8 juni 2024  Seizoen ten einde na spektakelstuk

Geplaatst op 8 juni 2024 • 21:49 • NieuwsClubnieuws

Seizoen ten einde na spektakelstuk

Na een spectaculaire wedstrijd op woensdagavond volgt op zaterdagmiddag de return in en tegen Genemuiden. Teleurstelling heerste na de 4-3 overwinning in Veghel dus een mogelijkheid dat weg te poetsen met een goede wedstrijd. Maar Genemuiden gaat ook voor promotie, dus makkelijk werd het niet. En dat het een zware middag werd, dat was duidelijk in de wedstrijd waar uiteindelijk Genemuiden aan het langste eind trok.

Door: Freek Laurijssen

Genemuiden begon feller aan de wedstrijd en zocht de aanval. Kansen die ze creëerden werden echter niet heel gevaarlijk. De eerste gevaarlijke kans kwam van Blauw Geel kant. Ben van den Nieuwenhof kapte zijn directe tegenstander uit en kon de bal meegeven aan Hidde van Dijk. Van Dijk schoot maar z’n schot vloog net over via Hidde Streutker. Bram Eltink kon ook nog een schieten uit een vrije trap maar deze belandde ook in de handen van Streutker. Genemuiden kreeg ook nog een kansje, via Rens van Benthem die een kopbal in de handen van Jordy Zielschot kopte. Vlak daarna kwam Blauw Geel op voorsprong. Wouter op den Camp kon de 0-1 binnen koppen nadat Bram Eltink een corner in slingerde. Vrij snel daarna de 1-1. Arend van den Wetering kon via een corner binnen schieten. Kort daarna zelfs de 2-1. Een verre inworp werd uiteindelijk in eigen doel gekopt door Migiel Zeller. Genemuiden en Blauw Geel zochten de gelijkmaker maar deze bleef uit.

In de tweede helft begon Blauw Geel juist fel. Mitchel van Rosmalen kreeg na een prachtige opbouw de bal maar maakte een verkeerde keuze. Daarna in 1 minuut tijd aan beide kanten kansen. Rens van Benthem schoot voorlangs, en in de counter kon Van Rosmalen diep geven op Koen van der Zanden, maar laatstgenoemde kreeg de bal net op een verkeerde plek. Genemuiden en Blauw Geel hielden elkaar in evenwicht zonder goede kansen te creëren aan beide kanten. Genemuiden had de lichte overhand en zette het meeste druk op de bal. Maar het mocht niet baten voor de gastheren. Het bleef 2-1 en dat betekent: Verlengen.

In de eerste helft verlenging kon Genemuiden snel 2 keer toeslaan. Eerst een lange bal op Mike Reuvers, die kon uithalen en de bal achter Jordy Zielschot kreeg. Kort daarna Was het Rens van Benthem die na een aanval de bal kreeg en schoot. 4-1 en de moed zakten wat in bij de Veghelaren.

Tweede helft was het Blauw Geel die zocht naar de aansluitingstreffer. Het leek er niet op dat Blauw Geel kon scoren, maar daar was plots Lars Loermans die de 4-2 kon binnen schieten uit een vrije trap. Kort daarna kon Mitchel van Rosmalen de bal in slingeren voor Bram Besems. Besems kon de 4-3 binnen schieten. Dat was ook de eindstand en dus werd het voor Blauw Geel een tweede keer pingels nemen.

De pingels ging ook op en neer. Genemuiden miste de eerste 2 pingels waardoor Blauw Geel op een goede positie kwam. Echter in die 2 gemiste pingels van Genemuiden kon ook Koen van der Zanden zijn pingel niet verzilveren. Blauw Geel bleef scoren tot de laatste pingel. Bij een 3-3 stand (waar Genemuiden 1 meer had geschoten dan Blauw Geel) miste Migiel Zeller de uitgelezen kans om Blauw Geel door te schieten. Beide 5 pingels genomen dus om en om. Genemuiden scoorde en Lars Loermans miste. Hierdoor werd Blauw Geel uitgeschakeld en ging Genemuiden door.

De spektakelwedstrijd bekijken:

(29809) Blauw Geel’38/Jumbo – Genemuiden SC – YouTube

Een lang seizoen ten einde. Een met mooie momenten waar we veel leuk voetbal konden aanschouwen. Het resulteerde in een derde plek en de halve finale van de nacompetitie. Komend seizoen treden we weer aan in de Derde Divisie B. We willen via deze weg iedereen bedanken die op wat voor manier ons gesteund of gevolgd heeft. We hopen jullie volgend seizoen ook weer langs de kant te zien.