8 oktober 2024  Peter’s Corner -6

Geplaatst op 8 oktober 2024 • 8:15 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner -6

Het vaandelteam zit in een heerlijke flow. Zaterdag noteerde de elf van Verbunt alweer de zesde seizoenzege en zijn nog ongeslagen koploper. JO 23 kon jammer genoeg geen drie punten bijschrijven en slechts maar één tegen de Veenendaalse laagvlieger DOVO. Tot slot staan we even stil bij het veel te vroeg overlijden van Toon van der linden. Zo jong nog en vol uit het leven geplukt.

Door: Peter Kuijpers

In memoriam Toon van der Linden
Vorige week overleed totaal onverwachts Toon van der Linden tijdens zijn vakantie op het eiland Rhodos in Griekenland. Een keiharde donderslag voor iedereen in het nog jonge leven van Toon. Hij was een gewaardeerd lid van de Businessclub van onze vereniging. Toon begon zijn prille voetbal jeugd als speler. Eenmaal in JO 17 (B1) werd hij keeper. Toon stopte later met het voetbal op gras en werd een fanatieke zaaldoelman. Zijn aanstekelijke lach en immer positieve instelling maakt hem geliefd bij iedereen die hem  kende. Zijn vriendengroep en tevens teamgenoten stonden bij zijn afscheid om de kist. ‘We verliezen in Toon niet alleen een goede doelman, maar ook een heerlijk mens om in ons midden te hebben”, wist Roel Kouwenberg nog toe te voegen. Toon is afgelopen zaterdag herdacht in de Koekbouw op de Noordkade en door de eigen familie en zijn vriendin Dirkje begeleid naar het Kerkhof achter de Sint Lambertus kerk. Rust zacht kanjer dicht bij je vader Johan.

Blauw Geel’38/Jumbo blijft winnen
Een wat een raar bruggetje maar toch. Blauw Geel-1 won met klein verschil van het Zeeuwse Kloetinge. Het doelpunt viel al in de 10e minuut en werd gescoord door Ben van den Nieuwenhof met een beetje hulp van Jeffrey Theunisse. Maar als ras chauvinisten geven we hem aan Ben. We hebben dit nog even nagetrokken bij trainer Maurice die dat volmondig toegaf en hij heeft tenslotte het laatste woord. Want laten we eerlijk zijn bij Biljart zeurt nooit iemand als de carambole wordt gemaakt via de band. (Voor de jongeren onder ons Biljart is een spel wat vroeger gespeeld werd door oude sigaren rokende mannen op een groene tafel met band in het café. Een spel met drie ballen. Twee witte en een rode en een stok (keu) met aan het einde een rubbertje pomerans genoemd. Snel weer terug naar het voetbal in Kloetinge. Met fases had het Blauw Geel’38 moeilijk, maar echt gevaarlijk, met een paar uitzonderingen, werd het nimmer. Blauw Geel’38 raakte op Sportpark Wesselopark een paar maal paal en lat, maar het bleef bij de zuinige 0-1. Geen epische voetbal maar wel drie punten. Je kunt  nu eenmaal niet alle wedstrijden winnen met strelend voetbal. PSV bewees dat ook door met de bekende hakken over het slootje Sparta te kloppen. Alle credits gaan naar Sparta schreef PSV volger Rik Elfrink, maar ja wat heeft Sparta daar aan in ons geval Kloetinge. Volgende week naar Lisse in de bollenstreek. Blauw Geel speelde tot op heden tweemaal voor de beker tegen FC Lisse waar evenveel keren van werd verloren. Hoogste tijd voor een revanche en wie weet drie punten. Lees het mooie verslag van de wedstrijd in Kloetinge en later de voorbeschouwing hier verder op deze site.

Shona Shukrula

Shona Shukrula schrijft historie
Op 1 mei 2022 floot Shona Shukrula het competitieduel Blauw Geel’38/Jumbo – Quick wat met 0-1 werd verloren. Afgelopen vrijdag schreef het frêle vrouwtje historie. Shona was zij de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaalde voetbal. Aan TOP Oss de eer als gastheer te mogen fungeren in het duel met ADO Den Haag. Ze deed het prima de assistent-officier van justitie bij het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. TOP werd kansloos met 1-5 verslagen. We gaan haar terugzien in de soms moeilijke wereld van het betaalde voetbal.

Seniorenvoetbal
JO 23. Jammer dat je niet won zaterdag was de vraag aan Bjorn: “Jammer is niet een juiste omschrijving. Het was een gemiste kans om koploper te worden mede omdat GVVV eveneens punten verspeelde. Het was een zeer matige pot van onze zijde waar vooral de eerste helft ondermaats was. Om precies te zijn de slechtste tot nu toe” Helder daar is geen woord Frans bij. Rik scoorde de 1- 0 net na rust, maar vijf minuten later stond het alweer 1-1. Volgende week uit naar de derde club in Veenendaal VRC. Op Sportpark Spitsbergen gaat de bal om 10.15 rollen. Dat wordt de wekker zetten dus.
De vrouwen van Blauw Geel’38 wonnen keurig op de Bundel in Zeeland van de combinatie Festilent/SES met 0-2. Blauw Geel’38 is de ongeslagen koploper met 9 uit 3 en een doelsaldo van 12-1. Prima meiden dat doen jullie goed. Volgende week opnieuw Festilent, maar nu het tweede team van de Zeelanders.

Juniorenvoetbal Jongens
Een prima zege van JO 19-1 op Gemert. Met 6-1 werd er in Veghel gewonnen van de zwartwitten. Leider is na drie wedstrijden UNA uit Zeelst waar JO 19-1 zich in een groep volgers bevindt van vier teams op één puntje. Volgende week uit naar het nog puntloze Woezik in Wijchen. JO 17-1 haalde met 2-7 uit bij DIA in Teteringen bij Breda. Het was de eerste zege voor het team van Jop en Jordi na drie wedstrijden. Zaterdag thuis tegen Trinitas-Oisterwijk. JO 15-1 was vrij van competitie zoals er elke week in deze klasse een team niet speelt. Komende zaterdag speelt Blauw Geel’38 JO 15-1 uit naar Margriet op de Amstelhoef in Oss. JO 13-1 leed in zijn derde wedstrijd een 5-0 nederlaag bij Gestel. Het team zakt nu terug naar een vierde plek en is komende zaterdag vrij.

Juniorenvoetbal meisjes
Blauw Geel’38 MO 20-1 verloor thuis met 3-6 van FC Eindhoven. Het team is nog zonder punten en speelt komende zaterdag  uit naar de nummer laatst Theole. MO 15-1 kreeg een flink pak op de broek van het bezoekende GVV’63 uit Gameren. Het werd een knoert van een nederlaag met 12-1. Komende zaterdag hopelijk beter tijden als er uit gespeeld wordt bij EMK in Nuenen. Tot slot het nog ongeslagen MO 13-1 zag het duel uit bij Bavos afgelast. Komende zaterdag komt ELI naar Veghel het moet nu wel Bavos naast zich dulden aan kop van de ranglijst.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO