5 november 2023  WIE DE KANSEN ONBENUT LAAT KRIJGT DE REKENING GEPRESENTEERD

Geplaatst op 5 november 2023 • 23:37 • NieuwsClubnieuws

WIE DE KANSEN ONBENUT LAAT KRIJGT DE REKENING GEPRESENTEERD

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  vv Gemert (2-1) 2-3. Zondag 5 november alweer, het einde van het jaar komt met rasse schreden naderbij, het voetbalseizoen is op ongeveer een derde. Herfstachtig weer: dus waterkoude en nat met behoorlijk wat wind maar voetbal is een buitensport en dus mocht Blauw Geel vandaag streekgenoot Gemert ontvangen op het Prins Willem-Alexander sportpark. Na de wedstrijd tegen het noordelijker gelegen OJC nu dus een derby tegen het zuidelijker gelegen Gemert. Beide ploegen met 15 punten uit 10 duels en beide kwamen vorig weekend tot een zelfde winst: 4-1. Derby’s zijn vaak onvoorspelbaar maar altijd interessant. De publieke opkomst viel dan ook zeker niet tegen alles in acht genomen: het weer en de krollenloop in het Veghelse centrum. Vorig seizoen was er thuis tegen Gemert een 4-1 winst en uit een 1-1 gelijkspel waarbij men de zwart witten liet ontsnappen aan een nederlaag.

Voor trainer Maurice Verbunt geen grote personele problemen. Alleen Emre Gurcuoglu is nog geblesseerd maar zijn vervanger Hidde van Dijk speelt al geruime tijd zijn wedstrijden zeer goed.

Lange duurde het niet alvorens er gejuicht kon worden. Het was pas de 8e minuut toen een voorzet van Bram Eltink door de Gemertse verdediger Bram Jacobs in het eigen doel werd gewerkt. Ben van den Nieuwenhof leek vanuit het perspectief van deze verslagever de doelpuntenmaker en was zeker in de buurt maar het was een ongelukkig eigen doelpunt: 1-0. Vier minuten later leek Robin Voets wat al te laks en dreigde Gemert in de persoon van Ralf Kemper dit te kunnen afstraffen maar een vlagsignaal voor buitenspel voorkwam zelfs een afronding. Drie minuten later een afstandspoging van Dylan van Diepen maar de bal ging over de lat bij Jordy Zielschot. Beste kansjes eigenlijk voor Gemert want vijf minuten later komt Eon Herman alleen voor doelman Jordy Zielschot, maar is laatst genoemde de winnaar van dat duel wel ten koste van een corner. Vanaf dat moment neemt Blauw Geel de regie eigenlijk over. In de 23e minuut een mooie pass van Dave de Meij op Koen van der zanden maar Koen doet te weinig met de geboden kans en de bal gaat via doelman Tielemans in het zijnet. Drie minuten later moet dezelfde Gemertse doelman handelend optreden op een inzet van Lars Loermans in de korte hoek en voorkomt hij wederom een grotere achterstand. In de 27e minuut volgt een golf van ontzetting bij het thuispubliek. Dave de Meij kan eigenlijk alleen op de Gemertse doelman af. Hij heeft twee mogelijkheden: 1 hij schiet zelf en is kansrijk op een doelpunt, 2 hij speelt af op Koen van der zanden die ook kansrijk staat opgesteld voor een score. Dave kiest voor het optie twee waarbij hij ook ziet dan Koen de bal niet soepel onder controle krijgt om vervolgens de bal niet voorbij doelman Tielemans te schieten. Het zag er allemaal een beetje kolderiek uit maar een 100 procent kans wordt wel om zeep geholpen. De 33e minuut een afstandspoging van de goed spelend Hidde van Dijk maar is geen probleem voor de Gemertse doelman. In de 35e minuut een vrije trap voor Gemert bij de zijlijn op hun linkerflank. De bal zeilt bij iedereen gevaarlijk vlak voor het doel voorbij. In de 36e minuut een goede pass van Migiel Zeller naar Ben van den Nieuwenhof, die vervolgens goed voor zijn man komt maar ook ziet dat zijn voorzet een prooi is voor doelman Tielemans. Nog geen minuut later weet Wouter op den Camp ondanks een overtreding van Kees Brugmans de bal te bezorgen bij Ben van den Nieuwenhof. Ben kan alleen op de Gemertse doelman af ondanks dat zijn tegenspeler, Erwin van den Broek de achtervolging nog inzet. Hij krijgt de bal ook voorbij de doelman maar de bal heeft te weinig vaart zodat de bal  het lege doel niet zal bereiken maar voor de doellijn nog wordt weggewerkt. In de 43e minuut weer heel goed storend werk van Hidde van Dijk in de Gemertse defensie waardoor de bal uiteindelijk bij Dave de Meij komt. Zijn doelpoging vanaf de rand zestienmeter gaat maar rakelings over de lat. In plaats van dat het al 3-0 of 4-1 stond wordt het plots 1-1. De 44e minuut kan Yentl Meyssen geheel vrij opstomen en uithalen. Hij schiet de bal op de paal en de terug ketsende bal komt in de voeten van de geheel vrijstaande Noël van Gerven die de bal in het doel werkt. Het is de 46e minuut en nog voor de rust als er nog een doelpunt valt te noteren. Koen van der Zanden wordt aangespeeld en komt goed voor zijn man de bal ook goed afschermend en meenemend. Helaas krijgt hij de bal weer niet in het net in kansrijke positie maar dit keer komt de bal voor de voeten van Lars Loermans en hij schiet de bal in het dak van het doel: 2-1. De rust volgt kort daarna met een minimale, te minimale, voorsprong want gezien de kansen had de marge veel groter kunnen en moeten zijn.

