8 september 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Sportlust’46 om 18:00 uur

Geplaatst op 8 september 2023 • 16:32 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Sportlust’46 om 18:00 uur

Vier punten na 3 wedstrijden. Dat is redelijk mager te noemen. Zeker als je meeneemt dat 2 tegenstanders (Kloetinge en AWC) promovendi zijn. UNA is vaak toch een grotere club en verlies in Veldhoven is vaak niet erg. Toch zijn spelers en supporters die de wedstrijd hebben gezien teleurgesteld met het 1-2 verlies. Een hele goede helft werd afgewisseld met een (veel) mindere tweede helft. Het verhaal van het seizoen tot nu toe.

Komende zaterdag komt Sportlust op bezoek. De Woerdenaren bezetten een 10e plek. Vorig jaar nog actief in de zaterdag-tak waar ze een 3e plek behaalde. De traditionele zaterdagploeg is ongeveer begonnen zoals Blauw Geel is begonnen. 1 winst, 1 gelijk en 1 verlies. Gelijk thuis tegen SteDoCo, winst uit bij Meerssen en thuis verlies tegen Barendrecht. We spraken met Maurice Verbunt.

Tijdje terug dat we samen zaten. Kun je een terugblik geven op de wedstrijden die we in de competitie hebben gespeeld?
De eerste wedstrijd uit bij Kloetinge startten we goed aan de wedstrijd. We komen heel snel op 1-0. Vervolgens heb je het even moeilijk, daarna komen we terug in de wedstrijd en maken we de 2 en 3-0. Dan is bijna die wedstrijd wel gespeeld. Na rust krijg je een heel ander Kloetinge die ons onder druk zet en dan maak je uiteindelijk nog de 4-0. Ik vond wel dat we in de tweede helft de mindere ploeg waren. En dat heeft met name te maken met de ruimtes die heel erg groot werden op het veld. Zodoende dat je de 4-1 en 4-2 tegen krijgt.

De week er na tegen AWC. Ik denk dat we hebben laten zien dat we de eerste helft veel en veel beter waren. Ik denk dat AWC in de eerste helft 1 keer over de middenlijn is geweest en 1 schot op doel van 30 meter heeft gehad. Voor de verdere rest niks. En dan beloon je jezelf niet om voor rust afstand te nemen. Je staat dan wel met 1-0 voor, maar dat had net zo goed 2 of 3-0 kunnen zijn. En dan zie je een tweede helft waar dat het eigenlijk hetzelfde liedje is als de eerste wedstrijd. Waar de ruimtes gewoon heel groot worden. En zelfs een AWC, die ik minder aan de bal vond, ook tegen ons er tussendoor kon voetballen. En als je dan in de 84e minuut 3-2 maakt, moet je die wedstrijd gewoon winnend afsluiten. Alleen ook daar weer: De tweede helft gewoon heel matig.

En als ik afgelopen zondag kijk tegen UNA denk ik dat we een fantastische eerste helft hebben gezien. 1 kans hebben we weggegeven, 5 kansen hebben we gecreëerd. Alleen daar is het weer dat we onszelf niet belonen om een grotere voorsprong neer te zetten. En ook daar zie je weer een heel groot contrast tussen een eerste helft en een tweede helft. Dat je in de tweede helft ook weer achter de feiten aanloopt. Dan is het gewoon zonde dat je die wedstrijd zelfs verliezend van het veld afstapt. Ik heb het idee dat we uit die wedstrijden ook gewoon 9 punten konden hebben. Nu hebben we niet eens de helft van dat aantal punten.

Je hebt het al een paar keer benoemd. Tweede helft was vaak minder. Baart je dat zorgen? Heb je daar een verklaring voor?
Dat baart me zeker zorgen. En wat is daar de verklaring voor? Je probeert daar natuurlijk de vinger op te krijgen. Ik denk dat dat misschien wel een aantal facetten heeft. Op het moment dat je een voorsprong hebt, en die hebben we eigenlijk altijd gehad met de rust, dan vind ik ook dat je mag zeggen: We houden die voorsprong even vast. En dan pak je het wat compacter, misschien compacter iets terug. Alleen je ziet bij ons in de groep dat de ene helft vooruitdenkt en de andere helft misschien achteruit denkt waardoor er veel te veel ruimtes ontstaan. En ik denk dat we er wel naar toe moeten, of dat nu vooruit of achteruit is, om gewoon wat compacter te blijven staan.

Nu viel mij op dat in onze competitie er nu al, in speelronde 3, geen ploeg is met de volle buit. Iedere ploeg heeft dus al minimaal 1 keer punten verloren. Zegt dat iets over de sterkte van de competitie?
Ik vind de Derde Divisie altijd een hele leuke competitie. Los van het feit of daar weer nieuwe ploegen bij zijn. Of dat dat altijd zoals andere jaren dezelfde ploegen waren. Het is gewoon een competitie waar heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Dan beslissen details of je een wedstrijd wint of verliest of gelijk speelt. En dat maakt de competitie natuurlijk leuk. Aan de andere kant is dat ook een valkuil. Want je zult wel punten moeten pakken. Voor ons is het dus ook weer belangrijk om zaterdag aan te gaan haken.

Zaterdag Sportlust thuis. Wat is je vooruitblik?
Sportlust een nieuwe tegenstander. Een tegenstander die in de Zaterdagcompetitie in de subtop heeft meegedraaid. Dus dat wordt weer een lastige kluif. Alleen ik denk dat we hier thuis voor de volle buit moeten gaan en wat ik net zeg: Als je iets wil moet je wel de 3 punten pakken om aansluiting te krijgen.