1 juni 2024  PENALTIES APOTHEOSE DUEL TWEE NACOMPETITIE EERSTE RONDE

Geplaatst op 1 juni 2024 • 22:10 • NieuwsClubnieuws

PENALTIES APOTHEOSE DUEL TWEE NACOMPETITIE EERSTE RONDE

Kozakken Boys  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0) 2-1.  w.n.s. 4-5 . Zaterdag 1 juni, ruim twee dagen na de winst in eigen huis op Kozakken Boys volgt de return. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Zwaaier in Werkendam. Blauw Geel moet een 2-1 voorsprong verdedigen tegen de tweede divisionist die kosten wat kost zijn status wil behouden. “Sturm und Drang” lijkt te zijn aangezegd voor de ploeg die nu nog meer dan woensdag MOET, wij mogen nog steeds. Het sportpark in Werkendam is dan ook zeker goed gevuld, ook met vele “neutrale” voetballiefhebbers uit de regio.

Trainer Maurice Verbunt begon vandaag met hetzelfde elftal al een paar dagen geleden, waarom ook niet want nog steeds geld het gezegde “never chance a winning team”. Trainer Edwin Grunholz van de Boys had wel wat wijzigingen toegepast.

Blauw Geel trapt af om het duel aan te vangen. Blauw Geel komt de beginfase gewoon goed door en het eerste gevaar van de wedstrijd is zelfs van Blauw Geel. Een goede gecombineerde aanval waarbij uiteindelijk Koen van der Zanden de bal goed mee geeft aan Ben van den Nieuwenhof maar de hoek is eigenlijk te scherp geworden en de bal te slap geraakt zodat doelman Bryan Janssen geen problemen kent. Vier minuten later een vrije trap van Blauw Geel maar de bal is te scherp en gaat naast het doel. Kozakken Boys de eerste echte dreiging van de gastheren. Coen Maertzendorf is echter net te laat of Jordy Zielschot is juist gewoon goed op tijd uit zijn doel en voorkomt erger. Wel ten koste van een blessure maar na een behandeling kan hij gelukkig verder. In de 18e minuut wordt een overtreding op Wouter op den Camp door scheidsrechter Kuipers niet als zodanig geconstateerd en Kozakken Boys lijkt gevaarlijk richting Veghels doel te kunnen. Gelukkig is Migiel Zeller attent en hij kan de bal nog over de zijlijn werken. In de 21e minuut claimt Kozakken Boys een penalty, dat was het zeker niet, maar deze werd ook niet gefloten. Wouter op den Camp valt verkeerd bij zijn verdedigende actie maar ook hij kan gelukkig na behandeling door. Het grootste gevaar voor de thuisclub is in de 23e minuut. Een Goede voorzet wordt door Railly Ignacio maar rakelings naast gekopt. In de 26e minuut een diepe bal van Robin Voets op Ben van den Nieuwenhof maar nu is doelman Janssen op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen. Kozakken Boys lijkt optisch sterker en meer balbezit te hebben maar zij moeten ook. In de 31e minuut een corner van Kozakken Boys waarbij Blauw Geel razend snel countert. Helaas wordt het op het laatst niet goed uitgespeeld en zo loopt de aanval dood waar zeker meer in had kunnen zitten. In de 36e minuut een geode actie van Koen van der Zanden waarmee hij zich geheel vrij speelt en  kan opstomen. Hij legt de bal vervolgens breed op Ben van den Nieuwenhof die vervolgens voorzet maar er is niemand diep genoeg voor het doel om de bal te kunnen intikken. In de 37e minuut wordt Kozakken Boys gespaard. Niet door Blauw Geel maar door scheidsrechter Kuipers. Rick Wouters had in de 10e minuut al een gele kaart ontvangen voor ene overtreding en hij maakt in de 37e minuut opzettelijk hands langs de zijlijn waardoor de bal uit gaat en Ben niet verder kan. De assistent scheidsrechter vlagt terecht en Blauw Geel krijgt ook een vrije trap maar een gele of directe rode kaart die gegeven had moeten worden blijft uit. Blauw Geel vrije trap is gevaarlijk maar wordt niet tot doelpunt gepromoveerd. In de 41e minuut zien de toeschouwers een prima Kozakken aanval waarbij uiteindelijk Gwaeron Stout kan afronden. Het schot is snoeihard maar gelukkig recht op de vuisten van doelman Jordy Zielschot. Kort daarna met kunst en vliegwerk blijft Blauw Geel op de been maar een vlag signaal voor buitenspel had een eventueel doelpunt doen afkeuren. In blessuretijd, vijf minuten extra voor deze eerste helft, nog gevaar namens Kozakken Boys maar ook nu een fluitsignaal voor een overtreding van de gastheren. Ook Blauw Geel doet nog van zich spreken want Robin Voets Kopt een hoge bal direct terug waarna Ben van den Nieuwenhof de bal kan oppikken maar de slechte voorzet kan door de Boys defensie tot corner worden verwerkt. De corner levert niets op. Een 0-0 ruststand is het gevolg.

