1 mei 2017  Gelijk spel in duel after

Geplaatst op 1 mei 2017 • 10:55 • ClubnieuwsSenioren

vv Gemert – sv Blauw Geel’38/JUMBO  (1-1) 1-1. Zondag 30 april moest Blauw Geel aantreden tegen buurtgenoot Gemert. Een derby waarbij de angel al uit het duel was gehaald. Blauw Geel was reeds in voorgaande week kampioen geworden, Gemert had in principe ook de punten niet meer echt nodig. Een derby dus om des keizers baard en dat is eigenlijk jammer. Daar komt dan ook nog bij dat beide op dinsdag 2 mei voor de halve finale van de districtsbeker moeten aantreden. De publieke belangstelling voor dit duel was dan ook alles behalve groot. Blauw Geel had de hele week niet getraind en trainer Niels v Casteren had dan ook gekozen voor een opstelling die we deze competitie nog niet eerder hadden gezien. Op doel stond Michiel Merks i.p.v. Brahim Zaari. Verder in de basis Stefano Verburg, Emiel vd Sanden en Tresor Shema. Sten v Vessem zat en schorsing uit, Mark Dobbelsteen en Joey Hellstern begonnen op de bank.

Blauw Geel begon toch goed aan het duel. Al in de 3e minuut kon Alexander Mols op aangeven van Danny Verbakel goed de vrije ruimte in en hij ronde ook nog eens beheerst af: 0-1. Mooie opsteker voor een ploeg zonder trainingsarbeid in de voorgaande week. Twee minuten later deed Gemert zich melden via een afstandsschot dat door Michiel Merks in twee instanties kon worden gepakt. In de 16e minuut weer dreiging van Blauw Geel. Alexander Mols zet goed door maar doelman Sven van Ommeren van Gemert is alert en op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen voor de gastheren. In de 19e minuut moet Michiel Merks handelend optreden bij een vrije trap van Gemert. In de 25e minuut geeft Danny Verbakel aan last te hebben van een pijntje en hij wordt dan ook meteen gewisseld. Zijn vervanger is Koen v Zutven die in de achterste linie komt te spelen waardoor Tresor Shema naar de voorste linie doorschuift. In de 36e minuut een gevaarlijk corner namens Gemert maar Michiel Merks zit er goed bij. In de 39e minuut valt dan de gelijkmaker. Marijn v Loon speelt een bal verkeerd in en Gemert kan oppikken maar de inzet verdwijnt naast het doel. In de 42e minuut wordt een voorzet vanaf de flank op maat gegeven en kan door Jasper Lalisang gemakkelijk worden binnen getikt: 1-1. Dit is meteen ook de rust stand.

Trainer Niels van Casteren wil uiteraard zijn meerder spelers speeltijd geven met het oog op de halve finale en in de rust blijven Stefano Verburg en Alexander Mols in de kleedkamer achter en komen Mark Dobbelsteen en Joey Hellstern voor hen in de plaats. Gemert krijgt nu meer spelaandeel en in de 52e minuut wordt een kopbal over het doel gekopt. In de 59e minuut een prima aanval met opbouw van Blauw Geel. Martijn v Loon passt op Erik v Loon. Erik geeft de bal goed mee aan Emiel vd Sanden die de bal terug legt op de inkomende Mustafa Guler. Helaas gaat de inzet van Mustafa Guler naast het doel. Gemert dringt wat meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. In de 67e minuut tegenslag voor Blauw Geel. Joey Hellstern moet het veld verlaten met een gebroken neus die hij even daarvoor opliep toen een Gemert speler wel erg lomp in kwam. Blauw Geel heeft al drie keer gewisseld en moet dus met 10 man verder. Gemert krijgt nu duidelijk de overhand en in de 81e minuut is een geweldige redding van Michiel Merks vereist om de gastheren van een voorsprong af te houden. Vijf minuten later is het wederom een geweldige redding van Michiel die de oorzaak van het niet scoren door Gemert is. In de 89e minuut komt dan Gemert nog een keer goed weg als Mustafa Guler goed uithaalt maar de bal niet snel genoeg daalt over de wat ver voor zijn doel staande Sven van Ommeren. En nog voor het eindsignaal is het wederom Michiel Merks die Blauw Geel behoed voor een nederlaag met een klasse redding.

Het duel eindigt in een gelijkspel. Gemert had op basis van de kansen wel meer verdient maar niemand die daar om maalt. Mochten Gemert en Blauw Geel beide de halve finale winnen dan komen ze elkaar weer tegen in de finale die dan gespeeld gaat worden in Panningen. Zover is het nog niet. Gemert zal dinsdagavond dan moeten winnen bij eersteklasser ZSV in Zeilberg. Blauw Geel heeft het op papier veel lastiger want het moet naar Kerkrade. Mede hoofdklasser en titelverdediger vv Chevremont is de opponent. De kerkraadse ploeg won dit weekend met liefst 12-0 ??!! van vv Gestel. Laten we hopen dat ze hun kruit verschoten hebben. Chevremont heeft daarbij nog meerdere/ andere belangen en dat zou dan in het voordeel van Blauw Geel kunnen zijn. Ondanks deze eclatante verwinning op Gestel zijn zij nog lang niet veilig voor klasse behoud voor de hoofdklasse en misschien dat dat voor hen belangrijker is. Alhoewel je wilt je titel toch ook verdedigen. Eerder dit seizoen boog Blauw Geel een achterstand om in Kerkrade naar een 3-5 overwinning.

Kortom het kan een boeiend duel worden, aanvang 20.00 uur op sportpark Kaffeberg in kerkrade. Laten we hopen op veel support vanuit Veghel want Blauw Geel kan ook in de districtsbeker nieuwe geschiedenis gaan schrijven…….