublieme trap in huis, over de muur in de kruising en daarmee doelman van Hoeij kansloos latend: 1-1. In de 58e minuut besluiten beide trainers tot een wissel. Bij UDI verlaat Kevin v Veen licht geblesseerd het veld en in zijn plaats komt Mustafa Seddiqi, bij Blauw Geel wordt Camiel v Doorn vervangen door Enis Genc. Deze wissel van Blauw Geel heeft al na twee minuten resultaat. Blauw Geel krijgt een vrije trap op zo’n 25 meter voor het doel van UDI. Guus Peters en Enis Genc overleggen waarbij laatst genoemde uiteindelijk de bal op doel richt waarbij deze net langs of via een gaatje in de muur laag in de hoek van het doel verdwijnt buiten bereik van doelman v Hoeij: 2-1. Het is dus de derde goal vanuit een standaard situatie. Nadat Mourad Mamaar een gele kaart krijgt na het vloeren van Mounir Biyadat gaat trainer Bas Gosgens van UDI een dubbele wissel toepassen in de 63e minuut: Jaap Benkers en Michiel v Zuidam verlaten het veld voor Bas vd Berk en Anwar Tuithof. UDI gaat meer druk ontwikkelen en aanvallender spelen om in ider geval de gelijkmaker te produceren. Die gelijkmaker komt er ook en wel in de 72e minuut. Joep v Geelkerken krijgt op de rand van het strafschop gebied net iets te veel ruimt en kan hard en droog uit halen. Jeroen Janssen  staat als aan de grond genageld en mag vervolgens de bal uit het doel halen: 2-2. Nadat Mustafa Seddiqi nog een gele kaart krijgt  voor een lichte overtreding gaat Francois Gesthuizen nog een wissel toepassen. De moegestreden Mounir Biyadat wordt vervangen door Martijn v Loon. Het spel golft nog wel op en neer met een licht veldoverwicht voor de gasten maar gescoord wordt er niet meer. In de 87e minuut maakt Wesley Meeuwsen nog een onnodige overtreding die hem een gele kaart kost maar verder valt er ook niet veel meer te melden.

De derby eindigt in een 2-2 gelijkspel en beide ploegen kunnen daar goed mee leven en dus is het een terechte uitslag. Het spel was aan beide zijde slordig, beide hadden tempowisselingen en daarmee gepaard gaand een licht veldoverwicht. Het was vandaag een derby die meer spannend was dan goed waarbij sportief werd gespeeld en de gele kaarten onnodig werden geïncasseerd. Blauw Geel miste nog al wat basis spelers maar de vervangers hebben het meer dan goed gedaan. Men kan dus terug zien op een prima resultaat gezien de omstandigheden. Dhr. verstappen floot een goede wedstrijd.

UDI mag volgende week thuis tegen nieuwkomer G.O.E.S., Blauw Geel reist af naar Zeelst-Veldhoven voor het treffen met U.N.A..De Zeelster ploeg wordt door menigeen gezien als grootste kampioenskandidaat maar heeft dat tot op heden nog niet waar kunnen maken en verloor deze zaterdagavond met 3-2 in Deurne van de verassende koploper sv Deurne.  Zij zullen zeker uit zijn op eerherstel en de punten in eigen huis willen houden ten kosten van Blauw Geel.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Rik v Griensven,  Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz, Camiel v Doorn (58e min Enis Genc),  Guus Peters,  Mustafa Guler, Mounir Biyadat (76e min. Martijn v Loon)

Voorhoede:   Emile vd Sanden,  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter: Dhr. B Verstappen uit Grathem

Ass. Scheidsrechters: Dhr. O. Lamers en Dhr. C van Ophoven

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 87e Wesley Meeuwsen

UDI’ 19: 44e min. Dimitri Cremers, 61e min. Mourad Mamaar, 75e min. Mustafa Seddiqi