30 augustus 2024  Voorbeschouwing UNA & Heerjansdam

Geplaatst op 30 augustus 2024 • 21:45 • NieuwsClubnieuws

Een ware doelpuntenregen afgelopen zaterdag in Noordwijkerhout. Maar liefst 8 doelpunten vielen er. 3 voor ‘de Bavo’ en 5 voor Blauw Geel’38/JUMBO. Dat betekende de eerste 3 punten van het seizoen. Een mooie stap weer richting boven. Al gebeurt dat snel in de eerste fase van de competitie.

Komende week 2 wedstrijden. Eerst komt UNA op bezoek. Die verloren verrassend bij OJC ROSMALEN maar wonnen wel van FC ’s-Gravenzande in eigen huis. Die hebben dus na 2 speelronde 3 punten en kunnen de Veghelaren zomaar inhalen dit weekend. Op woensdag gaat de formatie van Maurice Verbunt op bezoek bij Heerjansdam. De Vierde Divisionist won hun eerste wedstrijd met 4-1 van Halsteren en zijn dus tijdelijk koploper in hun Vierde Divisie.

We spraken met Maurice Verbunt.

Afgelopen zaterdag een 5-4 overwinning op VVSB. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik denk dat we in de eerste helft aan de bal wat slordig waren. Met name dat zij zich wat terugdrongen en dat wij daar niet doorheen konden voetballen. We krijgen wel de eerste kans met Mitchel (van Rosmalen red.). Daarna een persoonlijke fout waardoor we met 1-0 achter komen. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we voor de rust nog 1-1 maken. Na rust waren we in ieder geval stabieler aan de bal. Ik denk dat we ook wat meer aan ’t schieten kwamen. En ik denk op basis van de 2e helft dat we verdiend gewonnen hadden.

Komende week 2 wedstrijden. Eerst zondag UNA thuis. Heb je daar een vooruitblik op?
We wisten dat we de eerste 3 wedstrijden ploegen kregen die ambitie hebben, nu UNA ook. Maar wij hebben dat natuurlijk zelf ook. Gewoon een ploeg met veel kwaliteit. En het is aan ons om de eerste 2 wedstrijden wat we hebben laten zien, om dat door te trekken en om te kijken of we weer kunnen vechten voor een goed resultaat.

Kort daarna hebben we dan de KNVB Bekerwedstrijd tegen Heerjansdam. Vierde Divisionist. Ook al een vooruitblik op?
Het enige wat ik tot nu toe weet is dat ze hebben gewonnen van Halsteren, wat ook geen kattenpis zal zijn. Maar ik vind dat we zelf van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken. Dus eerst UNA en dan gaan we ons voorbereiden op Heerjansdam.