10 september 2024  Peters Corner 24/25 – 2

Geplaatst op 10 september 2024 • 9:06 • NieuwsClubnieuws

Het vaandelteam mocht de vingers fijnknijpen dat het in de ‘dying seconds’ er alsnog een ‘Draw’ (nu we toch in de Engelse thermen zitten) eruit wist te slepen. Een gelijkspel dat de groep van Maurice c.s. meer dan toekwam. Robin Voets voorkwam met zijn tweede van dit seizoen de eerste seizoensnederlaag. De jeugd jongens doen het goed in de beker. Op JO 15 na (dat nog tweede staat achter koploper SV Unitas’59) lijken allen naar de volgende ronde te gaan. JO 23 pakte in twee wedstrijden zes punten. Keurig begin voor Nicky en Bjorn waar Flynn matchwinner werd.

Door: Peter Kuijpers

Wéér een uitwedstrijd voor het eerste team in de strijd om de KNVB-beker. Ditmaal gaan we op bezoek bij de wijdbroeken in Volendam waar de Tuipjes, Jonkjes en Krasjes het namen imperium beheersen. RKAV Volendam, dat speelt in de Tweede Divisie, pakte na drie nederlagen zaterdag de eerste zege door de collega Vissermannen uit Scheveningen met 5-2 te kloppen. Zaterdag speelt Blauw Geel’38/Jumbo thuis tegen FC Rijnvogels. Het is een van de vier ‘Divisieclubs’ die Katwijk (66.000 inwoners) rijk is. Tweede Divisie teams Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys zijn de overige clubs uit Katwijk. Vergelijk het met Meierijstad dat ruim 80.000 inwoners heeft, maar ik zie met alle respect Erp, Keldonk en VOW nog niet zo snel naar de Derde- of Tweede Divisie promoverend. De vraag hierbij gesteld of ze dat wel willen. Het gaat daar in Katwijk nog niet zo slecht met de visserij heet dat dan. Er hangt wél altijd een geweldige sfeer bij deze clubs. Ben er zelf een keer getuige van geweest bij VV Katwijk – Quick Boys. Een groot feest. Echt je weet niet wat je overkomt. Ik had ook een sterk vermoeden dat er ook stevig gedronken werd, maar wil niet gaan roddelen. Om 12 uur middernacht blaast de dominee het feestje uit en treed de serene rust van de zondag in. Het spreekt voor zich dat er met dit machtige blok bestuurlijk best te praten valt, leuke gasten, maar begin niet over voetballen op zondag. Dan gaan de gezichten op strak.

Buitenspel

Het zal u niet ontgaan zijn. Afgelopen week kwam voorzitter Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee met het idee om de buitenspelregel voor amateurvoetballers te skippen. Dat bericht veroorzaakte echt filevorming aan de koffieautomaat of kopieermachine. Je kan er verschillende theorieën op loslaten. De meeste discussies binnen het voetbal gaan nu eenmaal over buitenspel. Nou zal ook deze soep niet zo heet worden gegeten als hij immer wordt opgediend. Als je verder leest is het een lange termijn kwestie en zeker komend seizoen nog niet. En in die brainwave van Jan Dirk dacht hij alleen nog maar aan lagere teams, dus de recreatiesector. Gaan we dan afscheid nemen van de ‘grens’ ‘vlagger’ ‘grensjager’ ‘lijnrechter’ of gewoon de grensrechter? Dat is de vraag wellicht gebaseerd op het aantal voorkomende strafzaken uit dat segment. Je kan er verschillende theorietjes op loslaten, maar er zal toch echt wel over nagedacht zijn.

Club grensrechters die nog in een trainingsjack van de club langs de lijn hollen wordt vaak partijdigheid verweten door de tegenstander. Het zal altijd een punt van discussie geven. Zelfs in het betaalde voetbal waar een ‘VAR’ meekijkt geeft dat vaak reden tot verhitte discussies. Hoe doe je dat met uitballen vraag ik me af? Ik ken grensrechter van een club die pas vlagden voor een uitbal als de bal op het parkeerterrein lag. Moest bij het schrijven van deze proza toch nog even denken aan Bert Hoedemakers sr.† Hij was in de beginjaren zestig leider en grensrechter van JO 19-1 dat toen ongetwijfeld anders werd genoemd. Bert was ook tevens grensrechter. Broekspijpen van zijn terlenka pantalon verstopt in de geitenwollen sokken. En vlaggen vaak met een zakdoek. Wat een tijden. Voorzitter Arjan Jonkers van MSC had een opvallende mening bij RTV Drenthe: “Het is groter dan alleen het voetbalveld. Los je dat op met een andere spelregel? Dat is een illusie, denk ik.” Wijze woorden toch?

Seniorenvoetbal

Onder 23 werd een paar minuten voor tijd gestaakt omdat er twee rode kaarten vielen aan de kant bij OJC Rosmalen. De stand was toen 1-0 in het voordeel van Blauw Geel’38/Jumbo waar Flynn al in de 2e minuut raak schoot. Van de leiding hoorden we dat de scheidsrechter wel officieel heeft afgefloten. Maar de KNVB beslist of de staking nog gevolgen heeft. De vrouwen van Blauw Geel’38 wonnen met een monsterachtige score van 1-19 het bekerduel van de vrouwen-2 van Schijndel. Dat houdt dus in dat er bijna elke vijf minuten werd afgetrapt. Zondag thuis tegen Rhode dat zal spannender worden.

Bekervoetbal Jeugd

De jongens zijn nog volop aan het bekeren en doen het prima. Bijna alle standaardteams zijn door. JO 19-1 won met 3-0 van UDI’19 en leidt na de 1-1 vorige week tegen RKDVC. Zaterdag valt de beslissing wie groepshoofd wordt als de nummer 2 Engelen op bezoek komt. JO 17-1 won ruim met 2-6 bij Nuenen en leidt met 6 uit 2. Zaterdag komt Gemert dat laatste staat. JO 15-1 wordt nog spannend. Na de winst bij UDI’19 werd het zaterdag thuis tegen SV Unitas’59 een 1-1 gelijkspel. Zaterdag uit naar het nog puntloze Gemert JO 14-1. Unitas leidt hier met een aanzienlijk beter doelsaldo, maar Blauw Geel’38 moet nog uit naar JO 14-1 van Gemert. Blijft spannend hier. JO 13-1 won met 6-1 thuis van Wieldrecht. Zaterdag bij een gelijkspel of nog beter winst thuis op ASWH is Blauw Geel’38 groepswinnaar.

Meisjesvoetbal

Was er vorige week nog winst op Nieuw Woensel, zaterdag gingen de dames van MO 20-1 met 5-2 onderuit bij Sparta’25. Zaterdag uit naar DSC wat samen met de Spartanen koploper is in deze klasse. MO 15-1 verloor met 0-5 thuis van Rhode. Een fikse thuisnederlaag, maar een enorme verbetering ten opzichte van afgelopen week na walk-over tegen Vianen. Zaterdag uit naar het eveneens nog puntloze Theole MO 15-2. MO 13-1 won ook weer en nu op de Bergakkers in Vorstenbosch met 0-8. Zaterdag komt uit Ledeacker DSV naar Veghel. MO 13-1 is samen met SJO SVHV uit Gennep koploper.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO