4 september 2023  ALS DE KANSEN NIET BENUT WORDEN VALT HET DEKSEL EXTRA HARD…..

Geplaatst op 4 september 2023 • 12:01 • NieuwsClubnieuws

ALS DE KANSEN NIET BENUT WORDEN VALT HET DEKSEL EXTRA HARD…..

vv U.N.A.  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  (0-1)  2-1.  Het is al weer het eerste weekend van september en het weer meer dan goed, zeker voor een pot voetbal. De derde competitieronde en Blauw Geel gaat spelen in Veldhoven/Zeelst tegen UNA op het traditionele zondagse aanvangstijdstip van 14.30 uur. De Geel/Zwarten hebben in de voorgaande twee rondes 3 punten behaald. Winst thuis tegen sv Meersen(3-1), verlies (3-1) afgelopen weekend in Barendrecht bij de plaatselijke BVV. Ook UNA heeft een trainer met de roots in Limburg en staat voor het vijfde seizoen aan het roer bij de Zeelster club. Blauw Geel kende een mooie competitieopening in Kloetinge maar moest afgelopen weekend in eigen huis een gelijkspel toestaan tegen AWC en dat was toch wel een dompertje. Vier punten dus uit de twee gespeelde duels. Nu een kleine derby tegen het altijd ambitieuze UNA. Vorig seizoen werd er twee keer een nederlaag geleden. Thuis ging men met 0-4 het bootje in, later in het seizoen werd met 3-2 verloren op sportpark Zeelst. Trainer Maurice Verbunt had voor vandaag eigenlijk geen blessure problemen. Jordy Zielschot stond weer op doel na een korte afwezigheid als gevolg van een blessure. Voor de rest was eigenlijk iedereen fit.

Foto’s: Gerard beekmans

Het duel brandde eigenlijk gelijk los met binnen de eerste vijf minuten al twee riante scoringsmogelijkheden verdeeld over beide teams. In de 3e minuut een prima pass door het hart van de UNA defensie die bedoeld was voor Ben van den Nieuwenhof. Hij laat zijn tegenstander achter zich en kan alleen voor doelman Stoskovic komen. Helaas gaat zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de 5e minuut de kans voor UNA als Emre Gurcuoglu verkeerd lijkt te staan t.o.v. zijn tegenstander waardoor deze alleen nog gestuit kan worden door de goed uitkomende Jordy Zielschot. De UNA aanvaller blijft wel in balbezit maar moet terug draaien waarna zijn voorzet geen mede speler meer kan bereiken. In de 10e minuut een prima Blauw Geel aanval waarbij de voorzet van Ben van den Nieuwenhof, bedoelt voor Dave de Meij, ternauwernood door een UNA verdediger tot Corner kan worden gegleden. Uit de corner kan Dave de Meij de bal ineens nemen maar de inzet gaat over het doel.  Een vrije trap van UNA levert in de 13e minuut geen probleem op voor Jordy Zielschot. Een minuut later stuurt Dave de Meij de bal op Ben van den Nieuwenhof en deze sprint weg. Helaas wordt hij voldoende gehinderd als hij tot een afronding wil komen zodat de bal naast gaat. Maar het is eigenlijk de tweede grote kans die benut had kunnen en moeten  worden. In de 23e minuut, direct na een drinkpauze, stuurt Migiel Zeller de bal de diepte in voor ben van den Nieuwenhof. Doelman Stoskovic twijfelt met het uitkomen waardoor Ben de bal over de nog uitkomende doelman kan lobben. Helaas gaat de inzet over het lege doel. Acht minuten later is het dan toch raak: 0-1. Ben van den Nieuwenhof wordt weer met een pass van achteruit van Migiel Zeller aangespeeld. Wederom alleen voor de doelman kan hij nu wel beheerst afronden waarbij hij nog wel zwaar in botsing komt  met de UNA doelman. De bal rolt in het doel, de doelman krijgt ook nog geel getoond. Uit de vier grote kansen weet men dus 1 doelpunt te maken. Als dat maar niet gaat opbreken? En daar bleef het voor de rust niet bij want in de 40e minuut, na wederom een prima aanval met een voorzet van Ben van den Nieuwenhof, lopen helaas Dave de Meij en Jay van Boxtel elkaar gigantisch in de weg  waardoor de bal ook niet in het doel kan belanden maar naast gaat. Blauw Geel was verre weg de beste ploeg met zeker een handvol 100 procent kansen. Helaas werd er slechts 1 benut. Was de ruststand 0-4 of 1-5 geweest dan was daar niets op af te dingen geweest.

