4 december 2023  Winst in extremis tegen Groene Ster

Geplaatst op 4 december 2023 • 12:23 • NieuwsClubnieuws

Winst in extremis tegen Groene Ster

Op zondag 3 december kwam de oude club van onze trainer Maurice Verbunt op bezoek in Veghel. Een heuse ‘Maurice Verbunt’-derby dus. De Limburgers staan er niet goed voor. Sinds september zijn ze al op zoek naar een overwinning maar slagen daar nog niet in. Aan de andere kant een Blauw Geel wat in vorm is, met name Ben van den Nieuwenhof die in de afgelopen 7 duels 8 keer het net konden vinden.

Door: Freek Laurijssen

De eerste kans was gelijk voor de Veghelse ploeg. Een voorzet van Van den Nieuwenhof kwam op het hoofd van Lars Loermans, maar zijn kopbal was recht op keeper Mark Voss. Tom Haroun Hajjaji kon van afstand schieten maar zijn schot vloog over. Later kon zijn ploeggenoot Maties Tuntuna Germomprez nog schieten, maar Jordy Zielschot kon de bal niet redden.

Het was geen enerverende eerste helft. Blauw Geel op zoek, Groene Ster op zoek naar de counter, maar meer zat er qua kansen niet in. De tweede helft begon wel gelijk fel vanuit beide kanten. Jay van Boxtel kon voorgeven. Deze kwam uiteindelijk bij de ingevallen Kai Koreniuk. Hij had deze niet meer verwacht en in de kluts kwam deze bij Koen van der Zanden. Zijn schot ging over.

Minuutje later was het weer Groene Ster dat na een goede aanval over links kon voorgeven. Bjorn Stassen kon schieten maar zijn schot ging ver naast. Kort daarna weer Blauw Geel. Mark Voss kwam ver uit maar de snelle van den Nieuwenhof was eerder bij de bal en kapte de doelman uit. Zijn schot ging naast. Vlak daarna kreeg Koreniuk een schotkans maar zijn schot ging over. Er volgde van beide uit nog wat kleine kansjes.

In extremis dan toch nog de beslissing. Waarschijnlijk het meest besproken moment in de wedstrijd. Blauw Geel kreeg een corner na een afgeslagen aanval. Bram Eltink nam de corner maar deze kwam weer terug bij de linksback. Die slingerde de bal nog een keer voor en Robin Voets won het luchtduel. Mark Voss kon de bal onder controle krijgen, maar te laat volgens het arbitrale trio. Hij keurde het doelpunt goed.

Dankzij deze beslissing blijft de tweede periode tot nu toe perfect. 3 overwinningen, 7 goals voor en 0 tegen. Alleen Sportlust staat nog boven de Veghelaren in de periode. Ook zij hebben +7 qua doelsaldo, maar hebben er 8 gescoord. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar TEC. De ploeg uit Tiel staat op de ranglijst 1 positie onder ons met 4 punten minder. De ploeg heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd begint daar om 18:00.