ALGEMENE INFORMATIE SENIOREN
Opstellen van jeugdspelers:
Het is niet toegestaan spelers uit jeugdselecties in lagere seniorenteams op te stellen.. Wil een lager seniorenteam A-jeugdspelers opstellen, dan dient dit via de A-groepsleider geregeld te worden. Het is niet toegestaan B- jeugdspelers op te stellen in een seniorenteam.
Wedstrijdzaken:
Per seniorenteam zijn een aantal personen geautoriseerd om op de wedstrijdzaken-app het wedstrijdformulier in te vullen. Dit formulier dient ruim voor aanvang van de wedstrijd te worden aangevuld zodat de scheidsrechter het definitief kan maken. Scheidsrechter handelt na afloop van de wedstrijd het formulier af.
Afhandeling gele en/of rode kaarten:
Door de invoering van het Schikkingsvoorstel, hoeven er geen formulieren meer te worden ingevuld. Is een speler m.b.t. de strafzaak, het niet eens met de aangeboden schikking, dan zal deze zelf moeten reageren op de beschuldigingstelling. Dit uiteraard na overleg met de wedstrijdsecretaris.
Boetes dienen door de spelers zelf te worden betaald.. Boete voor een rode kaart bedraagt 26,60 Euro, gele kaart 15,10 Euro. Boetes dienen voor het einde van het seizoen te zijn voldaan.
De teams 1, 2 en het zaterdagteam spelen in de A-categorie, de overige teams in de B categorie. Teams in de B categorie kunnen per seizoen één snipperdag opnemen, dit kan van 1 oktober tot 1 maart. Wel ruim van te voren aanvragen, niet 1 of 2 dagen voor de geplande speeldag.
Een dringend verzoek aan alle leiders/aanvoerders om bij alle wedstrijden tijdig aanwezig te zijn en de wedstrijdzaken-app tijdig te hebben ingevuld.
Een paar keer per jaar zal een thuisspelend team zelf een scheidsrechter moeten regelen. Wanneer wordt ruim van te voren bekendgemaakt.
Respect voor scheidsrechters en tegenstanders staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Kijk eens in je omgeving of je personen kent die op zondagmorgen (hoeft niet wekelijks) een wedstrijd willen fluiten. Meer info bij de wedstrijdsecretaris.
Na training snel douchen en kleedlokaal netjes achterlaten zodat de materiaalbeheerders ook op tijd naar huis kunnen.
Tijdstraf bij 1e gele kaart: Alleen in B-categorie.
Meteen voelbaar voor zowel speler als team en een automatische afkoelperiode. Het zijn de voordelen van de directe tijdstraf van tien minuten die een speler bij het krijgen van een gele kaart krijgt opgelegd. Gele kaarten komen hiermee niet meer op het wedstrijdformulier te staan en kunnen verder dus evenmin leiden tot een uiteindelijke schorsing. Krijgt een speler in dezelfde wedstrijd een tweede gele kaart, dan is dit evengoed ‘rood’. Hij of zij moet dan definitief het veld verlaten, zonder dat dit tuchtrechtelijke gevolgen heeft. Alleen nog na directe rode kaarten volgt de gebruikelijke tuchtrechtelijke procedure. Bijkomend voordeel van deze maatregel is dat de KNVB hiermee de administratieve last van verenigingen verlaagt.
Alle strafzaken worden op Sportlink getoond. De wedstrijdsecretaris zal de leiders informeren.
Wedstrijdsecretaris; Maurice Bissels
Tel. 06-52073797
Mailadres: senioren@blauwgeel.nl