6 juni 2024  Doelpuntrijk duel levert minimaal verschil van slechts één doelpunt op

Geplaatst op 6 juni 2024 • 13:53 • NieuwsClubnieuws

Doelpuntrijk duel levert minimaal verschil van slechts één doelpunt op.

Ruststand: 4-1; Eindstand: 4-3

Woensdag 5 juni 2024, de eerste wedstrijd van het tweeluik in de tweede ronde van de nacompetitie. Een doelpuntrijk duel, waarbij Blauwgeel’38/Jumbo een ruime en comfortabele voorsprong in de tweede helft ziet slinken tot een minimaal verschil van één doelpunt.

Door: Ferdinand van Boxtel
Foto’s: Gerard beekmans

Trainer Maurice Verbunt begon deze avond met Hadi Barglan als vervanger voor de afwezige Jay van Boxtel. Verder een ongewijzigd team.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer J. te Kloeze, die prima leidde. Het Prins Willem Alexander Sportpark  in Veghel was weer goed gevuld met toeschouwers uit zowel Genemuiden als Veghel. Zonder echt grote kansen was het initiatief de eerste 10 minuten bij Blauwgeel. Dan volgt een sterke fase van SC Genemuiden, met als beloning in de 21e minuut de voorsprong (0-1). Na balverlies op het Veghelse middenveld scoort Magan vanaf de rand van de 16 meter. In de 29e minuut komt Blauwgeel voor het eerst goed door. Een steekpass van Van den Nieuwenhof op Op den Camp strandt helaas op de goed reddende keeper Streutken. Twee minuten later scoort Barglan de gelijkmaker (1-1). Niet veel later volgt een prima pass van Van Rosmalen op Loermans, die met zijn scherpe voorzet Van der Zanden een niet te missen kans laat verzilveren (2-1). In de 38e minuut is het Van Rosmalen die een vrije trap binnenschiet, waarbij gezegd moet worden dat spelers en keeper van SC Genemuiden nog aan het voorbereiden zijn (3-1). Niet veel later scoort Eltink op aangeven van Van den Nieuwenhof de 4-1. Dit is tevens de ruststand.

Met het in de rust inbrengen van Breman, Kolk en Eenkhoorn voor Buitink, Van Dalfsen en Reuvers toont SC Genemuiden aan te beschikken over de nodige veerkracht in de tweede helft. Blauwgeel is ongewijzigd aan de tweede helft begonnen en na een goede kans van de Veghelse brigade na een prachtige aanval over meerdere schijven, is het op aangeven van Beimers dan toch Van Benthem die namens SC Genemuiden scoort (4-2). In de 65e minuut schiet Van den Nieuwenhof op doel na een voorzet van Van der Zanden vanaf de linkerkant. Helaas levert dit geen Veghels doelpunt op. Zes minuten later wijst scheidsrechter  Te Kloeze naar de stip. Een strafschop voor SC Genemuiden. Echter na overleg met zijn assistent koos de leidsman voor een indirecte vrije trap, die door keeper Zielschot wordt gepareerd. Niet veel later maakt Van Benthem dan toch de 4-3, na misverstanden in de verdediging van Blauwgeel’38/Jumbo.

In de 82e minuut wisselt Blauwgeel, De Meij komt voor Op den Camp. De resterende tijd en de extra tijd van 4 minuten leveren geen doelpunt meer op. De eindstand is 4-3.

Komende zaterdag begint de tweede wedstrijd in de tweede ronde van deze nacompetitie om 14:30 uur in Genemuiden, Sportpark deWetering.