17 september 2023  DRIE BELANGRIJKE PUNTEN ERBIJ

Geplaatst op 17 september 2023 • 20:47 • NieuwsClubnieuws

DRIE BELANGRIJKE PUNTEN ERBIJ

HV & CV Quick  —  sv Blauw Geel’38/JUMBO  (0-0) 0-3.  Zondag 17 september voor Blauw Geel een uitwedstrijd naar ’s Gravenhage, of te wel Den Haag. Op sportpark Nieuw Hanenburg is het chique Haagse Quick gastheer voor onze Blauw Gelen. Al sinds het seizoen 2016-2017 staat een uitwedstrijd ieder seizoen gepland voor Blauw Geel. In het dat seizoen nog op Hoofdklasse niveau, daarna telkens in de derde divisie. Op 22 januari van dit jaar, vorig seizoen wist Blauw Geek met 0-1 te winnen en dat was een van de weinige volle driepunter die men van Nieuw Hanenburg kon mee pakken en op 01-09 2019 pakte men de winst. Verder helaas louter nederlagen daar vlak bij de kust. Vorig weekend speelde de Hagenezen het uitduel bij Barendrecht niet uit want het duel werd a.g.v. een blessure van de scheidsechter gestaakt. Dat was in de 75e minuut bij een 0-1 voorsprong voor Quick. Afgelopen donderdag werd het duel uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal stond het scorebord op 2-1 in het voor deel van Barendrecht. Uit de vier gespeelde duels werden drie punten gehaald: thuis tegen sv Meerssen werd met 4-1 gewonnen na een achterstand. Blauw Geel verloor afgelopen weekend met 1-2 in eigen huis van Sportlust’46. Het heeft inmiddels vier punten en dat is wat aan de magere kant want in duel twee en drie deed men zichzelf duidelijk te kort omdat men teveel riante kansen onbenut liet om de duels al vroeg te beslissen. Het is daarom vandaag best al wel een belangrijk duel want verlies betekent voorlopig een lage klassering en drie verliesbeurten op een rij is niet goed voor het moraal.  Trainer Maurice Verbunt kent weinig blessures in de selectie, maar zag vlak voor aanvang van het duel Wouter op den Camp afhaken. Zijn vervanger werd Yassin Nasser.

Quick mag de aftrap verrichten en heeft in de derde minuut ook meteen en dreigende aanval in huis. De bal gaat echter via een kluts tussen twee “Haantjes” over de achterlijn. Drie minuten later al wel de eerste corner voor de gastheren die echter niets oplevert. Quick lijkt het spelbeeld te bepalen in deze fase van het duel. In de 9e minuut een eerste echte poging van Blauw Geel om aanvallend tot iets te komen. Lars Loermans stuurt de bal diep op Ben van den Nieuwenhof, maar gaat daarbij iets te ver naar buiten. De voorzet, die volgt, wordt door de Quick defensie tot uitbal verwerkt. Zes minuten later een eerste corner voor Blauw Geel. Die kwam tot stand door een snelle en verre uitgooi van Jordy Zielschot op Yassin Nasser. In de 19e minuut zowaar een schot op doel. Koen van der Zanden krijgt een mogelijkheid maar de inzet is krachteloos en recht op doelman Patrick Zunderdorp. Een minuut later zien de toeschouwers een prima voor zet van Ben van den Nieuwenhof, maar in plaats van de bal te koppen vangt Lars Loermans de bal op met de borst om vervolgens te willen afronden en dat mislukt helaas jammerlijk. Twee minuten later een voorzet vanaf de linkerflank die voorbij de tweede paal bij Ben van den Nieuwenhof komt. Vanuit een zeer moeilijke hoek krijgt hij de bal toch nog op doel maar de bal belandt op de buitenkant van de paal. Vier minuten later staat Migiel Zeller aan de basis van een mooie aanval. Hij speelt de bal op maat naar Ben van den Nieuwenhof, die een combinatie aangaat met Koen van der Zanden waarna de bal bij Hidde van Dijk komt. Hidde speelt de bal breed door op de behoorlijk vrijstaande Yassin Nasser maar die lijkt wat te gehaast en hij schiet de bal over het doel. Het spel golft vervolgens op en neer zonder dat een van beide teams nog tot iets dwingends kan komen. In de 41e minuut de eerste en grootste kans voor de gastheren. Uit ene vrije trap kan een speler een spectaculair ogende halve omhaal maken maar gelukkig voor Blauw Geel gaat de bal naast het doel. Niet veel later het rustsignaal met een 0-0 tussenstand.

