5 september 2024  In de spotlight: Toon Ganzewinkel

Geplaatst op 5 september 2024 • 11:18 • NieuwsClubnieuws

Toon, kan je je even voorstellen en hoe je bij Blauwgeel bent komen voetballen.

Dat kwam door de klasgenoten en ik kwam vaak in de Oranjewijk waar veel werd gevoetbald. En er waren niet veel andere sporten toen als voetbal. Ik heb in 1e team en het 2e team gespeeld , en in 1971 gepromoveerd naar de 2e klasse. Ik heb daarna bij de Veteranen gespeeld en ik ben 5 jaar voorzitter bij de Veteranen geweest. Ben ook nog scheidsrechter bij de Veteranen geweest en mede de kaartavonden georganiseerd.

Wat zijn je sterkste punten als vrijwilliger bij Blauwgeel?

Ben in 2003 vrijwilliger geworden na mijn pensioen bij de CHV. Ik doe vooral de technische kant op het sportpark zoals het elektra en het water en gas. Ik woon dicht bij het sportpark dus ben ook vaak ’s avonds bereikbaar. En wordt dan ook geregeld gebeld.

Wat is je leukste herinnering als voetballer bij Blauwgeel?

Het leukste was met de jeugd naar Duitsland om daar toernooien spelen. Sjaak van de Laar en broeder Clementio waren de organisatoren daarvan. Dit zijn onvergetelijke herinneringen aan de jeugd.

Wat vind je leuk als vrijwilliger bij Blauwgeel?

Het contact met de andere vrijwilligers en de verhalen van vroeger die daar rond gaan. Ook is het mooi om de jeugd aan het werk te zien tijdens trainingen. Je ziet het sportpark ook groeien zoals met de verlichting en met de kleedlokalen. Hierdoor hebben we ook meer mensen nodig. Het kunstgras is ook een voortuitgang men kan nu langer door trainen.

Hoe breng je graag je vrije tijd door als je niet bij Blauwgeel bent?

Genieten van mijn tijd en dan veel lezen en fietsen om mijn gewicht in de gaten te houden. Loop ook graag op zondag als we thuis spelen een rondje langs het veld en zie de mensen dan genieten.

Zijn er wensen die je graag veranderd ziet als vrijwilliger?

Ja, dat de leiders na de trainingen en wedstijden meer toezicht houden in de kleedlokalen. Zodat deze netjes achterblijven. Scheelt ons veel werk.

Veel succes voor alle elftallen dit seizoen

Groetjes Toon

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO