29 oktober 2023  DUIDELIJKE ZEGE IN NOORD DERBY

Geplaatst op 29 oktober 2023 • 16:55 • NieuwsClubnieuws

DUIDELIJKE ZEGE IN NOORD DERBY

O.J.C. Rosmalen — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 1-4.  Een weekendje rust en de vraag daarop volgende: hoe pakt dat uit? De twee duels ervoor werden vier punten gehaald en het voetbal was al duidelijk beter. Vandaag, zaterdag 28 oktober, een uitwedstrijd tegen een “gewone” zondagclub maar dus toch op zaterdag in de hoop op meer publiek in Rosmalen. Voor Blauw Geel de noordelijke streekderby op bezoek bij OJC. Deze duels zijn voor Blauw Geel altijd lastige duels en het team van trainer Willem Leushuis staat momenteel weliswaar tweede van onderen(17) maar dat wil in een derby vaak niets zeggen. OJC kende een grote metamorfose t.o.v. vorig seizoen daar waar Blauw Geel slechts een enkele mutatie kende. OJC zal er op gebrand zijn om deze derby te winnen niet alleen voor de punten maar zeker ook voor het prestige.

Het laatste competitie duel van de roodzwarten ging in Barendrecht verloren met 3-0 en afgelopen dinsdag kwam men in een vriendschappelijk duel in Zaltbommel tegen NIVO Sparta niet verder dan een 0-0 tegen deze zaterdag tweedeklasser. Blauw Geel zoals gezegd begint meer punten te halen en HSV Hoek kwam er twee weken geleden niet aan te pas in Veghel: 2-0. Vorig seizoen eindigde het duel in Rosmalen tussen beide kemphanen in een 0-0. Trainer Maurice Verbunt had vandaag een fitte selectie en dus het vertrouwde basiselftal.

De aftrap van het duel werd gedaan door de gastheren niet wetende dat het niet bij deze ene aftrap zou blijven. Binnen 10 minuten moet de OJC doelman al in actie komen om een achterstand te voorkomen. Een kopbal van Dave de Meij, derde minuut, en kort daarna een kopbal van Lars Loermans weet hij over de lat te tikken. In de 6e minuut wordt een voorzet van Jay van Boxtel door Koen van der Zanden naast gekopt. Deed OJC iets terug? Ja. In de 16e minuut wat dreiging middels een kopbal maar voor Jordy Zielschot wat het geen uitdaging. In de 20e minuut een vlotte combinatie op de rechterflank als Ben van den Nieuwenhof de bal mee geeft op de goed opgekomen Jay van Boxtel. Jay wordt gehaakt en een vrije trap wordt toegekend. Zonder vervelende gevolgen voor OJC. Een minuutje later een goede voorzet van Ben van den Nieuwenhof, maar de halve volley van Dave de Meij is geen probleem voor de OJC doelman. Vier minuten later zet Bram Eltink goed druk bij de achterlijn van OJC en daarmee forceert hij balverlies, want de bal wordt zo in de voeten dan Hidde van Dijk gespeeld. Hidde komt goed naar binnen en krijgt voldoende ruimte voor een schot maar de bal gaat net naast de paal. In de 27e minuut een afstandspoging van Mouad Hassan namens OJC maar de korte hoek is door Jordy Zielschot goed bezet en hij kan de bal pakken. In de 35e minuut een slordig en bijna kostbaar foutje van Bram Eltink maar gelukkig loopt het met een sisser af en rest OJC slechts een corner. OJC lijkt iets beter in het spel te komen zonder echt gevaarlijk te worden. Het venijn zit in de staart van de eerste helft. In de 44e minuut een mooie snelle aanval op de rechterflank. Jay van Boxtel geeft uitstekend mee aan Ben van de Nieuwenhof en zijn voorzet is zeker niet slecht, hard en laag, maar helaas kan niemand voor het doel er zijn voet tegen zetten. De 45e minuut loopt al en Blauw Geel een corner afdwingt is het uit een corner dat de 0-1 voorsprong op het scorebord komt. Het is centrale verdediger Robin Voets die de bal binnen schiet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de ruststand is.

Trainer Maurice Verbunt ziet uiteraard geen aanleiding tot ingrijpen in de rust dus de zelfde elf spelers keren terug. In de 50e minuut lijkt OJC met een diepe bal gevaarlijk te worden maar de oplettende Jordy Zielschot is op tijd uit zijn doel en ruimt op. Een minuutje later weer een mooie Blauw Geel aanval. Dave de Meij met een geweldige pass op Ben van den Nieuwenhof. Daar  waar Ben misschien had moeten terugleggen op de vrijstaande Lars Loermans ging hij voor eigen succes en zag daarmee ook de bal via de doelman tot corner in het zijnet verdwijnen. Uit de corner volgt een rebound maar Koen van der Zanden krijgt de bal ook niet tegen de touwen en er volgt nog een corner. Ook bij deze corner komt de bal bij wegwerken voor de voeten van een Blauw Geler en ditmaal moet de OJC doelman zich strekken om de harde inzet van Hidde van Dijk over de lat te tikken. Weer een corner voor Blauw Geel maar hieruit volgt verder niets. In de 54e minuut moet OJC verdediger Shaquille Simmons een overtreding maken op Ben van de Nieuwenhof en hij doet dat op het randje van het strafschopgebied. Uit de voorzet volgt een chaotische situatie maar uiteindelijk krijgt Koen van der Zande de bal vlak voor de doellijn bij de tweede paal niet in het netje. Toch komt de verdiende 0-2 op het scorebord. In de 56e minuut een mooie 1-2 tussen Jay van Boxtel en Ben

