22 september 2024  DERBY OP OVERTUIGENDE WIJZE GEWONNEN

Geplaatst op 22 september 2024 • 13:54 • NieuwsClubnieuws

Het is vandaag alweer de 21e september en het was prachtig (na) zomer weer. Blauw Geel moest ongeveer twintig kilometer noordelijker aantreden op sportpark De Groote Wielen in Rosmalen voor het duel met OJC. De Rood/Zwart gestreepte formatie van Trainer Willem Leushuis, inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig, heeft t.o.v. het afgelopen seizoen een grote transformatie ondergaan. Dit lijkt al zijn vruchten te hebben afgeworpen want de seizoenstart is aanmerkelijk beter dan afgelopen seizoen. Met vijf duels gespeeld en 8 punten zal men zeker niet klagen en staat men momenteel negende. In de reeds twee gespeelde thuiswedstrijden was men te sterk voor UNA (2-0) en hield men FC Rijnvogels op een gelijkspel (0-0). Afgelopen week wist OJC met 1-1 gelijk te spelen in ’s Gravenzande tegen de plaatselijke FC. Blauw Geel is net als vorig seizoen sterk begonnen en bezet de tweede plaats.

Het heeft drie punten meer dan OJC mede ook omdat het afgelopen weekend met 3-1 thuis had gewonnen van FC Rijnvogels. Nu kent een derby vaak andere wetten en is het dus oppassen, ook voor Blauw Geel, ook omdat OJC afgelopen seizoen met liefst 1-4 in eigen huis van Blauw Geel op de broek had gekregen en er dus voor de gastheren veel aan gelegen is om nu de punten om allerlei redenen wel in eigen huis te houden…..

Trainer Maurice Verbunt miste vandaag Wouter op den Camp die a.g.v. een blessure langere tijd gemist zal moeten worden en hij kon vandaag ook niet beschikken over Hidde van Dijk. Dave de Meij was wel weer voldoende fit en nam plaats op de bank. Vandaag dan ook een basis plaats voor Hicham Haouat en ook weer voor Jannes Mulders.

Tekst: Antoine van der Cammen
Foto’s: Martijn Storms

Blauw Geel begint weer sterk aan het duel en OJC wordt direct terug gedrongen. In de 5e minuut kan Mitchel van Rosmalen opstomen en zet voor naar Hicham Haouat. De hoge bal kan echter door de OJC doelman uit de lucht worden geplukt voor de doellijn. Twee minuten later is het echter wel raak. Robin Voets heeft weer eens een van zijn vele strakke passes in huis en de bal beland dan ook op de stropdas van Hicham Haouat. De vleugelaanvaller dribbelt naar binnen  en geeft de bal breed op Koen van der Zanden. Met de rug naar het doel draait de aanvaller weg bij zijn tegenstander en rond beheerst af: 0-1. In een derby, overigens eigenlijk in ieder duel, kun je een vroeg doelpunt niet beter wensen. Blauw Geel blijft het spelbeeld bepalen onder nog echt gevaarlijk te zijn. In de 13e minuut even een schrikmoment als Jannes Mulders met een OJC verdediger botst met de koppen tegen elkaar bij een kopduel. Gelukkig kunnen beide door. Twee minuten later ontsnapt OJC aan een grotere achterstand. De aanval was prima uitgevoerd maar de eindpass van Koen van der Zanden was helaas achter twee medespelers waardoor de OJC defensie kon ruimen. Dat was echter niet al te best en de bal komt dan ook bij Lars Loermans terecht. Vanaf de rand 16 meter jaagt hij de bal helaas rakelings over de lat. In de 24e minuut komt Blauw Geel verdiend op een grotere voorsprong. Hicham Haouat komt door goed storen in balbezit en kan vervolgens vanaf de flank door richting het OJC doel. Hij twijfelt geen moment en schiet de bal bij de tweede paal binnen: 0-2. Blauw Geel op rozen en OJC was nog in geen velden of wegen in de buurt geweest van Blauw Geel doelman Jordy Zielschot. Helaas kwam daar binnen ene minuut verandering in. Robin Voets was even niet alert genoeg en liet zijn tegenstander aan de zijlijn teveel ruimte. Ook Mitchel van Rosmalen kon de achterstand niet inlopen en dus kon Rick Wels namens OJC een identiek doelpunt maken als Hicham een minuut eerder. De bal verdween langs Jordy Zielschot bij de tweede paal binnen: 1-2. Geheel onnodig dit tegendoelpunt maar het gaf de gastheren wel de nodige hoop. In de 27e minuut werd Bram Eltink op de rand van het OJC strafschopgebied fors in de rug gelopen en een vrije trap was op zijn plaats geweest. Scheidsrechter van Leeuwen zag er echter niets in. In de 32e minuut een hoge bal van Hicham Haouat naar de ander flank voor Ben van den Nieuwenhof. Een OJC verdediger pikt op en wil wegwerken maar Ben blokt en kan vervolgens met de bal aan de haal naar de achterlijn. Hij wil de bal in de korte hoek schieten maar de OJC doelman was hierop voorbereid. In de 35e minuut een omgekeerd beeld. Nu is het Ben van den Nieuwenhof die voorzet waarbij de bal uiteindelijke bij Hicham Haouat komt. Hij heeft een prachtig schot in huis maar de doelman van OJC een idem prachtige redding. In de 39e minuut nog een mogelijkheid voor Blauw Geel maar de inzet van Hicham Haouat wordt gekraakt en Ben van den Nieuwenhof is net niet alert genoeg zodat de OJC doelman de bal kan pakken.

