3 oktober 2024  Peters corner 5

Geplaatst op 3 oktober 2024 • 13:04 • NieuwsClubnieuws

Peters corner 5

AFC is een teleurstellende loting, Blauw Geel’38/Jumbo koploper na winst
Een regelmatige zege van het vaandelteam op het bezoekende FC s-Gravenzande. Soms met sprankelend voetbal ook fases dat het wat in kakte. Wel drie punten en lijstaanvoerder heerlijk toch. De loting gaf een derde uitwedstrijd in de KNVB bekercompetitie met een niet echt aansprekende tegenstander. Je kan er wél van verliezen, ze spelen tenslotte top vier Tweede Divisie. Opvallend de grote uitslagen in de meisjes junioren competitie en JO 23- leed een kleine nederlaag bij koploper GVVV.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo kende uiteindelijk weinig moeite met het bezoekende FC s-Gravenzande. Na de snelle 1-0 van Dave de Meij, mooi weggestuurd door Mitchel van Rosmalen, rondde de weer herstelde De Meij buitenkant voetje af. Na de kopbal van Robin Voets (topscorer met 6 treffers ) naar 2-0 leek het pleit al vroeg beslecht. Sil van Ooijen kopte echter daarna namens de bezoekers de aansluitingstreffer binnen naar 2-1. Doelman Jordy Zielschot werd slim vastgezet waardoor Van Ooijen binnen kon koppen. Na deze treffer zakte Blauw Geel’38 een periode weg, maar gevaarlijk werd het zelden. Na rust waren het opnieuw de Veghelaren die de regie van het duel volledig in handen namen. De koud ingevallen Jannes Mulders kreeg een op maat gegeven bal van Lars Loermans en haalde zijn pistool onmiddellijk uit het holster en drukte af. s-Gravenzande doelman Tijn Stehmann kon alleen maar toekijken. Het was voor Mulders alweer zijn vierde treffer in het nog prille seizoen. Voor de fraaiste treffer was het wachten tot de laatste minuut. De opgestoomde Jay van Boxtel krulde de bal in de verre hoek en bepaalde de eindstand op 4-1. Scheidsrechter Bjorn Kuiper vond het welletjes en maakte snel een einde aan het duel. Komende zaterdag is Kloetinge de tegenstander op Zeeuwse bodem een week later naar Lisse waar nog nooit van gewonnen werd, wie weet tot dan.

Geen lekkere loting

Met slaapoogjes de loting op ESPN afgewacht. De mannen van Hercules met Tim Pieters en hun voormalige trainer René van der Kooij mochten de ballen uit de saladeschaal rapen. Best leuke paringen alleen de getrouwen van Blauw Geel’38 moesten heel lang wachten tot de laatste vier ballen. Eerst kwam AFC dat werd gekoppeld aan Blauw Geel’38. Opnieuw een uitwedstrijd voor trainer Maurice Verbunt en zijn mannen. Het lot voor de Veghelaren stond in een slecht gesternte. Na Heersjansdam en Volendam opnieuw een duel met dam op het eind. In dit geval Amsterdam bij tijden een open inrichting in het totaal verwookte Amsterdam. Met AFC is overigens niks mis. TV-persoonlijkheid Jack van Gelder, getooid met grote Havana tussen zijn kaken, zal eenieder met veel vriendelijkheid ontvangen. Ben er zelf ooit geweest met Gemert. Een grappig ogende tribune die op een mega bushokje lijkt en verder een mooie accommodatie. Laten we wel wezen de club die werd opgericht op 18 januari in 1895 is een van de oudste amateurclubs in Nederland. AFC heeft de thuishaven op sportpark Goed Genoeg. De Amsterdammers staan al acht jaar op nummer één als beste amateurploeg van Nederland. Zo, ondanks deze loftuitingen, zullen velen toch zeggen dat het geen lekkere loting was. Jack van Gelder zal het daar best mee eens zijn een dampende rookwolk van zijn grote Havana uitblazend. Daar stemt deze redactie volledig mee in. Hopelijk gaat deze selectie historie schrijven eind oktober.

Voetbal senioren

De vrouwen boekte een 3-0 winst op die van Hapse Boys (girls) De dames uit Veghel zijn samen met de combinatie (ook alweer een combinatie, echt opvallend veel) van Handel en het verderop gelegen Elsendorp. Volgende week uit naar Festilent op Sportpark De Bundel in Zeeland. JO 23 kwam niet tot winst en ging met 3-2 in Veenendaal de bekende bietenbrug op bij koploper GVVV. Volgende week uit naar de combinatie SES/Festilent.

Juniorenvoetbal jongens

Met een 0-5 winst in Nuenen staan Angelo en Lorenzo met de mannen van JO 19-1 weer op de kaart. Volgende week komt koploper Gemert naar het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. JO 17-1 verloor met het kleine verschil van 2-3 van het bezoekende RKDVC. Het team van de trainers Jop en Jordi hunkert nog naar de eerste zege. Wie weet komende zaterdag uit bij DIA in Teteringen. JO 15-1 verloor in Groesbeek bij de leeftijdsgenoten van De Treffers met 6-2. Over twee weken uit naar Margriet in Oss. JO 13 deed het beter en versloeg een van onze vaste bezoekers in Veghel het Zuid-Limburgse Scharn en is nu medekoploper. Volgende week uit naar Margriet in Oss.

Juniorenvoetbal meisjes

Met een 11-1 zege denderde MO 13-1 over SJO SVHV uit Gennep en is de trotse koploper. Komende zaterdag uit naar Bavos in Bakel. MO 15-1 werd net als MO 13-1 geconfronteerd met verlies met grote cijfers allen won MO 13-1. Het werd in Schijndel 19-1 voor de thuisclub. Volgende week thuis tegen GVV’63 uit Gameren. MO 20-1 verloor ook met 5-0 in Oss. Volgende week komt FC Eindhoven naar Veghel. Met alleen Theole onder zich staat MO 20-1voorlaatste.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO