12 november 2023  SUPERIEUR OPRTREDEN LAAT GASTHEREN KANSLOOS

Geplaatst op 12 november 2023 • 20:55 • NieuwsClubnieuws

SUPERIEUR OPRTREDEN LAAT GASTHEREN KANSLOOS

sv O.S.S.’20  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-4) 1- 5. Derby nummer 3 dit weekend. Na het uitduel in Rosmalen, het thuisduel tegen Gemert, nu het uitduel in Oss waar O.S.S.’20 gastheer is voor Blauw Geel. Deze zondagmiddag, de 12e november, is het koeltjes grauw en fris en moet het duel gespeeld worden op een niet al te beste natuurgrasmat. Een hoofdveld accommodatie die eigenlijk derde divisie onwaardig is. De Geel Blauwen behaalden de afgelopen weken wisselende resultaten onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Stefan Mulder, die vorig weekend nog aandachtig toeschouwer was bij het duel Blauw Geel tegen Gemert. Datzelfde weekend verraste men BVV Barendrecht door er met een 0-1 overwinning te vertrekken. Met slechts een punt minder dan Blauw Geel doet men het dan ook zeker niet slecht gezien de vele mutaties die de selectie heeft ondergaan. Het verhaal van Blauw Geel is wel bekend. Voetballend is het zeker al een stuk beter  geworden, maar het benutten van de kansen laat te wensen over en was vorig weekend mede debet aan de onnodige nederlaag thuis tegen Gemert.

Geen grote problemen voor Trainer Maurice Verbunt m.b.t. de opstelling. De vorig weekend geblesseerd uitgevallen Migiel Zeller kon gewoon spelen. Bram Eltink echter niet en hij werd vervangen door Bram Besems. Emre Gurcuoglu is de enige wat langer geblesseerde die nog niet inzetbaar was.

Foto’s: Gerard beekmans

Blauw Geel begon gretig en fel aan het duel en was dan ook vanaf begin de bovenliggende partij. In de vijfde minuut heeft de OSS’20 doelman een goede reflex in huis op een van richting veranderde bal anders was het eerste doelpunt al een feit geweest. Een goede pass van Ben van de Nieuwenhof op Dave de Meij die de bal goed doorspeelde op Koen van der Zanden. Koen speelt vervolgens goed door op Lars Loermans. Lars lijkt de bal niet goed te raken en deze wordt dus gekraakt en van richting veranderd. Een minuut later de volgend goede en snelle Blauw Geel aanval en nu gaat de inzet van Dave de Meij rakelings naast. Het is de zevende minuut als Ben van de Nieuwenhof met een hakballetje de bal meegeeft op Jay van Boxtel. Jay van Boxtel stoomt door en verlegt het spel vervolgens naar de andere kant van het veld waar Hidde van Dijk de bal oppikt. Helaas schiet hij de bal recht in de handen van de Osse doelman .Wat doet OSS’20? Tot dat moment eigenlijk niets. In de 9e minuut is er dan zowaar een kans voor de Ossenaren, maar de kopbal vanuit een goede flank gaat weliswaar hard maar ook over het doel bij Jordy Zielschot. In de 15e minuut breekt Blauw Geel de score open. Over veel schijven gaat de bal richting het Osse doel. Het is dan Ben van de Nieuwenhof, die de bal vanaf de flank voorzet, waarbij Dave de Mei de bal mooi doortikt naar Lars Loermans. Het is Lars die de bal door de benen van de Osse doelman in het doel werkt: 0-1. Vier minuten later volgt doelpunt twee voor Blauw Geel. Jay van Boxtel heeft het grootste aandeel in de opbouw, want door zijn goede doorzet pakt hij een verdediger de bal af op de rand van het strafschopgebied. Vervolgens houdt hij de bal keurig binnen bij de achterlijn en zet hij voor. Vlak voor het doel weet Koen van der Zanden de bal binnen te werken: 0-2. Blauw Geel blijft vervolgens de bovenliggende partij tegen de apathisch acterende thuisploeg. Even is het rustig qua grotere kansen, maar daar komt in de 28e minuut weer verandering in. De aanval is over rechts en Ben van den Nieuwenhof  kan een voorzet afleveren. Dave de Meij raakt helaas de bal niet goed in een hele mooie positie en de bal rolt naast het doel. In de 29e minuut een vrije trap op zo’n 25 meter voor het Osse doel. Ben van den Nieuwenhof neemt de vrije rap en de bal gaat laag naar de hoek waar de Osse doelman de bal tot corner kan boksen. Uit de corner weer gevaar als Lars Loermans de bal mooi verlengt en er bij de tweede paal niemand alert genoeg is om de bal nog in het doel te werken. De bal gaat bij de tweede paal over de achterlijn. In de 33e minuut valt de bal uit een rebound van een corner voor de voeten van Koen van der Zanden. Hij haalt hard uit maar de bal gaat via het hoofd van een verdediger hoog over de lat. Uit de nieuwe corner kan Migiel Zeller een goede kopbal afleveren maar de Doelman is niet verrast en pakt.  In de 42e minuut een nieuwe vrije trap voor Blauw Geel op zo’n 29 meter recht voor het doel. Wederom is het Ben van den Nieuwenhof die deze vrije trap neemt. Ook nu gaat de bal laag richting de hoek en is het wel raak want de doelman mist nu wel: 0-3. Het wordt voor de rust nog erger voor de Ossenaren. Het is inmiddels de 45e minuut als Lars Loermans van de rechterflank de bal voorzet richting eerste paal. Daar is het verdediger Bram van Tiem die de bal achter zijn eigen doelman werkt: 0-4. Een riante voorsprong met rust en dat is mooi maar het had ook zomaar nog hoger kunnen zijn.