Harrie Constant neemt afscheid

Trainer Reinald Boeren grijpt in de rust in en brengt twee nieuwe spelers in het veld. Het spel van Gemert is direct al beter. Toch een eerste kans voor Blauw Geel. Uit een vrije trap op zo’n 21 meter recht voor het doel gaat de bal van Bram Eltink via de muur rakelings naast het doel. Uit de corner volgt echter geen kans voor Blauw Geel maar snelt Gemert richting het Veghelse doel. Gelukkig gaat de bal van Wout Barten over het doel bij Jordy Zielschot. In de 53e minuut wordt een inzet van Ben van de Nieuwenhof  licht getoucheerd en kan Dave de Meij de bal niet binnen tikken. In de 54e minuut komt wel de gelijkmaker op het scorebord. Geklungel en niet adequaat ingrijpen door de Veghelse defensie liggen aan de gelijkmaker ten basis. Job Michels is de Gemertse doelpunten maker: 2-2. In de 62e minuut weet Jordy Zielschot een doelpoging van Eon Herman uit een vrije trap in de korte hoek tot corner te boksen. Twee minuten later weet de Gemertse linkervleugel aanvaller wel te scoren. Zijn directe tegenstander Jay van Boxtel schudt hij gemakkelijk af en ook de rest van de Blauw Geel defensie grijpt niet in zodat hij quasi ongehinderd kan binnen schieten 2-3. Twee minuten later helpt de Gemertse doelman nog bijna mee aan de gelijkmaker als hij de bal zo in de voeten schuift van Lars Loermans. Lars speelt de bal goed op Dave de Meij maar hij is niet gelukkig in de afronding en de bal gaat dan ook naast het doel. Gemert controleert nu het duel en in de 75e minuut is het Ralf Kemper die probeert de marge te vergroten maar Jordy Zielschot op zijn weg ziet. In de zelfde minuut aan de ander kant is het de ijverige Hidde van Dijk die een goede voorzet aflevert op de ingevallen Kai Koreniuk. Hij neemt de bal ineens maar ziet ook dat deze net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaat. Blauw Geel zet nog een slotoffensief in maar zonder resultaat. Gemert wint deze derby.

Blauw Geel verzuimt, en dit is niet de eerste keer dit seizoen, om de tegenstander voor de rust al op een grotere achterstand te zetten. Ook uit bij UNA was men heer en meester en kreeg men legio 100 procent kansen maar was de marge bij rust slechts 1 doelpunt. Een dure rekening weer vandaag voor het niet benutten van zeker twee a drie grote kansen. Gemert ontsnapt voor de rust en is zelf na de rust ook beter gaan voetballen. Jammer van deze onnodige nederlaag.

Volgende week wederom een derby. Dan reist Blauw Geel naar Oss voor het treffen met O.S.S.’20. De Ossenaren kende veel mutaties en een onverwachte trainerswissel in dit seizoen. Men is wisselvallig in de prestaties maar dit weekend zette men dan weer een uitslag neer die toch iedereen zal aanspreken. Men won met 0-1 in Barendrecht van de plaatselijke BVV Barendrecht. Toch een hele goede prestatie die maar weer eens aangeeft dat alles mogelijk is in deze competitie. Voor Blauw Geel dus ook zeker een hele klus om punten uit Oss mee te krijgen maar gezien de ranglijst eigenlijk wel een must!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller (87e min. Halil Murt),  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Hidde van Dijk (80e min. Yassin Nasser), Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij (68e min. Kai Koreniuk) Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. J. Nelissen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. Janssen en Dhr. M. Yanat

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  61e min. Robin Voets,  81e min. Wouter op den Camp.