van den Nieuwenhof waarbij Ben op snelheid en ondanks een kleine struikelpartij aan de bal  kan blijven om vervolgens de bal met een goede voorzet bij de tweede paal te krijgen waar Koen van der Zanden kan binnen tikken: 0-2. OJC is het kwijt. Vier minuten later een geweldige pass van Wouter op den Camp naar wederom Ben van den Nieuwenhof. De voorzet van Ben is  ditmaal niet besteed aan Koen van der Zanden en Lars Loermans en ook de rebound gaat er niet in want deze bal stuit op de vuisten van de OJC doelman. Een minuutje later moet echter ook hij zwichten. Ditmaal is het Dave de Meij met een pass op maat voor Ben van den Nieuwenhof. Nu kan hij wel zelf afronden en doet dat uiterst koelbloedig want de bal gaat via de binnenkant van de verre paal in het OJC doel: 0-3. Wat een weelde en wat verdiend!!! Voor OJC wordt het dan nog pijnlijker want in de 70e minuut volgt het volgende Blauw Geel doelpunt. Het zijn dezelfde hoofdrolspelers want de pass is weer van Dave de Meij en de afronding weer van Ben van den Nieuwenhof. Nu draait hij goed weg bij zijn tegenstander  en schiet de bal  beheerst binnen: 0-4.  De frustraties bij OJC zijn hoog en begrijpelijk maar om vanaf de bank om een gele kaart te roepen na een Blauw Geel overtreding getuigt nu niet van sportiviteit en het levert juist een terechte gele kaart op voor de vrager ervan. Twee minuten later een wapenfeitje van de gastheren als Jordy Zielschot een inzet van Shaquille Simmons over de lat moet tikken. In de 86e minuut een mooie pass van de goed ingevallen Kai Koreniuk. Zijn bal gaat naar Ben van den Nieuwenhof maar de inzet wordt gekraakt en is uiteindelijk een vangbal voor de OJC doelman. Een minuut later kan OJC bijna een foutje van Lars Loermans afstraffen maar Robin Voets en Jordy Zielschot weten met vereende krachten de nul te houden. Toch weet OJC de spreekwoordelijke eer nog te redden.

In de 90e minuut kan Jordy Zielschot de inzet vanuit een vrije trap weg boksen maar moet Hidde van Dijk een corner weggeven. Het is uit de corner dat OJC scoort: de Ingevallen Job Viellevoy kopt binnen: 1-4. In blessuretijd gaat er dn nog een schot van OJC gevaarlijk langs het Veghelse doel maar de daaruit volgende corner is gevaarloos. Blauw Geel wint deze noordelijke derby hoog verdiend en onbedreigd zelfs met groot verschil. Het was deze avond op alle fronten de tegenstander de baas en had niets te duchten van de kleurloze gastheren. Vaak met veel geschreeuw en overdreven acties probeerde men gele kaarten aan te smeren om vervolgens zonder te trekbenen het duel te kunnen vervolgen. Geel had hiervoor op zijn plaats kunnen zijn. Gelukkig deze avond was de leidsman soeverein en hield hij het verder sportieve duel keurig in de hand.

Volgend weekend volgt voor Blauw Geel de Zuidelijke derby. Dan in eigenhuis op het Prins Willem Alexander sportpark is op de gewone zondag vv Gemert te gast. De ZwartWitten wonnen deze zaterdag in eigenhuis met grote en zelfde Cijfers (4-1) als Blauw Geel van Barendrecht. Beide teams hebben evenveel punten maar Blauw Geel heeft een beter doelsaldo. Buiten dat een derby onvoorspelbaar is, beide evenveel punten hebben en beide de goede uitslag van dit weekend een goed vervolg zullen willen geven zal het op voorhand een interessant en spannend duel worden. Als het weer goed is komt er Hopelijk komt er veel publiek, Gemert brengt altijd wel veel volk mee en komen er ook veel toeschouwers die Blauw Geel een warm hart toedragen ondanks de jaarlijkse Krollenloop.

P.S. Ook publiek uit Uden is natuurlijk van harte welkom voor deze streekderby om beide ploegen te aanschouwen……. Dit uiteraard met een sportieve knipoog!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel (80e min. Hadi Barglan).

Middenveld:  Wouter op den Camp (71e min. Kai Koreniuk),  Koen van der Zanden,  Hidde van Dijk,

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij (80e min. Yassin Nasser),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. M. Spoon,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr.J. Westland en Dhr. G. Nusselder

Kaarten:  Geel:

OJC Rosmalen:  54e min. Shaquille Simmons, 73e min. Lid technische staf (Willem Leushuis)