Een wedstrijd heeft twee helften dus ondanks de ruime voorsprong zaak om niets weg te geven en de tegenstander misschien in het zadel te helpen. Toch wordt die hulp al vrij snel geboden. Bram Besems zet goed de achtervolging in en lijkt voor zijn tegenstander te komen en de bal te spelen binnen de beruchte lijnen. Zijn tegenstander valt echter min of meer over Bram en scheidsrechter Souwen ziet hier een penalty in. Misschien geen slimme actie van Bram maar en misschien ook makkelijk gegeven maar feit ligt er: Penalty. De ingevallen Samed Oztoprak voltrekt het vonnis en laat Jordy Zielschot kansloos: 1-4. Vier minuten later een grover overtreding op Hidde van Dijk en scheidsrechter Souwen lijkt terecht een rode kaart te geven. Hij bedenkt zich en geeft slechts geel waar rood zeker op zijn plaats was geweest. In de 54e minuut een nieuwe vrije trap voor Blauw Geel. Goed Ben van den Nieuwenhof ingespeeld die weer goed voorzet waarbij Dave de Meij de bal goed doorlaat voor de achter hem staande Lars Loermans. Helaas schiet hij de bal hoog over. Zeven minuten later weer een snelle aanval waar meer in had gezeten maar de eindpass van Ben van den Nieuwenhof komt nu niet aan. In de 64e minuut wordt een 3 tegen 2 situatie ook erg slecht uitgespeeld. De pass van Koen van der Zanden naar Ben van den Nieuwenhof is nog goed maar de 1 tegen 1 van Ben met zijn verdediger weet hij niet te winnen en zo eindigt deze aanval roemloos. In de 67e minuut een afstandspegel van Hidde van Dijk die de OSS doelman over de lat tikt. In de 70e minuut  wederom een goede pass op Ben van den Nieuwenhof en hij zet de bal goed voor naar de ingevallen Kai Koreniuk. Kai neemt de bal ineens maar deze gaat net naast het doel. Weer drie minuten later is het wel raak. Uit een ingooi komt de bal bij Dave de Meij die met een werkelijk mooie steekbal de bal bezorgt bij Kai Koreniuk. Nu rond hij beheerst af en tilt de score naar 1-5. In de 79e minuut zet Dave wederom een medespeler met een mooie pass vrij voor de doelman maar helaas weet Ben van den Nieuwenhof de doelman niet te passeren. Twee minuten later de omgekeerde situatie, nu is de pass van Ben op Dave maar ook Dave stuit op de Osse doelman. De laatste tien minuten gebeurd er niets vermeldenswaardig meer.

Blauw Geel wint met speels gemak van OSS’20 en had niets te duchten van de gastheren. Het kon zich enkel slordigheidjes permitteren maar legde over het geheel gezien een meer dan prima pot voetbal op de slechte grasmat. Mooie combinaties een aanvallen waren er te zien en de uitslag is uiteraard riant maar had ook zomaar nog veel hoger kunnen uitvallen. Het niet benutten van behoorlijk wat grote kansen is daarom nu niet erg maar wel jammer en heeft dus ook weer te maken met het probleem wat al vaker dit seizoen was te zien. Ditmaal dus zonder vervelende gevolgen.

Een prima resultaat dus na de teleurstelling van afgelopen weekend. Hopelijk kan de overwinning worden doorgetrokken de komende week, eigenlijk weken, want de komend drie duels zijn tegen laagvliegers waar men van zou moeten kunnen winnen. Komend weekend eerst Baronie uit Breda. Zij komen naar Veghel en kregen dit weekend de derde nederlaag op een rij te verwerken. BVV Barendrecht won met 2-4 op De Blauwe Kei in Breda en na verlies in Meerssen en thuis tegen SteDoCo zal men er alles aan gelegen zijn om vanuit Veghel met een goed resultaat te kunnen vertrekken en dat is dan dus geen nederlaag. Aan Blauw Geel de taak om de zaken weer goed aan te pakken om drie punten in eigen huis te houden…..

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Besems,  Migiel Zeller (82e min. Hadi Barglan),  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Koen van der Zanden (66e min. Kai Koreniuk),  Hidde van Dijk,

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij (82e min. Yassin Nasser) Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. R. Souwen,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Jansen en Dhr. C. Arevalo de Weever

Kaarten:  Geel:

sv OSS’20:  52e min. ??, 57e min. Stan van Dooleweerd