28 augustus 2023  3 Keer een voorsprong weggegeven resulteert in gelijkspel

Geplaatst op 28 augustus 2023 • 5:08 • NieuwsClubnieuws

3 Keer een voorsprong weggegeven resulteert in gelijkspel

Na een goede start in Kloetinge ontving Blauw Geel’38/JUMBO promovendus AWC Wijchen. De Wijchenaren zijn gepromoveerd via de nacompetitie en wonnen vorige week verrassend van Barendrecht met 1-0. Een bekende trainer bij de Wijchenaren: Lodewijk de Kruif. Vorig jaar nog trainer bij het gedegradeerde UDI’19.

Door: Freek Laurijssen

Blauw Geel begon het duel sterk. De eerste kans volgde al snel in de 2e minuut. Hidde van Dijk slingerde een vrije trap in het strafschopgebied maar de bal werd over gekopt door Robin Voets. Een kleine 10 minuten later was van Dijk het eindstation. Zijn schot ging ook over. Ook AWC liet nog van zich horen. Een afstandsschot van Boy Visser van 25 meter leek moeilijk, maar de debuterende doelman, Rick Verberk, kon de bal tegenhouden. Bas Brussaard was de volgende die kon uithalen, maar zijn schot stuiterde naast de goal. Blauw Geel bleef doordrukken en had controle over de wedstrijd. Het enige wat ontbrak was een doelpunt. Tot de 35e minuut dan. In een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Bram Eltink. De opgekomen linksback kon schieten en de bal vloog in het netje. De Veghelaren lieten het er niet bij zitten. Ben van den Nieuwenhof kon naar binnen dribbelen en stuurde Dave de Meij weg. Zijn schot zeilde net naast. Vlak voor rust het meest opmerkelijke moment van het duel. Blauw Geel kreeg een vrije trap aan de rand van het veld en probeerde hiermee snel het spel te hervatten. Jay van Boxtel kon een bal diep geven waardoor Blauw Geel 1 op 1 kon komen met de keeper van AWC. De bal werd echter geblokkeerd. Niet door een speler, maar door trainer Lodewijk de Kruif. De scheids was onverbiddelijk en toonde de Kruif de rode kaart.

De tweede helft kon AWC wat meer in het spel komen. Eerst een aanval waarbij Jorn Reuvers naast mikte, daarna Daan de Bruijn. Maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit de corner kon Just Berends binnen koppen waardoor de stand 1-1 werd. Lang bleef het dat niet. Iets later kon namelijk Ben van den Nieuwenhof de bal bij Lars Loermans krijgen. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en kon uithalen waardoor het weer 2-1 werd. De uitbreiding op de voorsprong werd gezocht. Eerst van den Nieuwenhof die De Meij probeerde te bereiken en daarna Voets die een corner kon volleyen. In de eerste kans lag keeper Tijn van de Groes in de weg, de tweede ging over. Wat later was het de snelle vleugelspeler zelf, die door Koen van der Zanden in stelling werd gebracht. Maar het schot van van den Nieuwenhof werd van de lijn gekopt.

Een kwartier voor tijd kon AWC weer langszij komen. Een vrij makkelijk gegeven penalty zorgde hiervoor. Deze werd binnen geschoten en AWC kon weer hopen op een punt. Wederom kwam Blauw Geel op voorsprong. Een dribbel van van den Nieuwenhof zorgde voor de opening en hij kon uithalen van een meter of 20. De bal viel binnen en Blauw Geel weer aan de leiding. Echter werden de punten toch verdeeld nadat een aanval via links voor AWC er voor zorgde dat Ries Vissers de 3-3 kon maken. Een gelijkspel dat voelt als een verlies. Blauw Geel was in de eerste helft de betere. Had de controle, speelde rustig, maar kon zichzelf niet genoeg belonen hiervoor. AWC zat er fel op en kon een punt mee naar huis nemen. Blauw Geel zal hier van balen. Volgende week moeten ze er staan en zijn 3 punten weer gewenst. We gaan dan op bezoek bij UNA.