Trainer Maurice Verbunt moet noodzakelijk wisselen. Bran Eltink lijkt geblesseerd en wordt vervangen door Bram Besems. In de 48e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand. Ruhairon Sambo ziet de bal op de lat spatten maar Quick kreeg duidelijk te veel ruimte daar voorafgaand. Een minuut later is het wel raak aan de ander kant. Jay van Boxtel doet een prima onderschepping halverwege de eigen helft. Vervolgens weet Lars Loermans de bal te bezorgen bij Ben van den Nieuwenhof die de bal doorspeelt op Hidde van Dijk. Hidde zet de bal voor naar de tweede paal waar Yassin Nassr geheel vrij staat en de bal kan binnen tikken: 0-1. Quasi vanaf de aftrap krijgt Quick een vrije trap. Voor het doel staat Ricky van Mierlo geheel en vrij en kan dus ongehinderd koppen. Jordy Zielschot moet zich strekken en met succes kan hij prima redding brengen. Drie minuten later volgt een hoge voorzet van Quick richting de tweede paal en Jordy kan er niet bij, maar ziet op ook dat de bal op het dak van het doel belandt. Het is de 54e minuut als Blauw Geel de marge opvoert. Na een prima combinatie op de linkerflank komt de bal bij Hidde van Dijk. Hij komt goed naar binnen en met een heel mooi bekeken schot schiet hij de bal buiten bereik van de Haagse doelman in de verre hoek binnen: 0-2. In de 57e minuut een diepe bal van Migiel Zeller op Ben van den Nieuwenhof. Ben’s inzet in de korte hoek wordt door de doelman tot corner verwerkt. Uit de Corner een prima kopbal van Robin Voets maar ook die wordt door de doelman onschadelijke gemaakt. In de tegenaanval komt Jordy Zielschot uit zijn doel en dat lijkt een inschattingsfoutje maar de terug gesnelde verdedigers voorkomen erger en de bal gaat uiteindelijk via de paal achter. In de 71e minuut een goed genomen vrije trap van Emre Gurcuoglu maar de redding van de Quick doelman is even goed. In de 82e minuut valt de beslissing. Blauw Geel neemt een vrije trap slim en snel via Ben van den Nieuwenhof gaat de bal naar Lars Loermans die kan voorzetten zodat Koen van der Zanden de bal kan binnen tikken: 0-3. Quick blijft knokken voor een beter resultaat en ziet in de 86e minuut de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren en twee minuten later wordt uit een voorzet de bal door Thomas van Haaften ook weer op de lat gekopt. Verder gaan er nog een paar ballen aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn en zodoende houd Blauw Geel achterin de 0. Blauw Geel wint in Den Haag zeker niet onverdiend met 0-3 waarbij vooral na de rust het spel veel beter was. Drie belangrijke punten worden bijgeschreven. Vandaag in dit duel het debuut van Kai Ayden Koreniuk die in zijn speeltijd zeker geen verkeerd indruk achter liet.

Volgende week speelt Blauw Geel weer op zaterdagavond. Te gast is dan SteDoCo en dat wordt zeker ook weer een interessant duel tegen deze zaterdagclub uit Hoornaar/Hoogblokland. Zij moesten dit weekend een eerste nederlaag slikken. In eigen huis was Barendrecht met 0-2 te sterk.

Maar eerst moet Blauw Geel nog aan de bak voor de KNVB beker. In de tweede kwalificatie ronde reist men dan af naar FC Lisse. De tweede divisionist is de competitie niet erg sterk begonnen en verloor dit weekend met 4-7 in eigen huis van Jong Sparta. Zij zullen maar al te graag voor eigen publiek de eerste ronde willen bereiken en en passant het moraal willen opvijzelen. Twee keer eerder troffen beide clubs elkaar in de KNVB beker en beide keren was FC Lisse de sterkste en bekerde door. Misschien liggen er nu kansen tegen de tweede divisionist en wordt het nu dan misschien drie keer scheepsrecht voor Blauw Geel?