1 oktober 2023  PUNTENDELING IN ZUID LIMBURG

Geplaatst op 1 oktober 2023 • 22:05 • NieuwsClubnieuws

PUNTENDELING IN ZUID LIMBURG

sv Meerssen — sv Blauw Geel’38/JUMBO  0-0. We schrijven zondag 1 oktober en Zuid Limburg baadt in een zomers zonnetje met temperaturen dik in de 20 graden. Zuid Limburg, om precies te zijn Meerssen was het decor voor de uitwedstijd van Blauw Geel. Sportpark Marsana daar, waar Blauw Geel in het verleden reeds drie keer te gast was. Drie keer ook moest men er vertrekken zonder punten: seizoen 2006-2007 verlies met 2-0, seizoen 2010-2011 verlies met 3-2 en seizoen 2011-2012 verlies met 3-1. Geen mooie statistieken maar des te makkelijk om te doorbreken, misschien. Dan naar het heden. Blauw Geel staat momenteel tiende met 7 punten uit zes duels. De Geel Zwarten staan 18e en laatste met slechts twee punten uit zes duels. Beide punten gehaald in eigen huis tegen respectievelijk SteDoCo (2-2) en Hoek (1-1). Afgelopen weekend verloor men met 5-2 in Barendrecht. Blauw Geel haalde juist de meeste punten op bezoek en moest afgelopen weekend met 1-4 een nederlaag incasseren tegen SteDoCo. Daarbij baarde het niveau misschien na afloop nog wel de meeste zorgen. Een nederlaag vandaag kan men zich niet permitteren maar voor de gastheren geld eigenlijk ook hetzelfde.

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag nog steeds geen beroep doen op Dave de Meij en Bram Eltink. Ook Ferhat Coskun zat op de tribune.

Onder het toeziend oog vanaf de tribune van de deze week nieuw gepresenteerde hoofdtrainer Kevin Hofland van sv Meerssen mocht Bauw Geel het duel aftrappen. Na wat aftasten was er in de 5e minuut een eerste vrije trap. Ben van den Nieuwenhof mocht deze nemen maar schoot de bal in de Meerssense muur. Een eerste doelpoging van de gastheren was er in de 10e minuut en die was beduidend gevaarlijker. De bal verdween echter in het zijnet. In de 14e minuut een voorzet van Hidde van Dijk waarbij de bal door een Meerssen verdediger werd gekopt en optisch leek die bal bijna in eigen doel te gaan. Het duel wilde eigenlijk maar niet ontbranden en tot echt groot gevaar kwamen beide dus niet. In de 27e minuut een afstandspoging van Emre Gurcuoglu maar de bal verdween over de verre hoek over het doel. In de 36e minuut een vrije trap voor de plaatselijke sv op een gevaarlijk punt op de rand van het strafschopgebied. De bal gaat echter recht in de handen van Jordy Zielschot. In de 41e minuut wordt een hoge bal doorgekopt en komt bij Lars Loermans terecht. Ook zijn vizier staat te hoog afgesteld en de bal gaat over de verre kruising. De grootste kans voor de rust is dan nog voor de gastheren. Een Uittrap van Blauw Geel  wordt door Meerssen onderschept en Testimony Odetola-Benjamin kan alleen op Jordy Zielschot af. De Meerssense aanvaller lijkt te gehaast en de bal gaat huizen hoog over het Veghelse doel. Rust met een 0-0 stand.

In de rust stelt Maurice Verbunt de opstelling om. Bam Besems wordt vervangen en achterin gaat men met drie verdedigers spelen. Aanvaller Kai Koreniuk komt binnen de lijnen. Eerste gevaar was namens de huisheren. In de 50e minuut een goede aanval over de linkerflank maar de voorzet wort al duikend naast gekopt. Vijf minuten later een aanval van Blauw Geel maar de precisie in de passes is niet altijd secuur. Toch kan Emre Gurcuoglu nog tot een schot komen maar de bal is recht in de handen van de doelman. sv Meerssen probeert duidelijk meer aanvallende intenties te tonen waarbij het ook dreigende wordt. In de 66e minuut moet Jordy Zielschot dan ook handelend optreden. Meerssen rest slechts een corner en de halve omhaal vanuit de corner gaat gelukkig naast het doel. In de 73e minuut wederom gevaar voor het Veghelse doel en weer rest de thuisploeg slechts een corner. In de 81e minuut is Jordy Zielschot bij de eerste paal alert op de doelpoging en voorkom zodoende erger. Vijf minuten later kan Nino Everaers alleen op Jordy Zielschot af maar een sliding van Jay Van Boxtel in combinatie met de lengte van Jordy voorkomt dat de boogbal in het doel gaat en wordt gevangen door de Veghelse doelman. Het is de 90e minuut als de eerste echte geode doelpoging van Blauw Geel valt te noteren. Ben van den Nieuwenhof wordt door de Meerssen doelman tot corner verwerkt.

Het duel eindigt zoals het begon: 0-0. Blauw Geel vertrekt met een puntje tegen de rode lantaarndrager. Het eerste winstpuntje voor Blauw Geel op sportpark Marsana, dat kan als positief worden meegenomen. Verder was het duel voor de rust saai en na de rust meer spannend dan goed. Een duel van bedenkelijk niveau en er is nog voldoende werk aan de winkel en het zal de komende weken snel beter moeten worden want het is ene zwaar programma de komende weken. Beginnend volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen koploper Barendrecht. Zij zullen belust zijn op revanche want leden dit weekend een 3-4 nederlaag in eigen huis tegen middenmoter Hoek.

Laten we hopen dat Blauw Geel gedegen tegenstand kan bieden en een of meer punten in eigenhuis kan houden. Een eerste thuisoverwinning zou mooi zijn ……j

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Besems (46e min. Kai Koreniuk),  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Emre Gucuorglu (84e min. Hadi Barglan),  Hidde van Dijk (72e min. Yassin Nasser),

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Lars Loermans, Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. S. Janssen,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. S. Verboven en Dhr. M. Fieret

Kaarten:  Geel:

sv Meerssen:  85e min. Raoul Last