De rust lijkt UNA goed te hebben gedaan en men neemt dan ook meteen het heft in handen. Blauw Geel komt onder druk. In de 48e minuut  gaat een afstandspoging nog hoog over het doel, twee minuten later komt men al dichter bij. Uit een corner volgt een scrimmage en Blauw Geel kan met kunst en vliegwerk een tegendoelpunt voorkomen, wel ten koste van een nieuwe corner. Die nieuwe corner is ongevaarlijk. In de 53e minuut komen de gastheren dan toch(al) op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de flank wordt door aanvaller Max van den Akker met buitenkantje voet ingetikt: 1-1. Blauw Geel stelt dar eigenlijk aanvallend gezien niets meer tegen over. Negen minuten later volgt dan ook al de voorsprong voor UNA. Het is wederom Max van den Akker die de trekker over haalt. Na een prima pass rond hij beheerst af. In de 67e minuut zowaar UNA even in de problemen. Uit een corner kan Robin Voets krachtig koppen en de bal wordt op de doellijn ternauwernood gekeerd waarna de bal via de kluts over de achterlijn gaat tot achter bal. In de 73e minuut had UNA het duel kunnen beslissen en Max van den Akker een zuiver hattrick kunnen laten noteren maar een voorzet waarbij de bal op een paar meter voor het doel komt mist hij jammerlijk voor open doel. Een minuut later aan de ander kant was Koen van der Zanden in een prima positie maar hij jaagt de bal misschien wel te gehaast huizen hoog over het doel. UNA blijft het spelbeeld nu bepalen waarbij het in de 79e minuut weer twee mooie kansen krijgt om de score te verhogen. De eerst inzet wort door Jordy Zielschot prima gepareerd, de tweede  bal gaat naast het doel. In de 85e minuut heeft de ingevallen Halil Murt een prima pass op maat in huis op Dave de Meij maar de bal van Dave beland naast het doel. In de blessuretijd nog een kansje maar het schot van Hidde van Dijk wordt gemoord en de inzet van Halil Murt gaat hoog over.

Blauw Geel verliest zijn eerst wedstrijd van het seizoen en dat lijkt me eigenlijk onnodig geweest. Het was een duel met twee gezichten. De eerste helft was duidelijk voor Blauw Geel met een handvol grote kansen, de tweede helft een onherkenbaar UNA en daardoor een onherkenbaar Blauw Geel en dus ook duidelijk in het voordeel van UNA. Zo jammer als je zo’n grote riante kansen niet weet te verzilveren. Want met de magere 0-1 voorsprong weet je dat UNA in eigen huis in de tweede helft zal komen.

Niet te lang bij stil blijven staan maar juist verder bouwen op de hele goede eerste helft zeker ook qua spel. Volgende week, op zaterdagavond komt het Woerdense Sportlust’46 naar Veghel. Nog nooit eerder speelde beide clubs tegen elkaar. Vorig seizoen verloor de Woerdense club van FC Utrecht in de KNVB beker waarna de FC naar Veghel mocht.

Sportlust ’46 verloor dit weekend in eigenhuis met 0-1 van Barendrecht en heeft net als Blauw Geel evenveel punten na drie duels. Een interessant duel dus aankomende zaterdag.