Blauw Geel bleef vrij eenvoudig op de been en er had voor zichzelf meer in kunnen zitten als op bepaalde momenten de eindpass nauwkeuriger was geweest. Beide teams komen terug uit de rust zonder aanpassingen. Eerste kans na rust is voor Blauw Geel maar de inzet van Ben van den Nieuwenhof in de 46e minuut wordt tot corner geblokt. Een minuutje later een voorzet van Lars Loermans naar de tweede paal waar Jay van Boxtel komt ingelopen maar hij de bal volkomen mist. Kozakken Boys lijkt wel zeker daarna nadrukkelijker de druk op te voeren. In de 55e minuut een eerste waarschuwing. Coen Maertzdorf neemt een voorzet ineens op de slof maar gelukkig gaat de bal over het doel. In de 57e minuut opluchting tot alles en iedereen van Kozakken Boys. Sergio Tremour tikt de bal binnen nadat vanaf de flank te veel vrijheid is gegeven en de bal door alles en iedereen wordt gemist: 1-0. De stand is nu gelijk over twee duels, het kan dus nog alle kanten op. Vrijwel direct vanaf de aftrap komt Kozakken Boys weer opzetten en Blauw Geel ontsnapt aan een groter achterstand omdat bij de Boys de finesse wordt gemist om zulk een grote kans tot doelpunt te promoveren. In de 63e minuut ontsnapt Blauw Geel weer. Wederom Coen Maertzdorf is degene die gevaarlijk is.

Hij komt in bal bezit en kan vrij bij de zestienmeterlijn komen. De bal gaat gelukkig rakelings naast het doel. Kozakken boys pakt nu nadrukkelijker door en heeft Blauw Geel in de tang. In de 67e minuut valt de 2-0. Het is Frenk keukens die de bal binnen tikt waarbij de bal door de benen van Jordy Zielschot over de lijn rolt. Virtueel is Kozakken Boys nu naar de volgende ronde. In de 73e minuut is de ingevallen Johnny Lommers geheel vrij gekomen maar schiet hij de bal recht in de handen van Jordy Zielschot. In de 75e minuut wordt Kozakken Boys wederom gespaard door scheidsrechter Kuipers. Hidde van Dijk maakt een overtreding vlak bij de middenlijn. Gwaeron Stout komt ten val en slaat vervolgens Hidde. Een opstootje is het gevolg en als de kruitdampen zijn opgetrokken krijgt de Kozak slechts geel waar rood op zijn plaats was geweest. Hidde van Dijk krijgt vervolgens nog geel voor praten. Het lijkt wel of de leidsman geen rood durft te geven en misschien geïntimideerd is door de sfeer. In de 80e minuut veert alles en iedereen van Blauw Geel op. Een bal in de diepte voor Ben van den Nieuwenhof maar de Kozakken Boys doelman is net op tijd uit zijn doel. Blauw Geel gooit nog even de beuk erin. In de 86e minuut geeft Kozakken Boys een corner weg en dat is Blauw Geel’s redding. Robin Voets kopt de bal onhoudbaar bij de tweede paal binnen: 2-1. Verlenging lijkt aanstaande. Maar daar waar Kozakken boys in Veghel vlak voor tijd een enorme kans miste om een gelijkspel te behalen deed het nu het zelfde, enigste verschil dat het dan nu een rode verder was gekomen. Een goede voorzet van Coen Maertzdorf wordt door Railly Ignacio jammerlijk gemist bij de eerste paal. Vier minuten blessuretijd komen er bij maar daar waar al vele Kozakken met krampen te maken hadden was dit ook hoofdzakelijk te zien in de blessuretijd. Eindstand 2-1 en derhalve twee keer een kwartier verlengen.

Kozakken Boys trapt af voor de volgende 30 minuten. In de 4e minuut van de verlenging een krachtige kopbal van Johnny Lommers maar Jordy Zielschot pakt bekwaam. Twee minuten later en prima pass van Mitchel van Rosmalen voor Koen van der Zanden maar Kozakken doelman Janssen is er op tijd uit maar alles behalve als klemvast. Verder weer veel kramp gevallen, vooral bij Kozakken Boys. In de 14e minuut krijgt Johnny Lommers de bal op een presenteerblaadje maar met vereende krachten van Jordy Zielschot en Jay van Boxtel wordt de bal tegen gehouden.

