14 oktober 2024  Peters Corner-7

Geplaatst op 14 oktober 2024 • 15:04 • HoofdsponsorNieuwsClubnieuws

Peters Corner-7

Het vaandelteam flikte het weer en toonde vooral veerkracht. Na een 2-0 achterstand bogen de elf van Maurice V. de achterstand om naar een 2-3 overwinning. JO 23 kwam in Veenendaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel en alles vond plaats in de slotfase. Dat de KNVB knoeperhard straft bij fysiek-geweld of bedreiging van de scheidsrechter lijkt na het recentelijke incident meer dan duidelijk. Met het voetbal zijn we over de helft van de helft. Het gaat hard. In de verte gloort Allerheiligen en Allerzielen heb ik de geestelijk adviseur van onze club destijds ooit horen zeggen.

Door: Peter Kuijpers

Een verre reis was het voor het eerste team afgelopen zaterdag naar de bollenstreek. Lisse, de plaats van handeling zaterdag, is een leuk stadje of groot dorp. Mooie terrasjes die met geluid van de klokken van de Sint Agathakerk (één van de drie kerken) een heerlijk sfeertje oproepen bij een vers bakje cappuccino. De selectie had daar geen tijd voor met 130 kilometer achter de wielen. Tenslotte troffen de Veghelaren FC Lisse voor de vierde maal in drie jaar tijd. Drie maal werd er verloren dat moest dus anders. Toch was het kort schrikken toen ik na tien minuten X opende en een 2-0 achterstand zag! Gelukkig scoorde Dave voor rust nog 2-1 en klaarde Blauw Geel’38/Jumbo de klus na rust middels Ben en wie anders en hoe anders Rob. Het was voor Blauw Geel’38 de derde wedstrijd die met één goal verschil werd gewonnen. Lees de details in het mooie verslag op deze site.

Geweld tegen scheidsrechters
Vorige week meldde het Brabants Dagblad dat er weer een club is bestraft en er een onderzoek wordt ingesteld. Een elf jarige knaap! bedreigde de (club) scheidsrechter woordelijk en duwde hem weg. Zijn team is hiermee voorlopig uit de competitie genomen tot het onderzoek is afgerond. Bovendien moet de club een plan van aanpak maken om herhalingen in de toekomst te voorkomen. Het is de nieuwe strategie van de bond bij excessief verbaal en/of fysiek geweld tegen scheidsrechters. “Je blijft ten allen tijden van de scheidsrechter af” zei onlangs KNVB voorzitter amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. Laten we deze les ter harte nemen.

Voetbalsenioren
In het duel met een van de drie clubs uit Veenendaal: VRC, vielen de doelpunten in de laatste tien minuten. Flyn leek zijn team naar een late zege te schieten met zijn treffer in de 84e minuut. Het bekende venijn zat hem weer in de staart toen in de 89e minuut VRC langszij kwam. Uit een corner werd het alsnog 1-1. Bjorn: “We speelde ongeconcentreerd en inspiratieloos. Slechte pot, ondanks dat er erg goed getraind werd deze week. Onbegrijpelijk voor de staf. Jean kreeg twee maal geel, dus rood, wegens onvrede met de arbitrage. Nee, niet tevreden met een punt, maar ook weer wel omdat we de onderliggende partij waren.” Volgende week wederom uit dan naar AWC in Wijchen. De wedstrijd op Sportpark De Wijchert begint om 13.30 uur. De dames senioren blijven het goed doen hulde aan die groep. Zondag werd er met 3-1 gewonnen van Festilent uit Zeeland. Blauw Geel’38 is de ongeslagen koploper met een doelsaldo van 15-2. Volgende week opnieuw thuis en komt Vianen-HBV-2. Dat moet kunnen meiden. Succes aan eenieder.

Jeugdvoetbal jongens
Woezik behaalde thuis in Wijchen het eerste punt. Het werd tegen JO 19-1 een 1-1 gelijkspel. Blauw Geel’38 bekleedt een vijfde plek waar MVV koploper is. Volgende week naar de Potackers in Someren tegen de club met dezelfde naam. JO 17-1 won in Veghel met 5-2 van VV Trinitas Oisterwijk. Zwaluw is hier de ongeslagen koploper. Blauw Geel’38 vormt samen met Trinitas en RKDVC de middenmoot met ieder zes punten. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en komt het Tilburgse Sarto naar Veghel. JO 15-1 ging bij koploper Margriet met 3-0 onderuit. Volgende week opnieuw een topper als de nummer twee Sparta Nijkerk zich aan de aftrap in Veghel meldt. Tot slot JO 13-1, dat vrij was, speelt volgende week uit naar de ongeslagen koploper UDI’19. Wat is er nou mooier dan winnen in Uden…succes allen.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 20-1 ging bij Theole stevig onderuit en verloor met 7-2. De dames uit Veghel bekleden nu de laatste plek. Voor komend weekend geeft de KNVB geen programma.
MO 15-1 ging met 9-0 de Nuenense bietenbrug op bij EMK. Blauw Geel’38 staat voorlaatste en de combinatie Vianen/HBV is hier koploper. Ook hier geeft de bond geen programma. Of zijn dit eindstanden. Wie kan mij hierover informeren? MO 13-1 houdt eer van de meisjesafdeling hoog en won met 5-0 thuis van ELI uit Lieshout. Volgende week spelen de meisjes uit naar Bavos dat wij winst virtueel langszij kan komen. Dat wordt spannend. Succes iedereen.