Na de rust verwacht iedereen een aandringend OJC. Tot aan de 50e minuut lijkt het raar nog niet op maar een slordige fout van Lars Loermans op het middenveld leid een levensgevaarlijk aanval van de gastheren in. Voor open doel laat OJC deze kans onbenut en dus blijft de gelijkmaker uit want de bal gaat bij de verre paal over de achterlijn. Een minuut later een 100% kans voor Blauw Geel. Jay van Boxtel zet goed door en kan naar de achterlijn komen vanwaar hij de bal laag voorzet. Koen van der Zanden staat op een paar meter voor het doel en krijgt de voorzet op een presenteerblaadje. Helaas schiet de Veghelse aanvaller de bal recht op de OJC doelman en gaat de bal over het doel. In de 55e minuut geeft Mitchel van Rosmalen de bal op maar mee aan Jannes Mulders. De aanvaller ziet zijn inzet helaas twee keer op de OJC doelman stuiten maar weer blijft een grotere achterstand van de Rood/Zwarten uit. Het geluk voor OJC moet een keer op zijn en dat is dan ook zo. In de 64e minuut is het dan Jannes Mulders die aan het einde van een aanval doeltreffend kan afronden: 1-3. Daar ging een prima pass van Mitchel van Rosmalen aan vooraf voor Ben van den Nieuwenhof en zijn voorzet was dus aan Jannes Mulders wel besteed. Vier minute later weer ene mooie kans voor Blauw Geel. Wederom een perfecte pass van Mitchel van Rosmalen, ditmaal rechtstreeks, voor Jannes Mulders maar nu kan de doelman de inzet wel keren. In de 72e minuut is het Lars Loermans met prima storend werk waardoor daarna Koen van der Zanden de bal goed voorzet en Jannes Mulders mag afronden. Het ziedend schot gaat helaas net naast het doel. In de 82e minuut wordt de marge verder opgevoerd. Het Ben van den Nieuwenhof die in balbezit komt en een solo begint die hij ook doeltreffend kan afronden: 1-4. Een minuutje later moet Jordy Zielschot zelfs nog handelend optreden maar doet dat zonder problemen. Het si inmiddels in de blessuretijd als Koen van der Zanden een bal nog rakelings naast het doel schiet. Een doelpunt zou niet zijn goedgekeurd want er was ook een vlagsignaal voor buitenspel. Een zo eindigt deze editie van OJC- Blauw Geel met dezelfde eindstand als afgelopen seizoen.

Blauw Geel was heer en meester in Rosmalen. Het werd even aan het wankelen gebracht bij de tegengoal die totaal onnodig was en te wijten aan een individuele fout. Dit was na de rust ook het geval bij de enorme kans voor OJC op de gelijkmaker. Blauw Geel miste nog de nodige kansen daar waar OJC verder niets aanvallend kon uitrichten. Een prima prestatie dus waarmee men in het spoor blijft van koploper HSV Hoek.

Volgende week het competitieduel in eigen huis tegen promovendus FC ’s Gravenzande. Zij verloren dit weekend onfortuinlijk in Kloetinge in blessuretijd met 2-1. Mede door deze nederlaag heeft men momenteel  7 punten uit zes duels. Blauw Geel dient zeker in eigen huis de volle winst te pakken maar zal dan ook gewoon alert moeten zijn met hard werken, felheid en energie in het duel.

Eerst echter nog een duel in Volendam. RKAV Volendam heeft namelijk het tuisrecht in de tweede kwalificatie ronde voor de KNVB beker. De winnaar van dit duel gaat naar de KNVB beker met daarin kans op een duel met een profclub.

Dinsdag 24 september , aanvang 20.00 uur, is dit duel tegen de Tweede Divisie club. De oranje hemden zijn afgelopen seizoen middels een prachtig kampioenschap gepromoveerd. Momenteel is men nog zoekende naar de kracht een klasse hoger en staat men slechts op een 15e plaats met 4 punten uit zes duels. Die vier punten werden echter wel gehaald in de twee thuiswedstrijden in de afgelopen drie duels. Svv Scheveningen werd met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd en dit weekend werd met 1-1  gelijk gespeeld tegen vv Noordwijk. Langzaam maar zeker lijkt men dus de draai gevonden te hebben in de tweede divisie.

Ook RKAV Volendam wil uiteraard graag meedoen aan het lucratieve en sportieve KNVB toernooi. Een mooie maar zware uitdaging dus voor Blauw Geel maar in bekervoetbal is alles mogelijk….

MANNEN SUCCES DE KOMENDE WEEK!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Lars Loermans,  Mitchel van Rosmalen (85e minuut Sjoerd Schobbers),  Koen van der Zanden

Voorhoede:  Ben van den Nieuwenhof (85e minuut Yassin Nasser),  Jannes Mulders,  Hicham Haouat (75e minuut Dave de Meij)

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. van Gurp en Dhr. R. van Rijsbergen

Kaarten:  Geel:

O.J.C. Rosmalen:  geen

sv Blauw Geel’ 38:  geen