In de 18e minuut een corner voor Blauw Geel en nu ontsnapt Kozakken Boys aan de gelijkmaker want de kopbal van Migiel Zeller gaat maar rakelings naast. In de 24e minuut kan Jay van Boxtel niet meer verder en wordt vervangen door Hadi Barglan. In de 27e minuut schiet Dico jap Tjong de bal snoeihard op de vuisten van doelman Jordy Zielschot. In de 30e minuut kan Coen Maertzdorf nog gevaarlijk koppen maar de bal gaat gelukkig niet op doel.

Kort daarna het fluitsignaal voor het einde van de verlenging en Penalty’s zullen moeten bepalen wie door mag naar de volgende ronde.

Kozakken Boys begint en de eerste wordt onberispelijk binnen geschoten. Koen van dr Zanden gaat namens Blauw Geel de eerste nemen en ook hij is koelbloedig: 1-1. Namens Kozakken Boys komt aanvoerder Frenk keukens naar de stip. Het is Jordy Zielschot die deze penalty stopt. Ben van den Nieuwenhof gaat namens Blauw Geel en hij schiet binnen: 1-2. De volgende drie penaltynemers van Kozakken Boys missen niet en ook Mitchel van Rosmalen en Dave de Meij namens Blauw Geel missen niet. Aanvoerder Migiel Zeller kan Blauw Geel naar de volgende ronde schieten en En Passant Kozakken Boys daarmee laten degraderen. Onze aanvoerder mist niet en daarmee schiet hij Blauw Geel middels een 4-5 overwinning naar de volgende ronde en Kozakken Boys naar de derde divisie.

Wat een Apotheose, wat een geweldige prestatie. Wederom een boeiend duel tussen beiden.

Het was vooral ook spannend en Blauw Geel was misschien wel wat minder goed dan in de tweede helft van afgelopen woensdag. Men bleef echter vrij gemakkelijk op de been maar kwam zelf wel tot minder gevaar voorin. De prestatie die nu is geleverd is er zeker niet minder om en dus mag men aantreden in de tweede ronde/halve finale van de nacompetitie. Grote complimenten voor wat tot op heden is gepresteerd en dit seizoen al is bereikt!!!!!

Tegenstander is zaterdagclub sc Genemuiden. sc Genemuiden is weer zo’n gerenommeerde amateurclub die al decennia lang op hoog niveau acteert. Van het seizoen 1982/1983 speelt men eerste klasse, vanaf het seizoen 1996/1997 speelt men hoofdklasse of hoger. Vorig seizoen werd men derde in de vierde divisie en promoveerde men via de nacompetitie. Dit seizoen eindigde men keurig derde als promovendus en pakte men de tweede periode op eigen kracht.

De Groen Wit gestreepte troffen in de eerste ronde het Tielse TEC. Afgelopen woensdag werd in Tiel met 1-0 verloren vandaag wervelde men op eigen sportpark De Wetering over TEC heen en werd het maar liefst 5-1. Blauw Geel is dus gewaarschuwd en grote verschil met de eerste ronde zal zijn dat sc Genemuiden ook niet Moet maar juist MAG….

Woensdag aanstaande het eerste duel in deze halve finale. Het duel is in Veghel en zal aanvangen om 20.00 uur. Het tweede duel is dan zaterdag 8 juni in Genemuiden met als aanvang 15.30 uur. Hopelijk stroomt het Prins Willem Alexander sportpark weer vol voor de nodige steun en sfeer net als thuis tegen Kozakken Boys.

Helaas is deze verslaggever op vakantie en moet hij beide duels missen maar ik de verrichtingen, van beide duels, nauwgezet vanuit Frankrijk volgen.

Mannen HEEL VEEL SUCCES, GENIET VAN DEZE ERVARINGEN EN WIE WEET WAT ER NOG VOLGT.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel (114e min. Hadi Barglan).

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Mitchel van Rosmalen,  Hidde van Dijk (77e min. Dave de Meij,

Voorhoede:  Lars Loermans,  Koen van der Zanden,  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. van Wijn en Dhr. M. Winckers

Vierde Official:  D. de Vries

Kaarten:  Geel:

Kozakken Boys:  10e min. Rick Wouters, 71e min. Railly Ignacio,  75e min. Gwaeron Stout